Η καλή χρονιά απο το... πρωινό φαίνεται!

...Ως εκ τούτου, 19 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προτείνουν γευστικές ιδέες για το πρώτο γεύμα του χρόνου. Για να αρχίσει η νέα χρονιά απολαυστικά και με την απαραίτητη για την ημέρα, δόση πολυτέλειας.
Η καλή χρονιά απο το... πρωινό φαίνεται!

1η Ιανουαρίου 2007! Έχουμε ήδη καλωσορίσει την καινούργια χρονιά και μια γλυκιά κούραση μας τυλίγει από το χθεσινοβραδινό ξεφάντωμα. Αυτό λοιπόν που μας χρειάζεται είναι ένα καλό πρωινό για να… συνεχίσουμε ακάθεκτοι. Εσείς, αλήθεια, πού θα πάρετε το πρωινό σας;

Τα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης –αλλά και κάποια που βρίσκονται εκτός αυτής–, έχουν φροντίσει και για το ”διατροφικό ξεκίνημα” της πρώτης μέρας του χρόνου.

Το ξενοδοχείο President μας υποδέχεται από τις 04:30 μέχρι και τις 12:00 σερβίροντας το πρώτο γιορτινό πρωινό του 2007 με γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, ό,τι πρέπει για τους ξενύχτηδες της Πρωτοχρονιάς (τιμή: 20 ευρώ ανά άτομο).

Ο γιορτινός πρωινός μπουφές του Πεντελικόν θα είναι στη διάθεση των… θυμάτων του πρωτοχρονιάτικου hang over μισή ώρα αργότερα, στις 05:00, στο La Terrasse Restaurant (μέχρι τις 10:30 π.μ., τιμή ανά άτομο: 45 ευρώ), ενώ για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν απτόητοι θα ακολουθήσει brunch στον ίδιο χώρο από τις 13:00 – 16:00 μ.μ. συνοδεία διακριτικής μουσικής. Το ξενοδοχείο έχει μεριμνήσει και για την ψυχαγωγία των μικρών φίλων που ενδεχομένως να συνοδεύετε, με κλόουν και Άγιους Βασίληδες.

Ιδιαίτερο και το πρωινό στο ξενοδοχείο Hilton. Από τις 04:30 μέχρι και τις 10:30 σερβίρεται αμερικάνικος μπουφές στο Βυζαντινό (49 ευρώ ανά άτομο), ενώ ακολουθεί brunch μπουφέ από τις 12:00 έως τις 16:00 με ξεχωριστές γεύσεις (120 ευρώ ανά άτομο – στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ένα ποτήρι Veuve Clicquot).

Μισή ώρα νωρίτερα, από τις 4.00 και μέχρι τις 11.00 το πρωί, θα περιμένει τους… ξενύχτηδες του ρεβεγιόν το εστιατόριο Zephyros του Ledra Mariott, για να τους προσφέρει τις εκλεκτές γευστικές δημιουργίες του σεφ Friedrich G. Hummel, στην τιμή των 38 ευρώ κατ’ άτομο.

Στο Golden Room και το GB Corner θα σερβίρεται, από τις 5.30 έως τις 10.00, το New Years Day Early Breakfast του Grande Bretagne. Στην τιμή των 65 ευρώ κατ’ άτομο περιλαμβάνεται και ένα ποτήρι σαμπάνια Laurent Perrier Brut. Για τη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τεσσάρων εορταστικών γευμάτων, συνοδεία μουσικής, στο GB Corner, το Winter Garden, το Grand Ballroom ή το Roof Garden.

”Recovery Breakfast” θα προσφέρουν στους επισκέπτες τους τα King George Palace και NJV Athens Plaza την πρώτη ημέρα του χρόνου, στην τιμή των 55 και 50 ευρώ αντίστοιχα, ενώ το Café Zoe του Intercontinental βάζει μουσική και μας κερνάει ένα ποτήρι σαμπάνια, για να αρχίσει το πρώτο πρωινό του χρόνου με… λίγο αλκοόλ ακόμα (τιμή κατ’ άτομο 55 ευρώ). Για τη συνέχεια, το Revival Brunch προσφέρει πρωτοχρονιάτικες λιχουδιές, συνοδεία ζωντανής μουσικής και παραλλαγές του Bloody Mary.

Γευστική ποικιλία με την απαραίτητη συνοδεία σαμπάνιας και… έξτρα bonus την εκπληκτική θέα στο πρώτο αθηναϊκό ξημέρωμα του 2007 προσφέρει το Grand Balcon του St. George Lycabettus από τις 6.00 (τιμή κατ’ άτομο 50 ευρώ), ενώ η ”Brasserie” του Titania μας υποδέχεται από τις 4.00, με εδέσματα που ξεκινούν από τα ”κλασσικά” pancakes, τοστ και cake και φτάνουν μέχρι ριγγατόνι με στήθος πάπιας και pesto –και όλα αυτά στην τιμή των 33 ευρώ το άτομο.

Με ένα ποτήρι σαμπάνια ξεκινά και το πρωινό στο εστιατόριο Αλεξάνδρα του Park Hotel, το οποίο σερβίρεται από τις 5.00 έως τις 11.00, αλλά και το αντίστοιχο του design hotel του Ψυρρή, Ochre & Brown, που τιμάται στα 35 ευρώ. Στην ίδια τιμή και τα εκλεκτά εδέσματα του πρωινού μπουφέ του Semiramis, από τις 6.00 έως τις 11.00, αλλά και αυτά του ”Trocadero” του Metropolitan Hotel, που θα ανοίξει τις πόρτες του από τις 4.00.

Αν προτιμήσετε να κατευθυνθείτε νότια, για την απαραίτητη θέα στη θάλασσα, το πρωινό του ξενύχτη στο VS Restaurant του Vouliagmeni Suites αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή. Με μόλις 30 ευρώ το άτομο, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε εξαιρετικές δημιουργίες, από σπιτικά κέικ, κρέπες και πατάτες α λα κρεμ μέχρι μοσχαρόσουπα με λαχανικά, πένες με σολομό, ραβιόλι με τέσσερα τυριά και δανέζικα γλυκά.

Στο ίδιο ειδυλλιακό περιβάλλον, σε λίγο υψηλότερα επίπεδα τιμών, μας περιμένουν τα Astir Palace (37 ευρώ το άτομο, από τις 5.00 έως τις 11.30) και Divani Apollon Palace & Spa (55 ευρώ το άτομο, 35 ευρώ για τα παιδιά).

Στη συμπρωτεύουσα, το πρώτο ξημέρωμα του χρόνου μπορεί να μας βρει στο Egnatia Grand, και συγκεκριμένα στο εστιατόριο ”Αισώπου Μύθοι”, όπου το πρωινό κοστίζει 35 ευρώ το άτομο, ή στο Hyatt Regency, που μας υποδέχεται από τις 05:00 μέχρι και τις 12:00 με ένα πλούσιο γιορτινό πρωινό με επιλογή εξαιρετικών γεύσεων από το μπουφέ του εστιατορίου (τιμή ανά άτομο: 49 ευρώ). Για τους αργοπορημένους, έχει προγραμματιστεί πρωτοχρονιάτικο brunch με ζωντανή μουσική στο εστιατόριο Ambrosia (13:30 – 17:00, τιμή ανά άτομο: 56 ευρώ).

Επιμέλεια: Φωτεινή Καπαγιάννη, Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v