Καλοκαιρινά Χριστούγεννα: 6 hot προορισμοί

Η περίοδος που πλησιάζει σημαίνει κρύο, χιόνι και στολισμένα έλατα. Σωστά; Όχι απαραίτητα. Κάπου αλλού, ο ήλιος λάμπει ακόμη και οι παραλίες είναι γεμάτες κόσμο. Δείτε τις εξωτικές εναλλακτικές σας για κοκτέιλ κάτω από φοίνικες, αντί για κουραμπιέδες κάτω από γκι.
Καλοκαιρινά Χριστούγεννα: 6 hot προορισμοί
του Γιώργου Κόκουβα

Ο μήνας του μελομακάρονου και του Άγιου Βασίλη βρίσκεται προ των πυλών. Για όσους –και ξέρουμε ότι είστε πολλοί- δεν αντέχετε άλλον έναν Δεκέμβρη με κασκόλ, κάλαντα και στολισμένα δέντρα, η προοπτική των Χριστουγέννων μοιάζει μάλλον απειλητική. Κάπου εδώ αναπολείτε τις καλοκαιρινές σας διακοπές και αρχίζετε να μετράτε αντίστροφα για τον επόμενο Ιούνη. 198 και σήμερα μέχρι το καλοκαίρι λοιπόν. Ή μήπως όχι; Συνεχίστε να διαβάζετε και θα διαπιστώσετε ότι ο καυτός ήλιος δεν απέχει μήνες, αλλά χιλιόμετρα. 3 do-it-yourself ταξίδια + 3 ταξιδιωτικά πακέτα που μυρίζουν… αντηλιακό σας προ(σ)καλούν. 

Οργανώνοντας τα εξωτικά σας «ρεβεγιόν»

- Rio de Janeiro
Οι Βραζιλιάνοι και κυρίως οι Βραζιλιάνες φίλες μας δεν διστάζουν να απαρνηθούν τα ρούχα τους μέσα στο καταχείμωνο, όπως μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε από την αδαμιαία εμφάνισή τους στο περίφημο καρναβάλι. Γιατί όχι και τα Χριστούγεννα λοιπόν; Το Ρίο έβαλε τα καλά του, καθώς ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς του 2016 και αποτελεί πάντα έναν hot εξωτικό προορισμό της Λατινικής Αμερικής. Samba αντί για κάλαντα, παραμονή Πρωτοχρονιάς με παγωμένη σαμπάνια στην παραλία της Copacabana, σύμφωνα με το βραζιλιάνικο έθιμο, και αυθεντικό λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο, μακριά από τα κουραμπιεδάκια της θείας είναι αρκετά επιχειρήματα για να δελεαστούμε.

Τα αεροπορικά ναύλα ξεκινούν από 838 ευρώ (ενδεικτική τιμή για πτήση των εταιριών Iberia και ΤΑΜ μέσω Μαδρίτης, 4/1-12/1), ενώ για ένα δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο τριών αστέρων, όπως το Pouso Real θα πληρώσετε για οκτώ διανυκτερεύσεις 238 ευρώ κατ’ άτομο. Το σύνολο, 1076 ευρώ κατ’ άτομο.

- Ντουμπάι
Το αραβικό εμιράτο (ένα από τα επτά) έγινε από το 2007 η έβδομη μεγαλύτερη τουριστική δύναμη στον κόσμο σε επίπεδο πόλεων. Χριστούγεννα στο Ντουμπάι σημαίνουν βόλτες ανάμεσα στα ψηλότερα κτίρια του κόσμου, και ψώνια στα φθηνότερα και μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα που έχετε δει. Το Ντουμπάι έχει χαρακτηριστεί η πρωτεύουσα του shopping της Μέσης Ανατολής. Όσο κάνετε τα ψώνια σας, το κρύο δεν θα σας απασχολήσει, καθώς η θερμοκρασία δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 20 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Με πτήση της Egypt Air μέσω Καϊρου να μην ξεπερνά τα 400 ευρώ (σύμφωνα με το travelplanet24.com) για τις ημερομηνίες 16-23 Δεκεμβρίου, και με επταήμερη διαμονή σε τετράστερο ξενοδοχείο της Novotel στην καρδιά του Ντουμπάι να ξεκινά από τα 300 ευρώ κατ’ άτομο (με κράτηση από το Booking.com), έχουμε ένα αυτοσχέδιο πακέτο 700 ευρώ, για τον πιο ιδιαίτερο Δεκέμβρη που ζήσατε ποτέ.

- Τενερίφη
Είπαμε, δεν θέλετε τα κλασικά ευρωπαϊκά city breaks με την χριστουγεννιάτικη χρυσόσκονη και τα παγοδρόμια. Πιάστε τότε την κάτω άκρη της Γηραιάς Ηπείρου και επιλέξτε τα Κανάρια νησιά, στο αρχιπέλαγος της Ισπανίας. Με ημιτροπικό κλίμα, τα δημοφιλή νησιά χαρακτηρίζονται από πολύ ήπιο χειμώνα. Ευκαιρία, λοιπόν, για μια απόδραση στην Τενερίφη, το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος και στους εθνικούς δρυμούς των γύρω νησιών, οι οποίοι είναι από τους πιο ονομαστούς του πλανήτη. Εκεί που ο Βόρειος Ατλαντικός συναντά την Μεσόγειο, η θαλάσσια ζωή είναι άξια θαυμασμού, ενώ το ίδιο αξιοθαύμαστη είναι η χαλάρωση που προσφέρουν τα απίστευτα φυσικά τοπία στα οποία μπορείτε να υποδεχτείτε το 2011.

Τα αεροπορικά εισιτήρια για Τενερίφη μέσω Μαδρίτης, σύμφωνα με την AirTickets, για τις ημερομηνίες 27/12-4/1 κοστίζουν 538 ευρώ. Σε συνδυασμό με οκταήμερη διαμονή στο ξενοδοχείο Casa del Sol, με κράτηση μέσω του Booking.com, η οποία κοστίζει 160 ευρώ κατ’ άτομο, θα πληρώσετε συνολικά περί τα 700 ευρώ. Pas mal!

Εξωτικά πακέτα

- Κούβα
Στην χώρα των πούρων και της salsa, ξεχάστε τις ήσυχες διακοπές. Εξωτικές περιπέτειες στα στενά της Αβάνας, ενδιαφέρουσες βόλτες και μεζέδες κροκοδείλου –η τοπική σπεσιαλιτέ- στην πόλη Τρινιδάδ και βουτιές στις τυρκουάζ παραλίες στο Βαραδέρο θα αλλάξουν την εικόνα που είχατε για τα Χριστούγεννα. Τα κοκτέιλ και οι βελούδινες αμμουδιές έχουν τον πρώτο λόγο στο κουβανέζικο πρόγραμμα, ό,τι πρέπει για το party animal που κρύβετε μέσα σας.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία στις παραπάνω πόλεις προσφέρονται από το 24 Hours Travel, στην τιμή των 1815 ευρώ για πακέτα 9 ημερών (7 διανυκτερεύσεων) για τις ημερομηνίες 29/12 – 6/1. Αλλαγή του χρόνου με ρούμι και χαλαρή διάθεση. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

- Μαυρίκιος
Ο Ινδικός Ωκεανός διεκδικεί το δικό του μερίδιο στους εξωτικούς προορισμούς και έχει να επιδείξει τον Μαυρίκιο ως τον απόλυτο επίγειο παράδεισο. Ανατολικά της Μαδαγασκάρης, ο Μαυρίκιος μοιάζει με μια κουκίδα μέσα στο γαλάζιο του χάρτη. Σ΄ αυτήν την κουκίδα, θα βρείτε λευκή άμμο, τροπικές παραλίες και γαλάζιες λίμνες –σαν αυτή της ομώνυμης ταινίας-, που θα θυμόσαστε για την υπόλοιπη ζωή σας.

Τα ταξιδιωτικό γραφείο Mayfair Travel προσφέρει πακέτο επτά διανυκτερεύσεων στο Preskil Beach Resort, σε ιδιωτική χερσόνησο, έχοντας ένα από τα πιο γραφικά νησάκια του Μαυρικίου ακριβώς απέναντι, στην τιμή των 1.395 ευρώ κατ’ άτομο (για τις ημέρες 11-18/12, χωρίς τους φόρους του αεροδρομίου). 

- Πουκέτ
Τα πολύπαθα νησιά της Ταϋλάνδης αποτελούν τα τελευταία χρόνια έναν από τους πιο οικονομικούς τροπικούς προορισμούς του πλανήτη. Το Πουκέτ έχει χαρακτηριστεί «το Μαργαριτάρι της θάλασσας του Ανταμάν» και είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεται κανείς όταν του ζητήσουν να σκεφτεί μια εξωτική σκηνή. Γαλαζοπράσινα νερά τριγυρισμένα από λευκή άμμο και λίγο πιο πέρα πλούσια βλάστηση με φυτείες καρύδας. Τα κασκόλ μπορούν να σας περιμένουν στην ντουλάπα σας μέχρι να επιστρέψετε στην Ελλάδα, όσο εσείς θα απολαμβάνετε βόλτες σε ορυζώνες και νοστιμιές της ασιατικής κουζίνας.

Ένα πακέτο «ναυαγού» στο νησί με την τρομερή φωτογένεια δεν αποτελεί άπιαστη πολυτέλεια. Το πακέτο του ParadiseVacationClub ξεκινά από τα 715 ευρώ κατ’ άτομο, για 8 ημέρες (5 διανυκτερεύσεις), συμπεριλαμβανομένων των φόρων, με την Gulf Air μέσω Μπαχρέιν και Μπανγκόκ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v