Αυτά είναι τα καλύτερα μπαρ και café στα Πετράλωνα

Κάναμε τα Πετράλωνα… Άνω-Κάτω, για να σου βρούμε τα καλύτερα στέκια για καφέ, brunch, ποτάκια και κοκτέιλ.
Αυτά είναι τα καλύτερα μπαρ και café στα Πετράλωνα
Μια από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας έχει, κατά κοινή ομολογία, και μερικά από τα ωραιότερα, τα πιο κουλ, τα πιο παρεΐστικα στέκια της πόλης. Κι αν δεν ξέρεις πού να πρωτοπιάσεις τραπεζάκι σαν βρεθείς στα Πετράλωνα, εμείς είμαστε εδώ να σου φτιάξουμε τον χάρτη τον σωστό τον μερακλίδικο, για καφέδες και brunch από το πρωί μέχρι ποτά και κοκτέιλ ως αργά το βράδυ.

Ξεκινάμε από την πρώτη μας αγάπη και παντοτινή: Το Σπιρτόκουτο στα Κάτω Πετράλωνα (Κειριαδών 5) έχει διακόσμηση που μας γυρίζει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, παίζει μουσικάρες που κινούνται σε όλο το φάσμα του indie, και έχει και εξαιρετικές τιμές στα κοκτέιλ του, που ξεκινούν από μόλις 6€. Θα το βρεις ανοιχτό από νωρίς και για καφεδάκι.



Συνεχίζουμε με ένα σχετικά νέο αμόρε, το Paribaba (Τρώων 49) που σου συστήσαμε πριν από ένα χρόνο και κάτι, με την κουκλίστικη αυλίτσα του που στολίζεται από μια τέλεια τοιχογραφία της Αβάνας –και που τον χειμώνα που μας πέρασε ήταν μια από τις πιο ζεστές αυλές της πόλης, θυμίζουμε για τους καπνιστές που δεν συμπαθούν το κρύο. Φτιάχνει και ωραίο ζεστό κρασί όσο παίρνει να χειμωνιάζει, έχει και καφεδάκια από νωρίς και signature κοκτέιλ από 8€ αργότερα.



Πανέμορφων αυλών συνέχεια, σε αυτή του Κύριου Χου (Υπερίωνος 1 & Δημοφώντος) που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό-σήμα κατατεθέν της γειτονιάς του. Εδώ πιάνουμε τραπεζάκι για καφέ και λαχταριστό brunch τα μεσημέρια, και συνήθως μας παίρνει το βράδυ, οπότε το γυρνάμε σε φανταστικά κοκτέιλ (από 7€) συνοδεία funky μουσικών και παρεΐστικης ατμόσφαιρας που ευνοεί τις γνωριμίες (κλείσιμο ματιού).



Και για να κλείσουμε την αγία τριάδα των αυλών, γραμμή στα Κάτω Πετράλωνα, όπου το Upupa Epops (Αλκμήνης 7) είναι ένα πληθωρικό χάρμα οφθαλμών, σαν θεατρικό σκηνικό που όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου έχει κάτι να χαζέψεις. Όταν χορτάσει το μάτι, μετά χορταίνεις κι εσύ, με ένα φανταστικό brunch που περιλαμβάνει αυγά Benedict με μπέικον, και συγκλονιστικά αλμυρά pancakes με προσούτο, γκούντα, τηγανιτό αυγό και σως tartare. Το κοκτέιλ του είναι επίσης καταπληκτικά –δοκίμασε ας πούμε το Χάπι End με βότκα, λικέρ ροδάκινο, κεράσι, γιασεμί και φράουλα. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8,50€.



Φημισμένο πρωτίστως για τις γκρουβάτες μουσικές του, τις οποίες μας χαρίζουν απλόχερα guest DJs που εναλλάσσονται στα decks, το Rudu (Ευάδνης 1) ανοίγει από τις 11.00 το πρωί για να μας σερβίρει καφεδάκια από ψαγμένα χαρμάνια, ενώ αν σε βρει το απόγευμα σε διάθεση για early drinks (το μόνο καλό του χειμώνα, το ότι σκοτεινιάζει νωρίς) θα έρθεις εδώ για φανταστικά κοκτέιλ σε τιμές happy hour: 6€ πριν τις 21.00.



Εξαιρετικές, ροκίζουσες μουσικές, παίζει και η αγαπημένη μας Τζένγκα (Κειριαδών 38) που στολίζει τους τοίχους της με περισσότερα από 300 εξώφυλλα δίσκων, σερβίρει ωραία καφεδάκια από τις 9.00 το πρωί και φτηνά ποτά στα 5€ αργότερα, κι έχει και την ένταση εκείνη που ευνοεί τις flirty συζητήσεις.



Το Κλουβί (Δημοφώντος 57) είναι ένα από τα πρώτα στέκια της γειτονιάς των Άνω Πετραλώνων, στις επάλξεις από το μακρινό 2009. Παίζει κι αυτό μουσικάρες, έχει εκλεκτό χαρμάνι Mrs. Rose για τα καφεδάκια σου, πεντανόστιμα ασιατικά τσιμπολογήματα (σκέψου bao buns και spring rolls από το Blue Bamboo απέναντι, αλλά και ωραιότατα κλασικά κοκτέιλ with a twist, σαν το Spicy Daiquiri που είναι… αυτό που λέει το όνομά του. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€. Μην έρθεις νωρίς, ανοίγει από τις 12.00 το μεσημέρι και μετά.



Και τέλος, μην παραλείψεις να πιάσεις τραπεζάκι στην υπερυψωμένη αυλίτσα του Επί της Δεξαμενής (Ιολάου 29) στις παρυφές της γειτονιάς, δίπλα στο ομώνυμο Πάρκο Δεξαμενής, για καφεδάκι και αρωματικό τσάι από νωρίς, ή για φτηνά ποτά (στα 6€) και ωραίες μουσικές αργότερα. Φτιάχνει, βεβαίως, και κοκτέιλ (το Zombie του είναι από τα καλύτερα της Αθήνας) έχει και μια άκρως ενδιαφέρουσα ποικιλία από μπύρες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v