Είδαμε: Κ. Μακεδόνα - Γ. Νέγκα μια "Νύχτα Μαγική" στο Χάραμα

Δύο ερμηνευτές με στυλ και άποψη μας ταξιδεύουν σε "νύχτες μαγικές" από τη σκηνή του ιστορικού Χαράματος της Καισαριανής. Ένα απενοχοποιημένα λαϊκό πρόγραμμα που εγγυάται ότι, αν μη τι άλλο, θα περάσουμε καλά.
Είδαμε: Κ. Μακεδόνα - Γ. Νέγκα μια Νύχτα Μαγική στο Χάραμα
της Φιλουμένας Ζλατάνου

«Νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες….» μας τραγουδούν στο κλασσικό πλέον Χάραμα, οι Κώστας Μακεδόνας και Γιώτα Νέγκα προσκαλώντας μας σε ένα πρόγραμμα με πηγαίο λαϊκό στοιχείο και κάτι από τα παλιά. Το Χάραμα έχει πλέον ιστορία στη βραδινή διασκέδαση και στο καλό λαϊκό πρόγραμμα. Αυτή την παράδοση συνεχίζει και φέτος υπό νέα διεύθυνση με πολύ μεράκι και όρεξη να εμπιστευτεί φωνές που έχουν να δώσουν κάτι παραπάνω από μια λαϊκή ερμηνεία.

Διότι στις μέρες μας, το καλό λαϊκό τραγούδι είναι μύθος. Όταν υπάρχει τέτοια υπερπροσφορά δυνατοτήτων αυτό που μετράει είναι το κάτι ξεχωριστό, είναι το διαμάντι που δύσκολα βρίσκεις. Είναι οι φωνές που δε λειτουργούν απλά μελωδικά για να σε κάνουν να λικνιστείς ή να σε κάνουν να τραγουδήσεις και να τα πιεις, αλλά οι φωνές που θα μπουν αργά και μεθοδικά μέσα στην ψυχή, θα ξυπνήσουν όσα έχεις καμουφλάρει και θα τα ξεριζώσουν ώστε να λειτουργήσουν σαν βάλσαμο. Τέτοιες φωνές είναι σπάνιες πλέον στο λαϊκό τραγούδι.

Στο Χάραμα φέτος υπάρχει μία φωνή που τα τελευταία χρόνια έχει επάξια καταξιωθεί ως η καλύτερη λαϊκή τραγουδίστρια, κι ας έχει σε στιγμές πολύ έντονο και το τζαζ στοιχείο στη φωνή της. Ο λόγος για τη Γιώτα Νέγκα που φέτος συναντάται με τον Κώστα Μακεδόνα, ο οποίος είναι ερμηνευτής που κινείται με ευκολία και τσαχπινιά σε διάφορα είδη και χρόνια τώρα έχει αποκτήσει το δικό του κοινό. Δυο ερμηνευτές με ύφος, άποψη και σοβαρότητα συναντιούνται για να μας διασκεδάσουν στο ανανεωμένο Χάραμα και το καταφέρνουν. Ακούμε τραγούδια από την προσωπική πορεία των δυο τους και μια αναδρομή στο καλό παλιό λαϊκό τραγούδι.

Όλο αυτό θα ήταν καλύτερο ακόμα, αν στη θέση των δεύτερων τραγουδιστών είχαν διαλέξει κάποιους άλλους. Η Σαββέρια Μαργιολά και ο Βαγγέλης Δούβαλης συνοδεύουν τους δύο κεντρικούς ερμηνευτές αλλά αποδεικνύονται πολύ λίγοι. Επιπλέον, τραγούδια όπως το «ένα χειμωνιάτικο πρωί» πρέπει να δίνονται σε ερμηνεύτριες που έχουν το τσαγανό μέσα τους και να μη συνοδεύονται από τραγούδια όπως το «Μοίρα μου έγινες» που όχι απλά δεν ταιριάζει στη ροή, αλλά είναι και τελείως διαφορετικού στυλ και ύφους. Είναι τα χλιαρά διαλείμματα ανάμεσα σε ερμηνείες στιβαρές, με συναίσθημα. Ίσως απλά δεν είναι το στυλ που μπορούν τα δυο νέα παιδιά να ερμηνεύσουν, ειδικά η Σαββέρια Μαργιολά η οποία σε προηγούμενο πρόγραμμα με το Μακεδόνα τραγουδούσε καλύτερα. Πρέπει να βρουν οι νέοι τραγουδιστές το ύφος τους, και τον τρόπο που θέλουν να ερμηνεύουν, ώστε να μην είναι γλάστρες και διεκπεραιωτές.

Στην επταμελή ορχήστρα συναντάμε τον εξαιρετικό Δημήτρη Μαργιολά στο μπουζούκι, το Νίκο Κρέτση στο μπουζούκι, τον Δήμο Πολυμέρη στο ακορντεόν, τον Αντώνη Λογοθέτη στο πιάνο, τον Παναγιώτη Γεωργότα στο μπάσο, τον Γιάννη Σαρίκο στα τύμπανα και η μεγάλη έκπληξη είναι ο Χριστόφορος Κροκίδης στις κιθάρες, ο οποίος απλά δεν ταιριάζει με το όλο ύφος και δυστυχώς μοιάζει ξένος.

Η ορχήστρα είναι συντονισμένη και ο ήχος καλός, ενώ το σέρβις πολύ ευγενικό. Ξενίζει λίγο το γαρύφαλλο, αλλά κι αυτό συνηθίζεται.

Χάραμα, Σκοπευτήριο Καισαριανής, τηλ.: 210 7669742, 210 7664869
Παρασκευή & Σάββατο στις 23:00
Φιάλη Ουίσκι: Απλή 140 €, Σπέσιαλ 160 € Φιάλη κρασί: 70 €
Κυριακή μεσημέρι στις 14:00
Menu Κυριακής: 35 €
Τιμή ποτού 15 €
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v