Είδαμε: Ελ. Ζουγανέλη - Δ. Αναστασιάδη στο Σταυρό του Νότου Plus

Με αστείρευτο κέφι και ανεξάντλητη ενέργεια επί σκηνής, και παρέα με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών, ο Δήμος Αναστασιάδης και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στήνουν ένα πραγματικό πάρτι, με soundtrack τις δικές τους επιτυχίες, αλλά και ένα μοναδικό ποτ πουρί που περιλαμβάνει από Σαββόπουλο μέχρι Placebo.
Είδαμε: Ελ. Ζουγανέλη - Δ. Αναστασιάδη στο Σταυρό του Νότου Plus
Κάθε άλλο παρά λίγα είναι πλέον τα μουσικά προγράμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως «πάρτι» σε διαφημίσεις, αφίσες και δελτία τύπου. Ένα αυθόρμητο πάρτι, ένα ξέφρενο πάρτι, ένα old school πάρτι… Ξαφνικά όλη η πόλη έχει γεμίσει «πάρτι» κι ο όρος έχει χρησιμοποιηθεί τόσο που έχει καταλήξει να μην περιγράφει πλέον τίποτα.

Αυτά είχα στο μυαλό μου όταν ξεκινούσα την προηγούμενη εβδομάδα για την πρεμιέρα του Δήμου Αναστασιάδη και της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο Σταυρό του Νότου Plus –που πέρυσι το λέγαμε Απέναντι. Πάμε να δούμε ένα ακόμα «πάρτι». Μόνο που αυτή τη φορά ήταν όντως πάρτι. Από τα λίγα.

Δε θυμάμαι να έχω ξαναδεί δίδυμο με τόση χημεία επί σκηνής. Επίσης δε θυμάμαι να έχω ξαναδεί πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του οποίου –καθόλου ευκαταφρόνητη, τέσσερις και πλέον ώρες παρακαλώ– κανένας εκ των δύο δε φεύγει στιγμή από τη σκηνή.

Ξεχειλίζοντας από ενέργεια, και με αστείρευτο κέφι, τόσο η Ε. Ζουγανέλη όσο και ο Δ. Αναστασιάδης, απολαμβάνουν τα ντουέτα τους, ζουν τα κομμάτια που λένε ξεχωριστά και διασκεδάζουν ο ένας τα τραγούδια του άλλου. Κι αυτή η θετική ενέργεια κατεβαίνει από τη σκηνή για να συναντήσει το κοινό στα τραπέζια, δημιουργώντας την ατμόσφαιρα ενός υπέροχου –ναι, θα το πω το κλισέ– πάρτι.

Το πρόγραμμα ανοίγει με τους δυο τους να διασκευάζουν μοναδικά «Το Χειμώνα ετούτο» του Σαββόπουλου, και συνεχίζεται με ένα καλοδουλεμένο μείγμα από τραγούδια δικά τους, ελληνικά έντεχνα και ξένα ροκ, κεφάτο και δυνατό με κάποιες απαλές πινελιές μπαλάντας, στα σημεία που χρειάζεται να κατέβουν λίγο οι τόνοι.

Ακούσαμε από Αλκίνοο Ιωαννίδη μέχρι Placebo, κι από Luz Casal μέχρι Amy Winehouse και Σταμάτη Κραουνάκη, σε ενορχηστρώσεις εξαιρετικές, που έδεναν τα πάντα μεταξύ τους τόσο αρμονικά, λες και είχαν γραφτεί για να ακούγονται με αυτήν ακριβώς τη σειρά. Ξεχωριστή αναφορά αξίζει η συγκλονιστική ερμηνεία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο δικό της «Κόψε και Μοίρασε», με εισαγωγή το Bang Bang της Nancy Sinatra.

Εξαιρετικές φωνές και οι δύο, αλλά και δυνατές σκηνικές παρουσίες, δε σε αφήνουν στιγμή να αφαιρεθείς ή να μην τους προσέχεις –πόσο μάλλον να βαρεθείς. Στα ιντερλούδια του προγράμματος, ο βραβευμένος με το βραβείο «Χορν» ηθοποιός Θανάσης Αλευράς αναλαμβάνει τα χιουμοριστικά gags, αν και όχι πάντα με την ευστοχία που θα θέλαμε.

Ξεχωριστή αναφορά αξίζουν οι μουσικοί της παράστασης: μια μπάντα τέλεια δεμένη, καθόλου διεκπεραιωτική, που ζει την παράσταση στο έπακρο. Ο Ανδρέας Μουζάκης στα τύμπανα, ο Κώστας Γκαγκαστάθης και ο Γιώργος Τσιμπούκης στο μπάσο, ο Μάτι Παλαιολόγος στα πλήκτρα, ο Δημήτρης Καραγιάννης στο σαξόφωνο και ο Τιγράν Σαργσυάν στα πνευστά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο χώρος του πρώην «Απέναντι» και νυν “Plus”, ανακαινισμένος από τον Γιώργο Γαβαλά και ειδικά διαμορφωμένος για να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο concept προγράμματος, έχει γίνει αγνώριστος. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η Ελένη Γκασούκα, ενώ η ενορχήστρωση και η επιμέλεια ανήκουν στον Γιώργο Ζαχαρίου.

Μην το χάσετε.

Ηρώ Κουνάδη

Σταυρός του Νότου Plus, Φραντζή 14 & Θαρύπου, Ν. Κόσμος, 210 9226975
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, από τις 11.30 μέχρι (πολύ) αργά
Είσοδος με ποτό 18 ευρώ
Φιάλη ουίσκι 145 ευρώ, φιάλη κρασί 75 ευρώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v