Τα μπαράκια του κέντρου που κάνουν χαμό

Είναι πολυσύχναστα, έχουν hype, πολύ ψαγμένη κάβα κι εθιστικές κοκτεϊλάρες. Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζουμε τα μπαράκια του κέντρου που κάνουν χαμό.
Τα μπαράκια του κέντρου που κάνουν χαμό

Με τούτα και με εκείνα τελειώνει σε κάποιες μέρες το φθινόπωρο και μπαίνουμε ολοταχώς στον χειμώνα. Κι ενώ οι συνήθειες των Ελλήνων θα αλλάξουν επιζητώντας ζεστασιά και χουχούλιασμα, ένα πράγμα είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει ίδιο. Μιλάμε φυσικά για τον χαμό που επικρατεί στα πιο πολυσύχναστα μπαράκια του κέντρου. Στις μπάρες τους που λες, μαζεύεται μπόλικος κόσμος και ζει την hype-άτη φάση τους εν μέσω ποτοποσίας και του απαραίτητου κοκτέιλ tasting. Πάρε και λίστα κερασμένη από εμάς για να έχεις να πορεύεσαι αναλόγως.

Τhe Dude Bar

Καλαμιώτου 14, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0322 7130



Δεν ξέρουμε για σένα αλλά εμείς έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Dude-ισμού εδώ και χρόνια. Φυσικά δεν είμαστε οι μόνοι, μιας και το Dude καλομαθαίνει τους θαμώνες του με τις μουσικάρες του που αγγίζει όλα τα ροκ και ποπ παρακλάδια που γουστάρουμε. Πέραν της μουσικής υπόκρουσης βέβαια, σοβαρή δουλίτσα γίνεται στην κάβα με πληθώρα επιλογών αλλά και στον κατάλογο με τα κοκτέιλ του. Αν πάλι πεινάσεις τα μπεργκεράκια και τα χοτ ντογκ είναι βέβαιο ότι θα σε χορτάσουν και με το παραπάνω. Τα ποτά ξεκινούν από τα 7€.

7 Jokers

Βουλής 7,Αθήνα,  τηλ.: 210 3219225



Διαχρονικό στέκι και μεγάλη αγάπη το 7 Jokers είναι η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα «που θα πιούμε ένα ποτό ακόμη ρε παιδιά;». Μπαρ με προσωπικότητα και υπέροχη κάβα και μπάρα, που μόλις νυχτώσει σφύζει από κόσμο το 7 Jokers συνδυάζει τη θεατράλε διακόσμηση και αισθητική με μια μόνιμα παιχνιδιάρικη διάθεση, που λείπει από τους περισσότερους ενήλικες στις μέρες μας. Αν βρεθείς προς τα εκεί πιες κι ένα Aviation με Absolut vodka, λικέρ αφροξυλιάς, creme de violet, λεβάντα και prosecco στην υγειά μας.

The Clumsies

Πραξιτέλους 30, τηλ. 210 3232682



Λίγα χρόνια πριν αν εμφανιζόταν κάποιος και σου έλεγε πως θα υπάρχει ένα ελληνικό μπαρ που δεν θα λείπει από καμία λίστα με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο, θα τον κοιτούσες με δυσπιστία είναι βέβαιο. Όλα αυτά θα συνέβαιναν μέχρι να πας στο Clumsies και να ορκιστείς αιώνια πίστη στη μπάρα του. Στο επιβλητικό διατηρητέο κτίριο της Πραξιτέλους, το οποίο από το 1900 φιλοξενούσε το οινομαγειρείο «Δωρίς» το industrial συναντάει το vintage και τα κοκτέιλ σε στέλνουν αδιάβαστο/η με τη δημιουργικότητά τους. Επειδή είναι όλα ένα κι ένα σου δίνουμε τον κατάλογο για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. https://www.theclumsies.gr/clumsies-original-cocktails/

Baba au Rum

Κλειτίου 6, Μοναστηράκι, τηλ: 2117109140



Ένα όνομα που βλέπεις επίσης συχνά στις λίστες των καλύτερων μπαρ του κόσμου, μια ιστορία ποτισμένη με ρούμι το Baba au Rum, μας έμαθε να κοκτεϊλάρουμε και για αυτό θα το έχουμε πάντα στην καρδιά μας. Ο χώρος είναι φανταστικό-καταπληκτικός ενώ τα ταγκαρίσματα σπάνε κάθε ρεκόρ ανεξαρτήτου μέρας που θα βρεθείς προς τα εκεί. Του λόγου μας δηλώνουμε πιστοί λάτρεις του Bloody Baba με φρέσκια ντομάτα, σέλερι, λεμόνι, τσίλι, μεσκάλ και βότκα, αλλά είναι σίγουρο ότι θα βρεις έξτρα ευφάνταστες επιλογές στον κατάλογό του. Οι τιμές στα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Tiki Bar

Φαλήρου 15, Ακρόπολης, τηλ: 21 0923 6908



Στη σκιά της Ακρόπολης και ένα βήμα μακριά από τις γειτονιές του Κουκακίου το Tiki, φέρνει την Καραϊβική στο κέντρο της πρωτεύουσας. Με όπλο την καλοκαιρινή του διάθεση ανεξαρτήτου εποχής το Tiki φροντίζει να έχει το απαραίτητο soundtrack (κινούμενο σε λατινοτζάζ και swing ρυθμούς) που θα συνοδέψει τις ποτάρες μας. Εδώ τα 50s και 60s ξαναζούν μεγάλες δόξες, ενώ στον κατάλογό του θα βρεις ένα από τα καλύτερα Mai Tai της πόλης, ανάμεσα σε πολλές ακόμη γλυκόπιοτες επιλογές. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Drunk Sinatra

Θησέως 16, Σύνταγμα, Κέντρο, τηλ: 2103313733



Όλοι ξέρουν πως ελεύθερο τραπεζάκι στο Drunk Sinatra βρίσκεις είτε με μπόλικη δόση τύχης είτε με μέσο, μιας και μια κοσμοσυρροή θα την συναντήσεις όποια μέρα κι αν το επισκεφθείς. Τα ποτά ξεκινούν από τα 7€. Κρυμμένο στο εσωτερικό του θα βρεις το Rehab που έχει μια δεδηλωμένη λατρεία στα 70s όπως αντίστοιχα κι αρκετά ενημερωμένη κάβα. Οι μουσικές δίνουν το έξτρα απαιτούμενο vibe στον χώρο και πολλά κορμάκια ανταποκρίνονται στον ρυθμό που δίνουν οι γνωστοί djs που πιάνουν θέση πίσω από τη μπάρα. Τα απλά ποτά ξεκινούν από τα 7€.

Naked bar

Πλ. Αγίας Ειρήνης 2, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0321 9310



H πλατεία Αγίας Ειρήνης βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σταθερά πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Αθηναίων αλλά και των επισκεπτών της πρωτεύουσας. Μια ανανέωση ωστόσο την χρειαζόταν για αυτό και το Naked αγαπήθηκε πολύ γρήγορα, φέρνοντας έναν ανεπιτήδευτα κουλ αέρα στο κέντρο της πόλης. Οι Mixologists του παίρνουν εξαιρετική βαθμολογία γιατί τα κοκτεϊλάκια τους είναι εξαιρετικά, ενώ οι djs απογειώνουν κάθε βράδυ μας εκεί, μιξάροντας ψαγμένες μουσικές επιλογές. Το απλό ποτό είναι στα 7€.

Line Athens

Αγαθοδαίμονος 37, Kάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0342 1311


H ομάδα του Clumsies αποδεικνύει με το Line ότι κατέχει τη συνταγή της επιτυχίας, καθώς Line φιγουράρει ήδη στη λίστα των 50 καλύτερων μπαρ στον κόσμο. Εδώ η διακόσμηση είναι πιο industrial, ενώ η διάθεση έχει μια ευγενή δόση «αναρχίας» η οποία καταπατά και πολύ καλά κάνει τους αυστηρούς και δήθεν κανόνες της νυχτερινής διασκέδασης. Έτσι λοιπόν το Line έφτασε άνετα στην κορυφή της λίστας των πιο hot all day bars, δίνοντας τον πρώτο λόγο στους μικρούς παραγωγούς αλλά και στις πρωτότυπες δημιουργίες. Στις κοκτέϊλο-επιλογές του στηρίζουμε φανατικά το Bramble που φτιάχνεται με τζιν, λεμόνι και σπιτικό λικέρ μούρων και το New York Sour με μαστίχα, λεμόνι, Bruxo Mezcal και δικό τους Port. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9-10€. Αν πεινάσεις μπορείς να τσιμπολογήσεις υπέροχες γαστρονομικές νοστιμιές σαν το seaweed ban με φύκια, καλαμάρι, φρέσκο κρεμμύδι, αρμυρήθρα και μαγιονέζα εσπεριδοειδών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v