Χριστουγεννιάτικα πακέτα: 12 ταξίδια από 200€ έως 600€

Θέλετε χιονοπόλεμο στις Άλπεις, ρομαντικές κρουαζιέρες στα κανάλια του Άμστερνταμ, εξωτικές διακοπές στην Τυνησία, αλλά το ταμείο είναι μείον κι ο 13ος μισθός… αγνοείται. Έχουμε 12 ταξίδια που θα σας κοστίσουν περί τον μισό 12ο. Ή λιγότερο.
Χριστουγεννιάτικα πακέτα: 12 ταξίδια από 200€ έως 600€
της Ηρώς Κουνάδη

Τα Χριστούγεννα, και οι γιορτές εν γένει, είναι μια πολύ ιδιαίτερη ταξιδιωτική περίοδος. Όχι μόνο για τους προφανείς λόγους –ότι η ζήτηση αυξάνει κατακόρυφα τις τιμές αεροπορικών και ξενοδοχείων και ότι η πολυκοσμία στερεί κάμποση από τη γοητεία των χιονισμένων τοπίων– αλλά και για τους λιγότερο προφανείς, με κορυφαίο εκείνον που θέλει μία προς μία τις ταξιδιωτικές αρχές μας να καταπατώνται. Δε μας πιστεύετε; Μπορούμε να το αποδείξουμε.

Αρχή πρώτη: τα μεμονωμένα ταξίδια είναι καλύτερα από εκείνα που γίνονται με γκρουπ. Αν, όμως, δεν είσαι από εκείνους που κλείνουν εισιτήρια τον Ιούλιο για τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, η επιλογή του γκρουπ είναι μονόδρομος. Χαρακτηριστικά ζοφερά αποτελέσματα αναζήτησης μεμονωμένων αεροπορικών εισιτηρίων, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου: φθηνότερο εισιτήριο Αθήνα – Άμστερνταμ 370 ευρώ, Αθήνα – Πράγα 390 ευρώ, Αθήνα – Βιέννη 330 ευρώ. Επιμένετε ακόμη;

Αρχή δεύτερη: το early booking δεν είναι για ανθρώπους με μεσογειακό ταμπεραμέντο, που δεν ξέρουν πού θα (έχουν όρεξη να) βρίσκονται αύριο, πόσο μάλλον σε ένα μήνα. Δυστυχώς, η εμπειρία έχει αποδείξει πως αν η διάθεση για ταξιδάκι σας ξυπνήσει γύρω στις 23 Δεκεμβρίου οι επιλογές σας περιορίζονται στις εξής δύο: α. να πληρώσετε 600 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση για ένα εισιτήριο, και να κοιμηθείτε στη φάτνη της πλατείας –αφού δωμάτιο σε ξενοδοχείο δεν υπάρχει– ή β. να κλείσετε την τελευταία θέση στο οδικό πρόγραμμα Κωνσταντινούπολη 55+ με το οποίο φεύγουν οι γονείς σας.

Αν καμία από τις δύο δεν ακούγεται δελεαστική, κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και κλείνουμε από τώρα ένα από τα δώδεκα δελεαστικά πακέτα που ανακαλύψαμε, χωρίς καν να ελπίζουμε σε (ή να αγωνιάμε για) δέκατο τρίτο μισθό: στις περισσότερες περιπτώσεις, φτάνει μόνο ο μισός δωδέκατος. Τον υπόλοιπο μήνα, κάνουμε οικονομία με 50 πιθανούς κι άλλους τόσους απίθανους τρόπους.

* Ίσως το οικονομικότερο πακέτο που βρήκαμε για Άμστερνταμ (το οποίο επιβαρύνεται κατά κανόνα από τα μάλλον τσιμπημένα εισιτήρια της KLM) είναι αυτό του 24 Hours, το οποίο περιλαμβάνει απευθείας πτήσεις από και προς την Αθήνα, τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό, ξεναγήσεις στην πόλη και τα μουσεία, και κρουαζιέρα στα κανάλια –την οποία δύσκολα δε θα βρείτε εξωφρενικά ακριβή, αν επιχειρήσετε να την κλείσετε μόνοι σας. Όλα αυτά, στην τιμή των 499 ευρώ κατ’ άτομο, συν 125 ευρώ για τους φόρους των αεροδρομίων. Αναχώρηση στις 23 Δεκεμβρίου.

* Εξαιρετικές τιμές προσφέρει το Manessis Travel για γιορτές στη Βιέννη, αρκεί να καταφέρετε να εξασφαλίσετε λίγες μέρες άδειας ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Συγκεκριμένα, το τετραήμερο πακέτο (αναχώρηση στις 27/12) που περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό, απευθείας αεροπορικά εισιτήρια από και προς Αθήνα, ξεναγήσεις στη Βιέννη και τα πέριξ δε θα σας κοστίσει περισσότερα από 345 ευρώ κατ’ άτομο, συν 120 ευρώ για φόρους αεροδρομίων και επίναυλους καυσίμων.

* Οι εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενοι έχουν φέτος ένα λόγο παραπάνω να κάνουν χιονισμένα Χριστούγεννα στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας: το LG Travel ετοίμασε ένα τετραήμερο οδικό πακέτο που περιλαμβάνει τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό, μεταφορές με πούλμαν και χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στην τιμή των 195 ευρώ κατ’ άτομο. Αναχώρηση στις 24 Δεκεμβρίου.

* Τη Μάλτα δεν την είχατε σκεφτεί σαν επιλογή για τις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις σας, σωστά; Καιρός να αλλάξετε γνώμη. Το… άλλο μεσογειακό νησί των Ιπποτών απέχει μόλις μιάμιση ώρα και 395€ (συν 110€ για τους φόρους αεροδρομίων) από την Αθήνα, με το πακέτο του BMI Travel, το οποίο περιλαμβάνει απευθείας πτήση, τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων με πρωινό ή ημιδιατροφή, χριστουγεννιάτικο δείπνο και ξεναγήσεις. Αναχωρήσεις στις 24, 27 και 31 Δεκεμβρίου.

* Είστε από τους υπερκινητικούς ταξιδιώτες που δεν μπορούν να μείνουν πάνω από δυο μέρες στο ίδιο μέρος; Τότε το grande πακέτο του Signature Travel είναι για σας. Βαθιά ανάσα και πάμε: Βουδαπέστη, Πράγα, Κάρλοβυ Βάρυ, Βιέννη, Κρουαζιέρα Δούναβη και Κρουαζιέρα Μολδάβα, όλα αυτά σε ένα επταήμερο πακέτο που σίγουρα δε θα σας αφήσει στιγμή να πλήξετε –ούτε να κοιμηθείτε. Στο πακέτο περιλαμβάνονται απευθείας αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βουδαπέστη, διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων, έξι γεύματα ή δείπνα, και φυσικά όλες οι μεταφορές και οι κρουαζιέρες. Το καλύτερο όλων είναι η τιμή του: 469 ευρώ κατ’ άτομο, φόρων περιλαμβανομένων. Αναχωρήσεις κάθε Δευτέρα από 22 Νοεμβρίου.

* Γιορτές στη ρομαντική Βουδαπέστη προτείνει και το Manessis Travel, που ετοίμασε πακέτα 5άστερης πολυτέλειας: Διαμονή στο εκπληκτικό Sofitel Chain Bridge –από τα δωμάτια του οποίου θα απολαμβάνετε πανοραμική θέα στα αστραφτερά φωτάκια της θρυλικής γέφυρας– με πρωινό, ελεύθερη είσοδο σε καζίνο και spa, φολκλόρ βραδιά με δείπνο και ζωντανή μουσική και, φυσικά, απευθείας πτήσεις από και προς Αθήνα, σε τιμές που ξεκινούν από 425 ευρώ, και ανεβαίνουν ανάλογα με την ημερομηνία της αναχώρησής σας.

* Χριστούγεννα στην Πόλη, κατά την λαϊκή ρήση, και μάλιστα με κεφαλαίο πι –σε περίπτωση που δεν το προσέξατε. Το Versus Travel προτείνει τετραήμερο ταξιδάκι στην Κωνσταντινούπολη, με διανυκτερεύσεις στο 4άστερο Inn Pera, απευθείας πτήσεις με Olympic Air και Aegean, πρωινό, εκδρομή στα Πριγκιποννήσια και χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην τιμή των 485 ευρώ κατ’ άτομο (συν 115€ για τους φόρους των αεροδρομίων). Σημειώστε κι αυτό: μέρος των εσόδων από την κράτησή σας διατίθενται για να χτιστεί ένα σχολείο σε μια από τις φτωχότερες και πλέον απομακρυσμένες περιοχές της Γκάνα, το οποίο θα μορφώσει συνολικά 900 παιδιά. Αξίζει. Αναχωρήσεις σχεδόν καθημερινά από 22 Δεκεμβρίου.

* Η Βαρκελώνη είναι εθισμός. Όσες φορές και αν την έχετε επισκεφτεί, δεν είναι ποτέ αρκετές. Μας το θύμισε το πακέτο του IQ Holidays, που μάλιστα συνδυάζει την ντυμένη εορταστικά καταλανική πρωτεύουσα με την μοναδική Χιρόνα και την πατρίδα του Σαλβαδόρ Νταλί, Φιγκέρες, σε ένα πενθήμερο πρόγραμμα που τα έχει όλα και συμφέρει. Απευθείας πτήσεις από την Αθήνα, διαμονή σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με πρωινό, μεταφορές και ξεναγήσεις, στην τιμή των 545 ευρώ κατ’ άτομο (συν 110€ για τους φόρους των αεροδρομίων). Αναχωρήσεις πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά, από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου.

* Από την άλλη, ωραία η Νότια Ευρώπη, αλλά δε θα ήταν καλύτερα τα Χριστούγεννά μας να είναι ντυμένα στα λευκά, πασπαλισμένα με χιονονιφάδες και τυλιγμένα με κασκόλ; Αν κάτι τέτοιο έχετε στο μυαλό σας, το πακέτο του My Travel Café μάλλον θα σας κάνει να χαμογελάσετε: έξι ολόκληρες μέρες στις χιονισμένες Άλπεις: Τρέντο, Ίνσμπρουκ, Βερόνα, Σιρμιόνε, Μοένα, Καβαλέζε, μεταξύ άλλων. Το πακέτο περιλαμβάνει πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό, ακτοπλοϊκά εισιτήρια με καμπίνα σε πλοίο της ANEK και της Superfast Ferries, εορταστικό Χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Ίνσμπρουκ, ξεναγήσεις και μεταφορές, στην τιμή των 550 ευρώ κατ’ άτομο –και δεν υπάρχουν και φόροι αεροδρομίων. Αναχώρηση στις 22 Δεκεμβρίου.

* Προτιμάτε κάτι εξωτικό, μακριά από χιόνια, έλατα και jingle bells; Τι θα λέγατε για Χριστούγεννα στη σκιά των Πυραμίδων; Το Dream Travel, που ειδικεύεται στους εξωτικούς προορισμούς, ετοίμασε μεγάλη χριστουγεννιάτικη προσφορά για την Αίγυπτο: τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων του Καΐρου με πρωινό, απευθείας αεροπορικά εισιτήρια, ξεναγήσεις και μεταφορές, στην τιμή των 390€ κατ’ άτομο (συν 115€ για τους φόρους αεροδρομίων).

* Κι αν θέλετε και εξωτικά Χριστούγεννα, και ζέστη, αλλά και λίγο shopping therapy σε καλές τιμές; Τότε το Ντουμπάι είναι ο προορισμός σας, και το πακέτο του Cel Tours ένας από τους πλέον συμφέροντες τρόπους να βρεθείτε εκεί: απευθείας πτήσεις από και προς Αθήνα με την Gulf Air, τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό, είσοδοι σε μουσεία, ορισμένα γεύματα και δείπνα, και ξεναγήσεις, όλα αυτά στην τιμή των 465 ευρώ κατ’ άτομο (συν 180€ για τους φόρους αεροδρομίων). Αναχωρήσεις κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, όλο τον Δεκέμβριο.

* Μία χορταστική, χριστουγεννιάτικη εβδομάδα στην Τυνησία σχεδιάζει και προτείνει το Seretis Travel. Το πακέτο περιλαμβάνει απευθείας πτήσεις από και προς Αθήνα, διαμονή σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, έξι γεύματα ή δείπνα, μεταφορές και ξεναγήσεις στην Τύνιδα, τις οάσεις, την Τοζέρ και άλλες πόλεις, στην τιμή των 545 ευρώ κατ’ άτομο, συν 110 ευρώ για φόρους και επίναυλους. Η αναχώρηση πραγματοποιείται στις 23 Δεκεμβρίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v