Βγήκαμε μπαρότσαρκα σε Κυψέλη κι Εξάρχεια

Τώρα που χειμωνιάζει οι μπαρότσαρκες είναι απαραίτητες ειδικά αν συχνάζεις προς Κυψέλη και Εξάρχεια μεριά.

Βγήκαμε μπαρότσαρκα σε Κυψέλη κι Εξάρχεια

Μισός μήνας έμεινε για να μας αποχαιρετήσει ημερομηνιακά το φθινόπωρο και να υποδεχτούμε τον χειμώνα που υπόσχεται χουχουλιάρικες βραδιές είτε με το ταίρι μας είτε με παρέα. Για αυτόν τον λόγο βρήκαμε αφορμή να πάμε στα Εξάρχεια και την Κυψέλη που χτυπά η μπαρόβια καρδιά της πόλης και να αράξουμε στα χειμωνιάτικα μπαρ που αγαπάμε ιδιαίτερα. Ετοιμάσαμε και λίστα γιατί είμεθα κιμπάρηδες και θέλουμε να έχεις επιλογές την επόμενη φορά που θα κινηθείς στις περιοχές.

It’s a Βίλατζ

Πλατεία Αγ. Γεωργίου, τηλ. 21 0822 0222

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by It's a Βιλατζ (@itsavilatz)



To «χωριό» έφερε τρελό hype στην κάπως παραμελημένη πλατεία Αγίου Γεωργίου, τραβολογώντας τους Αθηναίους σε μια ιστορική γειτονιά της Κυψέλης. Πλέον το Βίλατζ όπως κι η πλατεία ζουν μέρες δόξες, κάνοντας τα ελεύθερα τραπεζάκια είδος υπό εξαφάνιση. Η χίπστερ διάθεση παραμένει στην ατμόσφαιρα, αλλά δεν μας χαλάει καθόλου μιας το Βίλατζ παραμένει ιδανική επιλογή, χάρη στα φτηνά ποτά του (από 6€), τα υπέροχα τσιμπολογήματα (οι ομελέτες του μιλούν στην καρδούλα μας) και τις μουσικάρες που παίζουν κάποιοι από τους καλύτερους djs της πόλης.

Au Revoir

Πατησίων 136, Κυψέλη τηλ. 21 0823 0474

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sotiris Papatheodorou (@aurevoir.bar)



Το Au Revoir δεν πρέπει να λείπει από καμία μπαρότσαρκα που σέβεται τον εαυτό της. Μιλάμε για ένα από τα πιο θρυλικά μπαρ της πρωτεύουσας με ρετρό αισθητική, κινηματογραφική ατμόσφαιρα μιας και μοιάζει βγαλμένο από αμερικάνικο φιλμ νουάρ των 50s και μια εξαιρετικά ενημερωμένη κάβα. Αξίζει να τιμήσεις και τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ του, τιμώντας τις αλκοολικές νύχτες που έχουν περάσει χιλιάδες θαμώνες στα τραπεζάκια του. Τα απλά ποτά ξεκινούν από 6€, τα κοκτέιλ από 8€.

Beetle

Φωκίωνος Νέγρη 53, Κυψέλη, τηλ. 21 5560 3241



Εκτός από την πλατεία Αγίου Γεωργίου κι η Φωκίωνος ξαναζεί τις δόξες του παρελθόντος, καθώς άπειρος κόσμος μαζεύεται στα πέριξ της. Ένας από τους βασικούς λόγους που συμβαίνει αυτό είναι και το Beetle ένα υπέροχο μαγαζάκι που μοιάζει ιδανικός χώρος για το κλείσιμο μιας βραδιάς στα καλύτερα μπαρ της περιοχής. Εδώ πίνουμε ασυζητητί Frig the Fig με τεκίλα, μεζκάλ, ginger και σύκο κι αν πεινάσουμε τρώμε και μια πίτσα με ντοματίνια και πέστο.

Έπρεπε

Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Έπρεπε (@eprepe_bar)



Μας συγχωρείς που θα ακουστούμε ρηχοί αλλά έπρεπε να ανοίξει ένα μπαράκι σαν το Έπρεπε στην Κυψέλη. Φρέσκο, εναλλακτικό και με χαλαρωτικά vibes προσπαθεί με μεγάλη επιτυχία να συνδυάσει τις ποτάρες με το bar food τσιμπολόγημα. Του δίνουμε έξτρα πόντους για τη zero waste νοοτροπία, τις πίκλες καρότου ή κουνουπιδιού που φέρνουν για να συνοδέψεις το ποτό σου, αλλά και τις twisted κοκτέιλ εκδοχές του καταλόγου του. Πιες Τζιν τόνικ με αρωματικό dry vermouth που προσθέτει νότες από άνθη κερασιάς και γιασεμιού, ή Ντράι Μαρτίνι με νερό μανταρινιού και θα μας θυμηθείς. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Τσιν Τσιν

Κιάφας 6, Εξάρχεια, τηλ: 21 0384 1460

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Τσίν Τσίν (@tsintsinbar)


Mια επίσκεψη στο Τσιν Τσιν είναι αρκετή για να σε κάνει πιστό θαμώνα του. Βλέπεις, το κρυμμένο αυτό μπαρο-διαμαντάκι έχει όσα χρειάζεται για να το αγαπήσεις. Θεατράλε ατμόσφαιρα, ψαγμένα ποτά, ευδιάθετο κόσμο, φιλικό προσωπικό και πού και πού υπέροχα λαϊβάκια. Τα τσιν τσιν δίνουν και παίρνουν μιας και σχεδόν καθημερινά το μπαρ είναι γεμάτο με κόσμο προμηνύοντας βραδιές που θα φτάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Santarosa

Ασκληπιού 69, Εξάρχεια, τηλ: 2155101784



Με δεκατέσσερα μέτρα μπάρα, βάζεις σοβαρή υποψηφιότητα για να γίνεις στάση στην μπαρότσαρκα όσων μένουν ή συχνάζουν στα Εξάρχεια. Το Santarosa έχει κάνει δικαιολογημένα χαμό το τελευταίο διάστημα, χάρη στις εξεζητημένες μουσικές επιλογές του, τα φθηνά ποτά και την γοητευτική ημιφωτισμένη ατμόσφαιρα. Αν ψάχνεις μέρος για ρομαντικό ξεμονάχιασμα και φλερτ, το βρήκες. Τα ποτά ξεκινούν από τα 7€.

Φάλαινα

Ασκληπιού 39, Εξάρχεια, τηλ: 21 0363 8300



Δεν ξέρουμε για σένα, αλλά εμείς έχουμε μια αδυναμία παραπάνω στα neon μπαράκια της πόλης. Η Φάλαινα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα εξ αυτών, χάρη στη μινιμαλιστική διάθεση, τις ταιριαστές με τον χώρο μουσικές επιλογές και την κάβα της που δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ. Το Negroni της δε είναι ένα από τα καλύτερα του κέντρου. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Cusco

Κωλέττη 8, τηλ: 211 1831432



Ανοιχτό από το πρωί το Cusco είναι το all day café bar για το οποίο κρατάμε ξεχωριστεί θέση στην καρδούλα μας. Εύκολα κερδίζει τον τίτλο του πιο fun κι ανεπιτήδευτου μπαρ της περιοχής, εξαιτίας της σούπερ χαλαρωτικής κι αθεράπευτα κουλ ατμόσφαιρας, της παρεΐστικης διάθεσης και των ξεσηκωτικών μουσικών που δοκιμάζουν τις αντοχές των ηχείων του μέχρι πολύ αργά. Τα απαλά ποτά στα 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v