Αυτά τα μπαρ θα σε απομακρύνουν από το κέντρο

Σε κούρασε η Αθήνα και τα μπαρ της; Θες κάτι διαφορετικό να δοκιμάσεις; Από αυτά τα μπαρ των προαστίων, πρέπει να περάσεις.
Αυτά τα μπαρ θα σε απομακρύνουν από το κέντρο
Καλή και η… μπαρομάνα Αθήνα, όμως μερικές φορές είναι λογικό να μπουχτίσεις και να θελήσεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό για τα νυχτοπερπατήματά σου.

Προτείνουμε να βγεις λίγο παραέξω, στα προάστια και να ανακαλύψεις μπαρόβιες διευθύνσεις που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το κέντρο. Ενίοτε μάλιστα, είναι καλύτερες και από πολλά κεντρικά μαγαζιά.

Biggie Bar

Πλάτωνος 7, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0684 4363

Συνοικιακό μαγαζί με χιπ χοπ διάθεση, το Biggie έσκασε σαν κομήτης στον πεζόδρομο του Χαλανδρίου μέσα σε ένα οριακά παρατημένο εμπορικό κέντρο, και κατάφερε να κερδίσει τους φαν του κατά βάση παλιού ή ελληνικού ραπ και της rnb με τις ξεσηκωτικές θεματικές βραδιές του. Χαρακτηριστικό του μαγαζιού είναι τα νέον φώτα που διακοσμούν το εσωτερικό του και οι εκλεκτές μουσικές από εγχώριους DJs όπως οι Buzz, Magnum και Marina Stixoima. Καθαρά και τα ποτάκια του, με καλοφτιαγμένες επιλογές κοκτέιλ. Οι τιμές τους από 8€, το απλό ποτό στα 7€.

Garcia Leon

Κολοκοτρώνη 74, Πειραιάς, τηλ: 21 1215 8270

Άνοιξε το 2020 στον Πειραιά και λατρεύτηκε για τον ισπανικό του χαρακτήρα, ο οποίος προσαρμόζεται στα ελληνικά δεδομένα. Η διακόσμηση σε ταξιδεύει και σε βάζει σε πειρασμό για απανωτά stories στο Instagram, ενώ η μπάρα βγάζει εξαιρετικά signature cocktails – παραλλαγές κλασικών και αγαπημένων όπως η καυτερή Jalapeno Paloma, το απολαυστικό Chocolate Mojito και το βοτανικό Rum Fashioned. Οι μουσικές αλλάζουν ανάλογα τη βραδιά και φλερτάρουν με latin αλλά και darkwave. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Jolie Mome

Θέμιδος 4, Μαρούσι, τηλ.: 21 1182 2681

Αποπνέει άρωμα από παριζιάνικο μπιστρό, κρυμμένο σε ένα στενάκι κοντά στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, εκεί που σίγουρα δεν περιμένεις να βρεις ένα καταφύγιο για σούπερ κοκτέιλ. Παρεΐστικο, με ζεστή ατμόσφαιρα και αξιαγάπητους ιδιοκτήτες, το Jolie Mome είναι ό,τι πρέπει για δοκιμές: Coco solero με spice rum, infused coconut, ανανά, μέλι, λάιμ και πιπέρι ή Athenian trumpet με βότκα, χυμό λεμόνι, herbal bitters και ανθρακούχο νερό; Συχνά διοργανώνει και ενδιαφέρουσες βραδιές – όπως π.χ. stand up comedy, ενώ ετοιμάζει κάτι spooky για το τριήμερο της 28ης. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Django Bar

Γεωρ. Δροσίνη 5, Κηφισιά, τηλ: 21 1404 7612

Αυτό που έλειπε από την Κηφισιά, ένα μπαράκι με ωραίες μουσικές και εναλλακτική διάθεση, το έφερε το ταραντίνικο και σινεφίλ Django. Σε έναν όμορφο πεζόδρομο, κόσμος και κοσμάκης μαζεύεται για να… πιει τις ταινίες του Ταραντίνο σε ποτήρι μέσα από καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και να ακούσει ωραίες ροκ μουσικές. Δοκίμασε τα «Kill Bill» με παλαιωμένο ρούμι, ανανά, spicy σιρόπι, λάιμ και bitters και «Pulp Fiction» με βότκα, κράνμπερι, λάιμ και μαστίχα είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει η βραδιά. Οι τιμές τους στα 9€, το απλό ποτό στα 7€.

Τζώννυ Ντέπυ

Μεσογείων 234 και Βεντούρη, Χολαργός, τηλ.: 210 6542082

Μικρό και όμορφο, με διακόσμηση που παραπέμπει σε κάποια παραδοσιακή φτωχογειτονιά της λατινικής Αμερικής, το Τζώννυ Ντέπυ ξεχωρίζει στην πιάτσα του Χολαργού για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Η στενόμακρή και πολύχρωμη αυλή του είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσεις το ποτάκι σου σε χαλαρό κλίμα, ακούγοντας εναλλακτικές μουσικές. Φτιάχνει και ενδιαφέροντα κοκτέιλ, αρκετά από τα οποία «μπλέκουν» ελληνικά αποστάγματα με πουρέδες φρούτων και σιρόπια. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Monkey Bar

Π. Τσαλδάρη 32, Μελίσσια, τηλ: 21 1012 4519

Παρεΐστικο κλίμα, μια μίνι καλυμμένη αυλίτσα για άραγμα, παιχνιδιάρικη και σταθερά ανεβαστική διάθεση στις ξένες μουσικές επιλογές και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ συνθέτουν τον χαρακτήρα αυτής της… μαϊμούς στην off γειτονιά των Μελισσίων. Αξίζει να το ανακαλύψεις αν σου αρέσει το ξεφάντωμα. Τις Κυριακές, οι φαν των ελληνικών θα βρουν εδώ το καταφύγιό τους. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 7,5€ και φτάνουν μέχρι τα 12€, το απλό ποτό στα 8€.

Karamuza

Περικλέους 42, Πεύκη, τηλ: 21 3025 4835

Αυτή η καραμούζα ηχεί εδώ και χρόνια στα σύνορα Πεύκης- Αμαρουσίου, με cool ροκ μουσικές, τις οποίες εκτιμά δεόντως ο νεαρόκοσμος που πιάνει θέση στα τραπεζάκια και τους πάγκους εντός και εκτός του μαγαζιού. Ανοίγει καθημερινά από νωρίς για specialty καφέδες, τσάι και φυσικούς χυμούς συνοδεία σνακ και συνεχίζει με καθαρά ποτά, ωραία κοκτέιλ και αρκετές εγχώριες craft μπύρες. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 7,5€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v