Το καλό gelato τρώγεται και τον χειμώνα

Το παγωτό δε γνωρίζει από εποχές, κανόνας. Και σε αυτές τις τζελατερίες θα το απολαύσεις σε όλη τη βελούδινη, ολόφρεσκη γοητεία του.
Το καλό gelato τρώγεται και τον χειμώνα

Μα τρώμε παγωτό το χειμώνα; Θα αναρωτηθείς. Φυσικά και τρώμε. Το παγωτό είναι ιδέα, δε χαμπαριάζει από εποχές. Αρκεί φυσικά να ξέρεις πού θα το απολαύσεις ολόφρεσκο, από ποιοτικές πρώτες ύλες, φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη.

Ιδού πέντε τζελατερίες που ξέρουν καλά πως κάποιες αγάπες όπως αυτή δε γνωρίζουν από κρύο ή ζέστη. Είναι παντοτινές.

Django Gelato Athens
Βεΐκου 15, Κουκάκι, τηλ: 21 1422 2029



Ξεκίνησαν από τη Σύρο και γρήγορα κατέκτησαν την Αθήνα. Το Django φτιάχνει εξαιρετικό, φυσικό gelato με premium πρώτες ύλες, το οποίο απολαμβάνεις σε χωνάκι ή κυπελλάκι και καμώνει ιδιαίτερες γεύσεις με την απολύτως απαραίτητη ποσότητα ζάχαρης. Καπνιστό φουντούκι, κρέμα λεμόνι με βανίλια και μαρμελάδα σταφύλι, καϊμάκι, βανίλια Αϊτής και φιστίκι συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές του καταλόγου. Τιμές, από 2€ η μπάλα.

Solo gelato
Δες τις διευθύνσεις εδώ



Σε στρατηγικά τοποθετημένα σημεία στην Αθήνα, το Solo Gelato παρασκευάζει ολόφρεσκο παγωτό, με χαμηλά λιπαρά, πλούσια γεύση και μεγάλη ποικιλία για να διαλέξεις ποια ταιριάζει καλύτερα στον ουρανίσκο σου. Δοκίμασε για παράδειγμα τη γεύση τσουρέκι με έντονα αρώματα από μαχλέπι, σορμπέ μάνγκο από τα καλύτερα που έχεις φάει, Nociolla σε κανονική και vegan εκδοχή και ρούμι σταφίδα για εξωτικές καταστάσεις. Τιμές, από 2€ η μπάλα.

Epik Gelato
Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη, τηλ: 21 0646 4105



Ό,τι ακριβώς αναφέρει το όνομα του: σε αυτήν την τζελατερία θα φας επικό παγωτό σε συνδυασμούς που κάτι σου θυμίζουν, αλλά δεν έχεις δοκιμάσει σε παγωτό. Για παράδειγμα, παγωτό σύκο με Κατίκι Δομοκού και γλυκό του κουταλιού, αμυγδαλωτό με καραμελωμένα αμύγδαλα και ροδόνερο, τριαντάφυλλο με λουκούμι Σύρου, μουστοκούλουρου και χαλβάς είναι μερικές από τις γεύσεις που θα σε εντυπωσιάσουν. Φτιάχνουν και sugar free/vegan επιλογές. Τιμές από 2,50€ η μπάλα.

Oggi - Officina Gelato Gusto Italiano
Βουλής 17, Σύνταγμα, τηλ. 210 3246995



Αυθεντική τζελατερία στο… καράκεντρο της πόλης, που ετοιμάζει παγωτό με σούπερ υφή, βελούδινο, κρεμώδες, αυθεντικό. Το φιστίκι τους έρχεται από το Μπρόντε Ιταλίας, ενώ το φουντούκι από το Πιεμόντε του Τορίνο και η σοκολάτα από τη Μοντίκα. Τα σορμπέ με φρέσκα φρούτα εποχής είναι εξαιρετικά, όπως και το Dark Chocolate, χωρίς γάλα ή η βελούδινη gianduia αι η σοκολάτα με ρούμι. Τιμές από 2,50€ η μπάλα.

Bufala Gelato
Δες τις διευθύνσεις εδώ 



Παγωτό από 100% βουβαλίσιο γάλα. Γιατί όχι; Η γεύση του είναι περισσότερο «ενισχυμένη», είναι πιο θρεπτικό και υπερέχει διατροφικά έναντι των αγελαδινών και κατσικίσιων. Θα το τιμήσεις δεόντως σε γεύσεις φράουλα, σοκολάτα, αμύγδαλο και βανίλια Μαγαδασκάρης ή θα επιλέξεις κλασσικές γεύσεις τζελάτο από «κανονικό» γάλα σε ικανοποιητική ποικιλία, με αρκετές vegan επιλογές. Must και το Buffle Cone, μια βάφλα για το χέρι μούρλια. Τιμές από 3€ η μπάλα.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v