Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν: 15 ιδέες για μικρά -και μεγάλα- βαλάντια

Ιδιαίτεροι χώροι, μοναδικές γεύσεις και εορταστική ατμόσφαιρα για μικρά και μεγαλύτερα βαλάντια. Ένα από τα χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν που σας προτείνουμε θα ταιριάξει σίγουρα στην δική σας διάθεση.
Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν: 15 ιδέες για μικρά -και μεγάλα- βαλάντια
Το να βρεις το ιδανικό μέρος για να γιορτάσεις το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, και μάλιστα αυτό που δεν θα σου κοστίσει μία περιουσία, είναι δύσκολη υπόθεση και ο λόγος είναι ότι τα «καλά» μέρη είναι αυτά που «κλείνουν» πρώτα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το In2life κάνει την δική του έρευνα αγοράς και σας προτείνει ξεχωριστές ιδέες που υπόσχονται να δημιουργήσουν για εσάς και την παρέα σας το κατάλληλο εορταστικό κλίμα, χωρίς να πληρώσετε όσα τις προηγούμενες χρονιές.

Value-for-money menus
Μπαλκόνι
(Δημοκρατίας 100, Κόκκινο Λιμανάκι, Ραφήνα, τηλ. 22940-75888)
Στο «Μπαλκόνι», στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας, τα Χριστούγεννα έχουν άρωμα… θαλασσινό. Με την εκπληκτική θέα στο γαλαζοπράσινο της φύσης και τις μεθυστικές μυρωδιές της κουζίνας, το ρεβεγιόν εκεί προβλέπεται ξεχωριστό. Σύμφωνα με πληροφορίες απευθείας από την κουζίνα του εστιατορίου, από το γιορτινό τραπέζι θα περάσει μανιταρόσουπα με ζεστό κατσικίσιο τυρί, σαλάτα με σπιτικό καπνιστό σολομό με vinaigrette mango και ριζότο παρμεζάνας με sauce άγριων μανιταριών. Αργότερα, στο κυρίως πιάτο, το δίλημμα βρίσκεται ανάμεσα σε μενταγιόν ψαρονέφρι, τυλιγμένο με μπέικον και sauce κόκκινου κρασιού με 5 μπαχαρικά ή φιλέτο γαλοπούλας με συνοδεία χριστουγεννιάτικης γέμισης και sauce από δαμάσκηνα. Στο τέλος θα καταφτάσει Panna cotta με εξωτικά φρούτα καθώς και ποικιλία από φρούτα.
Η τιμή ανέρχεται στα 38 ευρώ ανά άτομο, μη περιλαμβανομένων ποτών και αναψυκτικών.

Cibus (Αίγλη Ζαππείου, (είσοδος από Βασ. Όλγας)- τηλ.: 210.33.69.364, 210.33.69.300)
Δύο φορές βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο, το Cibus στην Αίγλη Ζαππείου έχει την δική του ξεχωριστή πρόταση για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, με λαχταριστές, πρωτότυπες γεύσεις. Πιο συγκεκριμένα, το μενού περιλαμβάνει: Χριστουγεννιάτικο cocktail, amuse bouche (ζελεδάκι σαμπάνιας με αυγοτάραχο και marshmallow φάβας με πράσινη ελιά), σούπα με σπαράγγια, ζωμό από πετρόψαρα και ψίχα καραβίδας, σαλάτα mesclun με αρωματικά βότανα, vinaigrette λιαστής τομάτας και κατσικίσιο τυρί, λαυράκι σωτέ πάνω σε κανελόνι γεμιστό με καβούρι και κονσομέ καλαμάρι, σορμπέ ρόδι, κοκοράκι γεμιστό με παραδοσιακή γέμιση, νιόκι κάστανου και πουρέ σελινόριζας και για επιδόρπιο, παρφέ αμυγδάλου με κονφί πορτοκάλι και παγωτό βασιλικού, παραδοσιακή μαστίχα Χίου και γλυκάκια mignardises.
Η τιμή ανέρχεται στα 70 ευρώ κατ’άτομο και το parking του εστιατορίου είναι δωρεάν. 

Dirty Ginger (Τριπτολέμου 46 & Περσεφόνης, Γκάζι, τηλ. 2103423809)
Αφού φόρεσε τα καλά του και τα αστραφτερά του και στόλισε ένα όμορφο ροζ δεντράκι και έβαλε στο cd χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια του Σινάτρα, το Dirty Ginger ετοιμάζει αυτές τις μέρες τον κατάλογο με τα εορταστικά του μενού, τα οποία όπως πάντα βασίζονται σε αγνά υλικά και χαρακτηρίζονται από προσιτές τιμές. Έτσι, στο Dirty Ginger θα δοκιμάσετε, μεταξύ άλλων, μία… πρωτότυπη εκδοχή της παραδοσιακής γαλοπούλας, εξωτικά δροσερά κοκτέιλ και λαχταριστά γλυκά εμπνευσμένα από το κλίμα των ημερών, χωρίς πληρώσετε παραπάνω από 40 ανά άτομο

Moorings (Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ. 210 8961310)
Πέρα από το υπέροχο περιβάλλον του, σε έναν χώρο που μοιάζει να επιπλέει στο νερό, το Moorings είναι γνωστό και για την εκπληκτική του κουζίνα. Για τις 24 και 25 Δεκεμβρίου, το Moorings προγραμματίζει να σερβίρει ένα πλούσιο μενού, με ορεκτικό, σούπα, καπνιστό σολωμό και δροσερή σαλάτα στα ορεκτικά, κότσι στα κυρίως και ένα γλυκό-έκπληξη για επιδόρπιο, με 57 ευρώ ανά άτομο –χωρίς τα ποτά και τα αναψυκτικά.

Φαγητό μετά ζωντανής μουσικής 
Ελλάδος Εικόνες (Ευξείνου Πόντου 183, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9824620)
Το δημοφιλές μεζεδοπωλείο με τις μοναδικές γεύσεις από όλη την Ελλάδα υποδέχεται για ακόμα μία φορά τις γιορτές με ειδικά μενού και ακόμα πιο «ανεβαστικό» μουσικό πρόγραμμα που, όπως κάθε χρόνο, ξεσηκώνει τους θαμώνες μέχρι πρωίας. Πιο συγκεκριμένα, το μενού του Ελλάδος Εικόνες περιλαμβάνει σαλάτα και ορεκτικό ανά δύο άτομα, κυρίως πιάτο -είτε γαλοπούλα είτε γουρουνόπουλο- και γλυκό, καθώς και απεριόριστη κατανάλωση κρασιού και αναψυκτικών, με 55 ευρώ ανά άτομο. Όλα αυτά, φυσικά, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής με λαϊκό τραγούδι. 

Πηνελόπη και Μνηστήρες (Υμηττού 130, Παγκράτι, τηλ. 210 7568555-6)
Αντίστοιχης φιλοσοφίας και το μουσικό μεζεδοπωλείο Πηνελόπη & Μνηστήρες, με ειδικό μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων και ζωντανή μουσική που θα κρατήσει μέχρι το πρωί. Το μενού περιλαμβάνει welcome drink, σαλάτα, ορεκτικό, γαλοπούλα γεμιστή ως κυρίως πιάτο και επιδόρπιο. Η κατανάλωση κρασιού και αναψυκτικών χρεώνεται επιπλέον. Η τιμή κατ’άτομο για το εν λόγω μενού είναι στα 42 ευρώ

Arabesque (Ανδρέα Παπανδρέου 2, Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210 97 32745)
Χριστούγεννα με άρωμα ανατολής υπόσχεται το Arabesque, το οποίο προγραμματίζει για τις 24 και 25 Δεκεμβρίου ξέφρενο μουσικό πρόγραμμα με ζωντανή ελληνική μουσική και show από belly dancers. Το μενού των ημερών περιλαμβάνει πλούσια, δροσερή σαλάτα, ορεκτικό με ρύζι και μπέικον, γεμιστό κοτόπουλο και επιδόρπιο με συροπιαστά γλυκά. Η τιμή του μενού είναι 40 ευρώ ανά άτομο και σε αυτήν περιλαμβάνεται και μία φιάλη κρασί ανά δύο άτομα.

Πίστες και μουσικές σκηνές
Αθηνών Αρένα: Άννα Βίσση – Σάκης Ρουβάς
(Πειραιώς 166, Γκάζι, τηλ.: 210-3471111)
Η χρέωση παραμένει 50 ευρώ κατ’άτομο και για τις ημέρες των γιορτών στο Αθηνών Αρένα, ωστόσο για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων θα πρέπει κανείς να βρεθεί στον χώρο για να πραγματοποιήσει μαζί με τον μετρ κράτηση στο τραπέζι δίνοντας προκαταβολή της τάξης των 20 ευρώ κατ’άτομο (ο μετρ βρίσκεται στο κέντρο καθημερινά 17.00 με 00.00 και 18.00 με 21.00 κάθε Παρασκευή και Σάββατο). Επιπλέον, στο Αθηνών Αρένα μπορεί κανείς εφόσον το επιθυμεί να απολαύσει και το δείπνο του ρεβεγιόν, με επιπλέον κόστος 60 ευρώ κατ’άτομο.

Διογένης Studio: Αντώνης Ρέμος - Έλενα Παπαρίζου
(Λ. Συγγρού 259, Ν.Σμύρνη, τηλ.: 210-9425754)
Ίδια παραμένει η χρέωση κατά τις ημέρες των γιορτών και στο Διογένης Studio, με την φιάλη να ανέρχεται στα 180 ευρώ ανά τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένων νερών, αναψυκτικών και ενός καλαθιού με λουλούδια ανά δύο άτομα. Στο Διογένης Studio προσφέρεται και δείπνο, πριν την έναρξη του προγράμματος, αποτελούμενο από σαλάτα, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο, με επιπλέον κόστος 60 ευρώ κατ’άτομο.

Ακτή Πειραιώς: Διαόλου Κάλτσες
(Πειραιώς 178 & Λαμίας 4, τηλ. 210 3418020)

Οι Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας και λκιβιάδης Κωνσταντόπουλος είναι οι «Διαόλου Κάλτσες» και μας περιμένουν να το ανακαλύψουμε μέσα από τα αγαπημένα τραγούδια τους και από χιουμοριστικά σκετς που υπόσχονται να σας δημιουργήσουν την καλύτερη εορταστική διάθεση. Η χρέωση της φιάλης παραμένει ίδια για τις ημέρες των γιορτών: στα 160 και 180 ευρώ (κομπλέ). 

Σταυρός του Νότου
Κεντρική Σκηνή
(Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, τηλ.:210 9226975): Ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα βρίσκεται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού για λίγες μόνο παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Τιμή φιάλης: 130 ευρώ ανά 4 άτομα.
Club (Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9226975): Η House Band ξεσηκώνει τους θαμώνες του Club κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο και το ίδιο προβλέπεται για το Ρεβεγιόν των Χριστουγέννων. Είσοδος με ποτό: 12 ευρώ.
Plus (Φραντζή 14, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9226975): Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη για ακόμα μια χρονιά, με ροκ διάθεση στο Plus. Μαζί της ο Ησαΐας Ματιάμπα και guest ο Θανάσης Αλευράς. Είσοδος με ποτό: 15 ευρώ, φιάλη ουίσκι: 135 ευρώ.

Πολυτέλεια και λάμψη

Athens Hilton
Για την παραμονή των Χριστουγέννων το Athens Hilton προγραμματίζει τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις, από τις 20.00 έως τις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα, για να διαλέξετε. Πιο συγκεκριμένα, το κορυφαίο ξενοδοχείο της Αθήνας θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του στις 20.00 με χριστουγεννιάτικο μπουφέ δείπνου στο Βυζαντινό, με ζωντανή μουσική και DJ. Τιμή: 95 ευρώ ανά άτομο –περιλαμβάνεται είσοδος στο Party του Galaxy Bar και δωρεάν parking.
Εναλλακτικά, για το δείπνο σας μπορείτε να προτιμήσετε το εστιατόριο Milos, με κόστος 80 ευρώ ανά άτομο –δεν περιλαμβάνονται τα ποτά.
Τέλος, στις 22.00 ξεκινά το Party Παραμονής Χριστουγέννων στο Galaxy Bar με Guest DJ. Τιμή: 25 ευρώ ανά άτομο –περιλαμβάνεται ένα ποτό.
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το 210 728 1351.

Βαρούλκο (Πειραιώς 80, Αθήνα, τηλ. 210 5228400)
Δύσκολα μπορεί το Βαρούλκο να αποτελέσει στις μέρες μας στέκι για φαγητό και αυτό γιατί οι τιμές του, όχι άδικα βέβαια, είναι απαγορευτικές. Στις 24 και 25 Δεκεμβρίου, ωστόσο, το Βαρούλκο δίνει την δυνατότητα σε όσους αγαπούν το ψάρι -και τις ενδιαφέρουσες παραλλαγές του- να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο μενού επτά πιάτων, βασισμένο σε θαλασσινά, ψάρια, αλλά και κρέας, με 85 ευρώ ανά άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνεται και το επιδόρπιο, αλλά όχι τα ποτά και αναψυκτικά.

Μεγάλη Βρετανία

Για όσους αγαπούν την κλασική πολυτέλεια, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία έχει τις δικές του προτάσεις για το πιο… γκουρμέ χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Πιο συγκεκριμένα, στο GB Corner μπορείτε να απολαύσετε το εορταστικό δείπνο σας, αποτελούμενο από σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως πιάτο, γλυκό και σαμπάνια, συνοδεία ζωντανής μουσικής με πιάνο, με 110 ευρώ ανά άτομο.
Πλουσιότερο το δείπνο στο GB Roof Garden, αποτελούμενο από γκουρμέ πιάτα με θαλασσινά και οστρακοειδή, καθώς και την παραδοσιακή γαλοπούλα, υπό τους ήχους γιορτινής μουσικής για την οποία θα φροντίζει έμπειρος DJ. Τιμή: 210 ευρώ ανά άτομο.
Τέλος, ένα ακόμα δείπνο προγραμματίζεται για το ίδιο βράδυ στο Royal Room, υπό την συνοδεία ζωντανής μουσικής με πιάνο και τραγούδι. Εκεί θα απολαύσετε, μεταξύ άλλων, οστρακοειδή και φρέσκο ψάρι, καθώς και απολαυστικά επιδόρπια, με 150 ευρώ ανά άτομο.
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το 210 33 30 880. 

Club Hotel Casino Loutraki
Ειδικά εορταστικά πακέτα διαμονής από 23 έως 27 Δεκεμβρίου έχει ετοιμάσει το Club Hotel Casino Loutraki, για όσους επιθυμούν να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων με πολυτελή ατμόσφαιρα, δίνοντας ευκαιρία στην τύχη να τους χαμογελάσει. Συγκεκριμένα, τις πέντε αυτές ημέρες, έχετε την δυνατότητα να μείνετε σε δίκλινο δωμάτιο, να απολαύσετε δωρεάν ποτό υποδοχής και αμερικάνικο μπουφέ καθημερινά, εκτός της ημέρας των Χριστουγέννων όποτε θα σερβίρεται brunch, να συμμετέχετε δωρεάν στο εορταστικό δείπνο με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, καθώς και να εξασφαλίσετε δώρο αξίας 20 ευρώ, για ακόμα περισσότερη διασκέδαση στα «slots» του Casino Loutraki.
Το κόστος του πακέτου για όλα τα παραπάνω ξεκινά από 766 ευρώ για το executive δίκλινο δωμάτιο με θέα στα Γεράνεια Όρη και από 856 ευρώ για το deluxe δίκλινο με θέα στον Κορινθιακό κόλπο.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.clubhotelloutraki.gr.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v