Yogurt bars στην Αθήνα: Το γιαουρτάκι… αλλιώς

Η παράδοση αντεπιτίθεται τον τελευταίο χρόνο: Το αγνό γιαούρτι γίνεται η πιο δροσερή απόλαυση για κάθε εποχή και τα «γιαουρτάδικα» στην Αθήνα (και όχι μόνο) μετατρέπονται σε μόδα. Δοκιμάσαμε τις καλύτερες γεύσεις και σας στέλνουμε στις διευθύνσεις της «λευκής» απόλαυσης.
Yogurt bars στην Αθήνα: Το γιαουρτάκι… αλλιώς
του Γιώργου Κόκουβα

«Τι μόδα είναι πάλι αυτή;». Μετά από μία βόλτα στην Πλάκα, έχουμε σταθεί έξω από ένα yogurt bar και η παρέα ψάχνει να βρει την προέλευση του νέου «παραδοσιακού» trend. «Με την κρίση γυρνάμε στα παλιά, όπως οι παππούδες μας που έβγαιναν για γιαούρτι σε ζαχαροπλαστείο», επιχειρηματολογεί κάποιος. «Μπα, είναι που φουντώνει η μόδα της υγιεινής διατροφής στην Ευρώπη. Ευκαιρία να ξεφύγουμε κι απ’ το παγωτό», λέει άλλη φίλη. Εγώ δεν ακούω πλέον. Μετά από μια μεγάλη βόλτα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έχω προσηλωθεί στην τέλεια γεύση του παγωμένου γιαουρτιού με το γλυκό σταφύλι.

Απ’ όπου κι αν ξεφύτρωσε η συγκεκριμένη τάση, σίγουρα πάντως είναι καλοδεχούμενη. Υπέροχες γεύσεις, παραδοσιακά γλυκά για toppings, λίγα λιπαρά (αντίο παγωτό) και αυξανόμενες πηγές απόλαυσης μας πείθουν να επιστρέψουμε σε ένα προϊόν που λίγο-πολύ είχαμε υποτιμήσει. Το κλασικό γιαούρτι αντεπιτίθεται στην πιο γευστική εκδοχή του στις παρακάτω διευθύνσεις.

*Froyo (Ερµού 55 και Καπνικαρέας 2, τηλ. 212 1006147) 
Την αρχή έκανε το κατάστημα που άνοιξε επί της Ερμού πριν από έναν περίπου χρόνο, και δημιούργησε συνωστισμό, όχι μόνο από πελάτες αλλά και από επίδοξους μιμητές που ξεσήκωναν ιδέες. Έκτοτε, κάθε πέρασμα από την Καπνικαρέα δεν νοείται χωρίς ένα κυπελλάκι φρέσκου από την πρώτη ελληνική yogurteria, που παρασκευάζει τα προϊόντα της από 100% αγνά υλικά, όπως γάλα και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (113 θερμίδες/100 γραμμάρια).

Το Froyo προτείνουν το παγωμένο τους γιαούρτι είτε για ένα πλήρες πρωινό είτε ως ελαφρύ επιδόρπιο και θα βρουν την γεύση που ταιριάζει στον ουρανίσκο σας, βοηθώντας σας να διαλέξετε κάποια από τα δεκάδες toppings. Μεγάλα hits είναι οι νιφάδες ρυζιού, το μούσλι, τα πολλά είδη λιωμένης σοκολάτας, αλλά και οι πιο «γκράντε» απολαύσεις της σοκολατόπιτας ή του Froyo Lovers με πενταπλή στρώση γεύσεων. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τον καφέ σας, κρέπες, βάφλες, αλλά και smoothies με ή χωρίς γιαούρτι στον όμορφο χώρο με τις καθαρές λευκές και πράσινες «γραμμές».

*Fresko Yogurt Bar (Δ. Αρεοπαγίτου 3, τηλ: 210 9233760) 
Στην αρχή του πιο όμορφου πεζόδρομου της Αθήνας, το Fresko κάλυψε την ανάγκη για μη τυποποιημένη «παραδοσιακή» πινελιά στην πιο τουριστική περιοχή της πόλης, προσφέροντας μοναδικής υφής γιαούρτι, εκλεκτό μέλι και πατροπαράδοτα γλυκά του κουταλιού για το δροσιστικό κλείσιμο μιας βόλτας στην Ακρόπολη.

Το Fresko προσφέρει πέντε είδη γιαουρτιού (παραδοσιακό ελληνικό light και μη, αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο), τέσσερα είδη μελιού (από πεύκο, πορτοκάλι, έλατο και θυμάρι) και υπέροχα, αγνά γλυκά του κουταλιού από Έλληνες παραγωγούς, όπως βύσσινο, κυδώνι, μύρτιλο, κεράσι, δαμάσκηνο, πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι, φράουλα και σταφύλι - μπορείτε να τα αγοράσετε μάλιστα ξεχωριστά, σε βαζάκια για το σπίτι. Εμείς δοκιμάσαμε smoothies σύκου, light γιαούρτι με βύσσινο και ξηρούς καρπούς αλλά και με γλυκό σταφύλι και τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

*Yasu (Εμπορικό κέντρο McArthurGlen, Σπάτα Αττικής, τηλ: 210 6638110 και εμπορικό κέντρο The Mall)
Η πιο φρέσκια γωνιά του νέου εκπτωτικού εμπορικού κέντρου της Αττικής βρίσκεται στο πρώτο επίπεδό του (καθώς και στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens) και προσφέρει αποκλειστικά παγωμένο, κρεμώδες αγελαδινό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και πολλά toppings για να επιλέξετε. Εμείς δοκιμάσαμε oreo cookies με σιρόπι μαύρης σοκολάτας (διατίθεται και λευκή ή γάλακτος για τους πιο mainstream), αλλά και γιαούρτι με φυστίκια, γλυκό μύρτιλο και φρούτα του δάσους και τα βρήκαμε υπέροχα. Από τις υπόλοιπες γεύσεις, δεν θα λέγαμε όχι στο παστέλι, την ποικιλία δημητριακών, τα smarties και λιωμένη καραμέλα.

*Yogen Fruz (Athens Metro Mall, στάση μετρό Άγιος Δημήτριος) 
Μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες αλυσίδες yogurt bars στον κόσμο (ξεκίνησε το 1986, όταν δύο αδέλφια από τον Καναδά εμπνεύστηκαν την ιδέα) έφτασε και στην Ελλάδα το 2011. Το πρώτο κατάστημα Yogen Fruz άνοιξε στο εμπορικό του Αγίου Δημητρίου, ενώ σε λίγες ημέρες θα προστεθούν στο δυναμικό της καταστήματα στην Μαρίνα του Φλοίσβου, στην πλατεία Κεφαλαρίου και στο Ναύπλιο.

Στα Yogen Fruz θα βρείτε παγωμένο γιαούρτι χωρίς λιπαρά/χαμηλών λιπαρών με προβιοτικά ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Προτείνονται οι εξής τρόποι να το απολαύσετε: Mix it, Top it (με λαχταριστά toppings), Fruit & Yogurt (με ολόφρεσκα φρούτα και ελάχιστες ενοχές) και Smoothies (με γαλακτοκομικά προϊόντα ή χωρίς). Δείτε εδώ τους καλύτερους συνδυασμούς φρούτων ανάλογα με την διάθεσή σας ή τις ανάγκες της υγείας σας. Οι φαν της ιδιαίτερης γεύσης δοκιμάστε την κανέλα ή το cheesecake ενώ όσοι συνοδεύστε από τα πιτσιρίκια σας, ενθουσιάστε τα με την γεύση bubblegum.

*Yorice (Σόλωνος 64 και Σίνα, Κολωνάκι)

Άλλη μία γωνιά γευστικής απόλαυσης άνοιξε πριν από λίγους μήνες στο Κολωνάκι, και προτείνει αθώους πειρασμούς σε 3 απλά βήματα. Διαλέγετε μέγεθος, πλήρες ή άπαχο γιαούρτι, τον δικό σας συνδυασμό γεύσεων. Μάθετε περισσότερα στην σελίδα του Yourice στο Facebook

Θεσσαλονίκη

Στην συμπρωτεύουσα, τα σκήπτρα της γιαουρτένιας απόλαυσης κρατά το FYC (Frozen Yogurt Café – Αγ. Θεοδώρας 15, τηλ: 2310 240000), όπου θα βρείτε παγωμένο γιαούρτι με όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα, toppings κλπ, αλλά και βάφλες, καφέ, μπαγκέτες, σαλάτες και γλυκά. Επίσης, η Yogurtlandia στην Καλαμαριά (Κομνηνών 80) ποντάρει με το παγωτό γιαούρτι της στην υγιεινή διατροφή (πλούσιο σε ασβέστιο, κατά της χοληστερίνης, χωρίς λιπαρά ή λακτόζη για τους δυσανεκτικούς κλπ) και προσφέρει υπέροχες γεύσεις με πρώτη ύλη μόνο αγνό ελληνικό γιαούρτι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v