Εύκολα κοκτέιλ για να φτιάξεις στο σπίτι

Θέλεις να οργανώσεις μια κοκτεϊλοβραδιά στο σπίτι, αλλά χωρίς να τρέχεις να βρεις μυστηριώδη εξωτικά υλικά; Το ‘χουμε.
Εύκολα κοκτέιλ για να φτιάξεις στο σπίτι
Είναι κάτι συνταγές για σπιτικά κοκτέιλ που οριακά θυμίζουν τις μάγισσες του Μάκβεθ (μάτι νεονύμφου και δάχτυλο βατράχου) την στιγμή που ορκίζονται πως «φτιάχνονται πανεύκολα». Εδώ τέτοιες δεν θα βρεις. Τα κοκτέιλ που ακολουθούν είναι όντως πανεύκολα στην παρασκευή τους, και επίσης φτιάχνονται με στοιχειωδώς ανθρώπινα υλικά.

White Russian

Υλικά:
2 μεζούρες βότκα, 1 μεζούρα Kahlua, 1 μεζούρα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Γεμίζουμε ένα κοντό και φαρδύ ποτήρι με πάγο, ρίχνουμε δύο μεζούρες βότκα και μία Kahlua (ή άλλο λικέρ με γεύση καφέ) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε από πάνω μία μεζούρα κρέμα γάλακτος, και σερβίρουμε χωρίς να ανακατέψουμε.

Broken Spur

Υλικά:
40 ml dry gin, 20 ml λευκό ξηρό κρασί, 5 ml σαμπούκα (ή ούζο), 10 ml ξηρό βερμούτ, 10 ml χυμό λεμονιού, 5 ml σιρόπι ζάχαρης, φλούδα λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Γεμίζουμε ένα σέικερ με πάγο και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Χτυπάμε δυνατά για να αναμιχθούν σωστά και σουρώνουμε το κοκτέιλ σε παγωμένο ποτήρι της Μαργαρίτας. Σερβίρουμε με λίγη φλούδα λεμονιού.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Nevada

Υλικά:
2 μεζούρες ρούμι, 2 μεζούρες χυμό γκρέιπφρουτ, 1 μεζούρα χυμό λάιμ, 2 κ.γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά στο shaker, μαζί με 3-4 παγάκια. Σουρώνουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι του Martini και σερβίρουμε χωρίς πάγο.

Orange Mastiha Julep

Υλικά
120 ml λικέρ μαστίχα, 60 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι, 50 ml φέσκο χυμό lime, 40 ml νερό, 40 ml μέλι (ιδανικά κάποιο ανθόμελο ή θυμαρίσιο), 4 ξύλα κανέλας, 2 φλούδες από πορτοκάλι, φέτες από πορτοκάλι και δενδρολίβανο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε ένα απλό σιρόπι μελιού, ανακατεύοντας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το νερό, το μέλι, τα ξυλάκια κανέλας και τις φλούδες από πορτοκάλι. Όταν πάρουν βράση αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει 5-10 λεπτά. Πετάμε τα ξύλα κανέλας και τις φλούδες από πορτοκάλι.

Χρησιμοποιούμε ένα shaker ή εναλλακτικά ένα μέτριο βάζο το οποίο θα λειτουργήσει ως shaker. Ρίχνουμε μέσα 5-6 παγάκια, το χυμό από το lime και το πορτοκάλι, το λικέρ μαστίχα και το σιρόπι και κουνάμε πολύ καλά για μερικά δευτερόλεπτα. Γεμίζουμε 2 ποτήρια με πάγο και συμπληρώνουμε και συμπληρώνουμε ισόποσα με το ποτό. Γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκάλι.

Η συνταγή είναι της Madame Ginger 

Apple Mojito

Υλικά:
60 ml ρούμι, 1/2 λάιμ, 2 κ.γλ. μαύρη ζάχαρη, 1/4 πράσινο μήλο, 4 φύλλα δυόσμου, σόδα

Εκτέλεση:
Σε ένα ψηλό ποτήρι πατάμε με το γουδοχέρι τα λάιμ, τη ζάχαρη, το πράσινο μήλο και το δυόσμο. Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο. Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε με μια κορφή από δυόσμο.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v