Είδαμε: Δημήτρη Ζερβουδάκη εφ' όλης της ύλης στο Μετρό

Μια μουσική αναδρομή σε όλη την πορεία του, με μίνιμαλ ενορχηστρώσεις και εξαιρετικούς μουσικούς στο πλάι του, επιχειρεί ο Δ. Ζερβουδάκης στο Μετρό. Ένα πρόγραμμα τίμιο, που αποπνέει την αύρα της "Σχολής της Θεσσαλονίκης" στην καλύτερη περίοδό της.
Είδαμε: Δημήτρη Ζερβουδάκη εφ όλης της ύλης στο Μετρό
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Να πάτε. Να τηλεφωνήσετε τώρα και να κλείσετε θέση την Παρασκευή ή το Σάββατο στη μουσική σκηνή Μετρό για να παρακολουθήσετε ένα πραγματικά ειλικρινές πρόγραμμα. Ο τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης από 16 Οκτωβρίου κατέβηκε στην Αθήνα για να μας χαρίσει πολύ έντονες, όμορφες μουσικές στιγμές και πάνω από όλα αυθεντικές, χωρίς προσπάθεια εντυπωσιασμού.

Με λιτή ενορχήστρωση και σωστή επιλογή των συνεργατών του επί σκηνής πετυχαίνει με ευκολία να κερδίσει τον κόσμο και να επικοινωνήσει με αυτόν. Εμπιστεύεται τον 19χρονο Ευρυπίδη Μπέκο στο πιάνο, τη Μερόπη Βλαχογιάννη στο ακορντεόν και στο πλάι του την καλλίφωνη Σοφία Γεωργαντζή –η οποία παίζει κιθάρα και κρουστά– και με την κιθάρα του πλέκει ένα πρόγραμμα 3 ωρών, από εκείνα που περνάνε σαν νερό, με ροή αξιοζήλευτη.

Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός κουβαλά την αύρα της Θεσσαλονίκης στην καλύτερη περίοδο της και την αίγλη της επονομαζόμενης «Σχολής της Θεσσαλονίκης» που έγραψε ιστορία και σηματοδότησε τις παλιές και τις νεότερες γενιές. Βλέπεις ανεπιτήδευτα χαμόγελα επί σκηνής, από τέσσερις καλλιτέχνες που το χαίρονται, στο μεταδίδουν και δημιουργούν ένα πολύ ζεστό κλίμα.

Στο πρόγραμμα γίνεται μια μουσική αναδρομή σε όλη την πορεία του Ζερβουδάκη, από τους Νέους Επιβάτες μέχρι σήμερα, ενώ μας χαρίζει και δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια, το πρώτο δικό του και το δεύτερο της Γεωργαντζή, που είναι καλογραμμένα και αμέσως τα σιγοτραγούδησε ο κόσμος. Τα ρεμπέτικα που ερμηνεύουν ταιριάζουν με το κλίμα και ξεσηκώνουν τον κόσμο.

Ο κόσμος αξίζει ξέχωρης αναφοράς. Καιρό είχαμε να δούμε κοινό με ταυτότητα, κοινό που ήξερε τι ήρθε να ακούσει, που τραγουδούσε, απολάμβανε, σεβόταν και δε δημιουργούσε χάβρα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ζερβουδάκης έχει δημιουργήσει τόσα χρόνια ένα ιδιαίτερα ένθερμο κοινό που τον ακούει και περιμένει να τον δει όσες φορές κατεβαίνει στην Αθήνα.

Ακούς τραγούδια με γεμάτη ενορχήστρωση χωρίς φανφάρες, απολαμβάνεις την καλλίφωνη και άκρως ταιριαστή, χωρίς τρακ αλλά με μπρίο Σοφία Γεωργαντζή και φυσικά έναν σαρκαστικό χιουμορίστα Θεσσαλονικιό Δημήτρη Ζερβουδάκη σε μεγάλα κέφια.

Το Μετρό ανήκει στους χώρους μη καπνιζόντων, και διαθέτει πολύ καλό εξαερισμό. Μπορεί το «Ζερβουδάκης χωρίς τσιγάρο» να ακούγεται δύσκολο στην πράξη, όμως αφού το έκοψε και ο ίδιος ας αντέξουμε κι εμείς για ένα βράδυ. Κι ας παίζει με τα νεύρα μας τραγουδώντας «Βαριά ποτά, βαριά τσιγάρα».

Ώρα Έναρξης Παραστάσεων: 10.30 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου 15 €
Μετρό, Γκύζη & Κάλβου 83, τηλ. Κρατήσεων: 210 6439089, 210 6461980
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v