Πίστες 2009: Τις πιάνει κρίση αλλά… τα καταφέρνουν

Με τρανταχτές απουσίες αλλά και δυναμικά comebacks συμπλήρωσαν φέτος τα νυχτερινά τους προγράμματα οι μεγάλες πίστες της Αθήνας, οι οποίες, παρά τις τσουχτερές τους τιμές καταφέρνουν να επιβιώνουν, έστω και για δύο βραδιές την εβδομάδα.
Πίστες 2009: Τις πιάνει κρίση αλλά… τα καταφέρνουν
της Έλενας Μπούλια

Και να που ήρθε ο καιρός που οι μεγάλες πίστες, τα μπουζούκια επί το λαϊκότερο, πραγματικά περνούν κρίση. Που λειτουργούν πλέον μόνο δύο, το πολύ τρεις, βραδιές την εβδομάδα, και αυτές χωρίς να γεμίζουν όλα τους τα τραπέζια και που φιλοξενούν λίγα και καλά ονόματα. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες, λοιπόν, για να μειώσουν το ρίσκο, δείχνουν να κινούνται «στα σίγουρα» επιλέγοντας για τα -ακριβά ακόμα- προγράμματά τους είτε δύο το πολύ «δυνατά» ονόματα και μάλιστα με διαφορετικό κοινό, ή ένα -διαχρονικό ή εποχιακό- αστέρι που απλά συνοδεύεται από κάποια ελκυστική παρουσία.

Σταμάτησε, λοιπόν, ο Έλληνας να διασκεδάζει; Σε καμία περίπτωση. Αυτό που έχει αρχίσει πλέον καθαρά να συμβαίνει, είτε από μόδα ή απλά λόγω φυσικής εξέλιξης των πραγμάτων, είναι ένας πιο ευδιάκριτος διαχωρισμός του κοινού. Έτσι, ενώ υπάρχουν πάντα αυτοί που αγαπούν τα γνήσια «μπουζουκομάγαζα» τύπου Frangelico, τα οποία συνεχίζουν ακάθεκτα, οι υπόλοιποι δείχνουν πλέον να προτιμούν είτε τις καθαρά ροκ-έντεχνες μουσικές σκηνές (δείτε στα Σχετικά Άρθρα) ή τα πιο νεανικά και pop σχήματα που επιδιώκουν να μετατρέπουν την πίστα σε συναυλιακή σκηνή (βλέπε: REX). Κατά τα άλλα, σταθερές αξίες όπως η Άννα Βίσση και ο Δημήτρης Μητροπάνος δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα.

Και κάπως έτσι πορεύεται η λαϊκή νυχτερινή διασκέδαση στην Αθήνα φέτος τον χειμώνα…

Μιχάλης Χατζηγιάννης και Onirama στο «REX»
(Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210 3814591, 210 3823269)
Κάθε βράδυ και ένα πάρτι πραγματοποιείται φέτος στο Rex με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη να συμπράττει για πρώτη φορά με τους Onirama σε ένα πρόγραμμα που θα σας κρατήσει όρθιους όλο το βράδυ, σαν σε συναυλία. Παλιές και νέες επιτυχίες, ντουέτα μεταξύ Χατζηγιάννη – Μαραντίνη, χιούμορ και ανεβασμένη διάθεση και επώνυμες παρουσίες στο κοινό αποτελούν την ιδανική μαγιά για ένα άκρως επιτυχημένο πρόγραμμα, από Πέμπτη μέχρι και Σάββατο.
Τιμές: Eίσοδος με ποτό στο μπαρ 20 ευρώ, κρασί ανά δύο 90 και 105 ευρώ, φιάλη ουίσκι 180 και 210 ευρώ.

Δέσποινα Βανδή στο «SUGAR @ ΕΝΑΣΤΡΟΝ»
(Πειραιώς 178 και Λαμίας 4, Ταύρος, τηλ. 210 3476606, 210 3476772)
Ένα άκρως νεανικό πρόγραμμα αποφάσισε να παρουσιάζει φέτος, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, η Δέσποινα Βανδή, παρέα με τους Going Throuth, το Θηρίο και τους Νέβμα. Όσο η νύχτα προχωρά, βέβαια, την σκυτάλη παίρνει ο Χρήστος Μενιδιάτης για το πιο λαϊκό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει φυσικά και η Δέσποινα Βανδή με παλιές, αγαπημένες επιτυχίες.
Τιμές: Είσοδος με ποτό στο μπαρ 15 ευρώ, κρασί ανά δύο άτομα 85 και 95 ευρώ, φιάλη ουίσκι 170 και 190 ευρώ.

Νίκος Βέρτης στο «Κέντρο Αθηνών»
(Πειραιώς 124 και Π. Ράλλη, Γκάζι, τηλ. 210 3454888, 210 3454108)
Σε ένα ελαφρολαϊκό one-man-show μας υποδέχεται φέτος ο Νίκος Βέρτης, από Πέμπτη έως Κυριακή. Ο Βέρτης, ο οποίος βρισκόταν στο Κέντρο Αθηνών και το καλοκαίρι που μας πέρασε, δείχνει να αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες του νεανικού κοινού, ενώ φροντίζει κάθε βράδυ να προσφέρει ένα άκρως διασκεδαστικό και «ανεβαστικό» πρόγραμμα. Είναι δε ο μόνος, ίσως, που μπορεί στις μέρες μας να «κρατήσει» όλη την βραδιά μόνος του και αυτό σίγουρα λέει πολλά.
Τιμές: Είσοδος με ποτό 20 ευρώ, κρασί 85 ευρώ, φιάλη ουίσκι 170 και 190 ευρώ.

Άννα Βίσση στο «Αθηνών Αρένα»
(Πειραιώς 166, Γκάζι , τηλ. 210 3471111)
Τη σκυτάλη του Αθηνών Αρένα παίρνει φέτος τον χειμώνα η εθνική μας Μαντόνα. Η Άννα Βίσση, πιο ανανεωμένη από ποτέ, παρουσιάζει εδώ και μερικές μέρες ένα, αναμφίβολα, «Fabulous Show» που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Η δε συμμετοχή των Μπλε και του Γιώργου Σαμπάνη εμπλουτίζουν το πρόγραμμα με έναν πιο ροκ και νεανικό χαρακτήρα, ενώ η εμφάνιση της ρεμπέτισσας Μαριώς ξεσηκώνει ανέλπιστα το κοινό. Τα πάσης φύσης ντουέτα της Βίσση με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες, είναι πραγματικά απολαυστικά, ενώ δεν λείπουν και οι εκπλήξεις από τα video installations της σκηνής… Στο Fabulous Show μπορείτε να βρεθείτε από Πέμπτη μέχρι Σάββατο. Την Πέμπτη, μάλιστα, το πρόγραμμα ξεκινά από τις 22.00.
Τιμές: Είσοδος με ποτό την Πέμπτη 10 ευρώ, την Παρασκευή και το Σάββατο 15 ευρώ, φιάλη ουίσκι 160 και 180 ευρώ.

Δημήτρης Μητροπάνος και Πέγκυ Ζήνα στο «Ιερά Οδός»
(Ιερά Οδός 18-20, τηλ. 210 3428272)
Ο αγαπημένος, διαχρονικός, γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος επιστρέφει δυναμικά στην βραδινή διασκέδαση της πόλης και συναντά για πρώτη φορά επί σκηνής την εξίσου δημοφιλή Πέγκυ Ζήνα σε ένα μοναδικό πρόγραμμα. Η ιστορία του ελληνικού τραγουδιού με τα εκπληκτικά τραγούδια και η star του ελαφρολαϊκού με τις δικές της επιτυχίες υπόσχονται μοναδικές βραδιές. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν νέες λαϊκές φωνές που αναλαμβάνουν το πιο pop κομμάτι της βραδιάς. Πρόκειται για μία συνεργασία που αξίζει κανείς να απολαύσει, από Πέμπτη μέχρι Σάββατο.
Τιμές: Ποτό στο μπαρ Πέμπτη 20 ευρώ, Παρασκευή και Σάββατο 25 ευρώ, κρασί ανά δύο 100 ευρώ, φιάλη ουίσκι 200 και 220 ευρώ.

Νατάσσα Θεοδωρίδου και Νίκος Μακρόπουλος στο «Βοτανικός»
(Ιερά Οδός 72 και Σπύρου Πάτση, τηλ. 210 3473835, 69780 00087)
Το σύγχρονο λαϊκό τραγούδι συναντά τους πιο γνήσιους ερμηνευτές του. Η Νατάσα Θεοδωρίδου και ο Νίκος Μακρόπουλος συνεργάζονται για πρώτη φορά και η χημεία τους δείχνει να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Μαζί τους ο Ηλίας Βρεττός και ο Άκης Δείξιμος, καθώς και μία παρέα νέων ερμηνευτών, που συμβάλλουν στο… ανεβαστικό του πράγματος. Στο «Βοτανικός» θα βρεθείτε μόνο Παρασκευή και Σάββατο.
Τιμές: Είσοδος με ποτό στο μπαρ 15 ευρώ, φιάλη ουίσκι 190 ευρώ.

Γιάννης Πάριος και Νίκος Οικονομόπουλος στο «Fever»
(Λ. Συγγρού και Λαγουμιτζή 25, τηλ. 210 9217333)
Η πρεμιέρα των Πάριου – Οικονομόπουλου πριν μερικές μέρες άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Το ερωτικό, λαϊκό τραγούδι απογειώθηκε τα γαρύφαλλα έπεσαν βροχή και το κοινό διασκέδασε με την ψυχή του. Και κάπως έτσι αναμένονται να είναι οι επόμενες Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα στο Fever, αφού τόσο ο διαχρονικός Γιάννης Πάριος όσο και ο δημοφιλέστατος Νίκος Οικονομόπουλος υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, τραγουδώντας όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες και τις πιο ερωτικές τους μπαλάντες.
Τιμές: Ποτό στο μπαρ την Παρασκευή και το Σάββατο 20 ευρώ, την Κυρ. 15 ευρώ, κρασί ανά δύο Παρασκευή και Σάββατο 95 και 105 ευρώ, Κυριακή 90 και 100 ευρώ, φιάλη ουίσκι Παρασκευή και Σάββατο 190 και 210 ευρώ, Κυρ. 170 και 190 ευρώ.

Νίκος Κουρκούλης, Αγγελική Ηλιάδη και Κώστας Μαρτάκης στο «Teatro»
(Λ. Ποσειδώνος 26-28, Καλλιθέα, τηλ. 210 9400726)
Μία από τις πιο απρόβλεπτες συνεργασίες της σεζόν όσον αφορά τα καθαρά λαϊκά σχήματα είναι αυτή των Κουρκούλη, Ηλιάδη και Μαρτάκη. Κι όμως, όσοι βρέθηκαν στο Teatro τον τελευταίο μήνα έχουν να λένε τα καλύτερα. Ο Νίκος Κουρκούλης, ο οποίος έγινε και μπαμπάς πρόσφατα, δείχνει να διανύει την καλύτερη στιγμή της 13χρονης καριέρας του, η Αγγελική Ηλιαδή πιο ήρεμη και ανανεωμένη τον συνοδεύει με τις δικές της επιτυχίες, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνει ο δημοφιλής Κώστας Μαρτάκης με πιο pop μελωδίες. Μαζί τους και μία παρέα νέων ερμηνευτών. Το Teatro λειτουργεί από Πέμπτη μέχρι Σάββατο.
Τιμές: Είσοδος με ποτό στο μπαρ 15 ευρώ, φιάλη ουίσκι 150 και 170 ευρώ, κρασί 80 ευρώ.

Ακόμα…
Σταμάτης Γονίδης στο «Fix»
(Λ. Συγγρού 116, Φιξ, τηλ. 210 9248211)
Ένα από τα «σίγουρα» χαρτιά του σύγχρονου λαϊκού πενταγράμμου επέλεξαν οι ιδιοκτήτες του Fix για την φετινή χειμερινή σεζόν. Κι αυτό γιατί όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα σκαμπανεβάσματα κι αν έχει η καριέρα του, ο Σταμάτης Γονίδης δείχνει να διατηρεί ανέπαφο το φανατικό του κοινό που γνωρίζει πια τις μεγάλες επιτυχίες του απ’εξω κι ανακατωτά. Μαζί του φέτος η Ελεάνα Παπαϊωάννου, με την εξαιρετική λαϊκή φωνή, καθώς και οι νεώτεροι Ιωακείμ Φωκάς, Master Tempo και Μαρίνα. Το Fix λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Τιμές: Eίσοδος την Πέμπτη 15 ευρώ, την Παρασκευή και το Σάββατο 20 ευρώ, φιάλη ουίσκι 170 και 190 ευρώ, κρασί 90 ευρώ.

Λευτέρης Πανταζής στο «Can Can»
(Πέτρου Ράλλη 62 και Kηφισού, τηλ. 210 5612321)
Ο θρυλικός Λε.Πα. επιστρέφει δριμύτερος στην σκηνή του Can Can παρέα με τον Αλέκο Ζαζόπουλο και τον λυράρη Γιώργο Χατζάκη. Διατηρώντας μέχρι σήμερα το δικό του κοινό και αυτός, συνεχίζει να ανεβάζει «όλα τα μωρά στην πίστα» και τα τραπέζια αποδεικνύοντας πως τα μπουζούκια των δεκαετιών του ’90 και του ’80 δεν έχουν παρέλθει ακόμα. Το Can Can λειτουγεί από Πέμπτη έως Κυριακή.
Τιμές: Ποτό στο μπαρ 15 ευρώ, φιάλη ουίσκι 140 και 160 ευρώ, κρασί ανά δύο 70 ευρώ.

Χρήστος Χολίδης στο «Posidonio»
(Λ. Ποσειδώνος 18, Ελληνικό, τηλ. 210 8941033)
Από τους πλέον ανερχόμενους καλλιτέχνες του ελαφρολαϊκού τραγουδιού, ο Χρήστος Χολίδης, αν και πολύ νέος ακόμα στον χώρο, καταφέρνει να γεμίζει την σκηνή του Posidonio και μάλιστα τέσσερις βραδιές την εβδομάδα, από Τετάρτη μέχρι και Σάββατο. Το πρόγραμμα ομορφαίνει με την παρουσία της η Χριστίνα Κολέτσα, ενώ το pop μέρος συμπληρώνουν οι Κωνσταντίνος Γαλανός και Σάγια.
Τιμές: Είσοδος με ποτό στο μπαρ 15 ευρώ, κρασί 80 ευρώ, φιάλη ουίσκι 150 και 170 ευρώ.

Ανδρέας Στάμος, Γιώργος Γιαννιάς και Θέλξη στο «Frangelico»
(Λεωφ. Ποσειδώνος 35, Καλαμάκι, τηλ. 210 9843630, 210 9843250)
Όταν μία συνταγή είναι επιτυχημένη, γιατί να την αλλάξεις; Προσθέτεις απλά στο πρόγραμμα την πανέμορφη Θέλξη και έτσι έχεις σίγουρο και το ανδρικό κοινό. Για άλλη μία χρονιά, λοιπόν, το Frangelico φιλοξενεί –από Τρίτη μέχρι και Σάββατο παρακαλώ- τους Στάμο και Γιαννιά και το κέφι απογειώνεται μαζί με τα γαρύφαλλα.
Τιμές: Φιάλη ουίσκι 150 και 170 ευρώ.

Σπύρος Σπυράκος, Γιώργος Δασκουλίδης και Πέτρος Ίμβριος στο «ΕΜΠΑΤΗ NORTH»
(Κόμβος Βαρυμπόμπης, Κηφισιά, τηλ. 210 8071468, 210 8075598)
Τα βόρεια προάστια απογειώνονται για άλλη μία σεζόν με τους τρεις δημοφιλείς τραγουδιστές του ελαφρολαϊκού τραγουδιού να μην «καταλαβαίνουν» από κρίση και να συνεχίζουν να ανεβάζουν το κέφι στα ύψη. Εφόσον επιθυμείτε να κάτσετε και για φαγητό, το μαγαζί διαθέτει πλούσιο μενού. Λειτουργεί από Πέμπτη έως και Κυριακή.
Τιμές: Φιάλη ουίσκι 130 ευρώ, κρασί 65 ευρώ, ποτό στο μπαρ 15 ευρώ.

** Μόλις ανακοινώθηκε: Αντώνης Ρέμος στο Διογένης Studio (Λεωφ. Συγγρού 259, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9425754) από 20 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (τιμές: Παρασκευή και Σάββατο 160-180 ευρώ η φιάλη και 90 ευρώ το κρασί, είσοδος με ποτό στο μπαρ: 15 ευρώ, Κυριακή 150-170 ευρώ η φιάλη και 80 ευρώ το κρασί, είσοδος με ποτό στο μπαρ: 10 ευρώ). Έναρξη προγράμματος τις Κυριακές στις 22.00.
 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v