Τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στον Νέο Κόσμο ρε παιδιά;

Ο Νέος Κόσμος τρεντάρει στις εξόδους των Αθηναίων κι εμείς σου εξηγούμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό.
Τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στον Νέο Κόσμο ρε παιδιά;
Τώρα τελευταία που λες, όλο και περισσότερος κόσμος βγαίνει προς Νέο Κόσμο μεριά, καθώς πληθαίνουν τα υπέροχα μαγαζάκια στην γειτονιά του. Μια γύρα στα ταγκαρίσματα των φίλων σου στα social media αρκεί να σε πείσει για του λόγου το αληθές. Εμείς πάλι αφορμή ψάχναμε να αράξουμε στα νέα αγαπημένα μας στέκια στον Νέο Κόσμο για καφέ, ποτό και φαγητοτσιμπούσια. Επειδή ωστόσο είμαστε μεγάλες καρδιές, θα μοιραστούμε μαζί σου τη λίστα μας.

Ποιος ζήτησε καφεδάκι;

Μondo

Κασομούλη 54, τηλ.:21 1014 2865

To Mondo είναι σταθερή επιλογή για καφεδάκι στον Νέο Κόσμο, ενώ όταν καλοκαιριάζει χρειάζεται να βάλεις μέσο για να βρεις ελεύθερο τραπεζάκι στην όμορφη και δροσερή αυλή του. Πέρα από καφεδάκια, στον κατάλογο παίζουν εξαιρετικά ροφήματα, αλλά και φυσικοί χυμοί για εκείνους τους λίγους που σνομπάρουν τον καφέ. Αν πάλι σου έρθει μια πείνα μην αγχωθείς μιας και υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές τσιμπολογήματος, όπως τα βαρβάτα κλαμπ σάντουιτς κι οι κολασμένες βάφλες. Οι καφέδες ξεκινούν από 3 ευρώ.

Naif

Λεοντίου 10, τηλ.:21 0933 4946

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Νaif Athens (@naifathens)



Το Naif είναι ένα νέο σχετικά σούπερ κουλ και έξτρα hype-άτο καφέ που άνοιξε στη γειτονιά του Νέου Κόσμου, πίσω από τη Στέγη. Δεν άργησε καθόλου να γίνει στέκι για τους coffee lovers της ευρύτερης περιοχής μιας και τα πολύχρωμα τραπεζάκια του στον φαρδύ πεζόδρομο της Λεοντίου γεμίζουν από νωρίς. Πέρα από τους αρωματισμένους και φρεσκοκαβουρδισμένους καφέδες του, αξίζει να δοκιμάσεις το υπέρ-λαχταριστό brunch (σαν την ομελέτα με ασπράδια αυγών, φρέσκο σπανάκι, ανθότυρο ,λάδι σχοινόπρασου και σησαμέλαιο δεν έχει) αλλά και τη ξυλοφουρνιστή πίτσα του. Οι καφέδες ξεκινούν από 3 ευρώ.

Να φάμε και τίποτα όμως ναι;

Λοστρέ κουζίνα

Πυθέου 32, τηλ: 210 9226600



O πεζόδρομος του Λόφου Λαμπράκη στον Νέο Κόσμο, ζει μεγάλες δόξες καθώς καθημερινά τον περιδιαβαίνουν πολλοί κάτοικοι της περιοχής αλλά και επισκέπτες. Αν βρεθείς του λόγου σου προς τα εκεί, τότε είναι πιθανόν να σε πιάσουν οι μοσχομυρωδιές της Λοστρέ κουζίνας, μιας πολύ δροσερής ταβερνούλας, που απλώνει τραπεζάκια και στον πεζόδρομο.

Ο κατάλογος είναι πολύ προσεγμένος, ωστόσο ξεχωρίζουν κάποιες σπεσιαλιτέ σαν το σαγανάκι μετσοβόνε, τα κριτσίνια κοτόπουλου, η παστουρμαδόπιτα, οι πατάτες γεμιστές με μαλακά τυριά και μοτσαρέλα γκρατινέ, η πίτα γεμιστή με πικάντικο ψιλοκομμένο χοιρινό και σάλτσα γιαουρτιού, τα ρολάκια μελιτζάνας αρωματισμένα με φρέσκα βότανα στον φούρνο και το μοσχαράκι κοκκινιστό με γραβιέρα σε φωλιά μελιτζάνας. Για ένα πλήρες γεύμα υπολόγισε περί τα 15€ κατ’ άτομο συνοδεία χύμα κρασιού ή τσίπουρου.

43 Σαραντατρίο

Αμβρόσιου Φραντζη 43, τηλ: 213 0263347


Στην καρδιά του Νέου Κόσμου, στο νούμερο 43 της οδού Αμβροσίου Φραντζή, μέσα σε μια στοά που θυμίζει παλιά Αθήνα θα βρεις το «Σαραντατρίο». Ένας λιτός, απέριττος, φιλικός χώρος, με γεύσεις που σας θυμίζουν ναι μεν κάτι από την κουζίνα της γιαγιάς, αλλά στο «Σαραντατρίο» μπορείς να τις γευτείς με περισσότερη φαντασία, έμπνευση και μεράκι.

Στα επιβάλλεται του καταλόγου είναι το λαδοπαξίµαδο Κυθήρων με ντομάτα, φέτα και σως μελιού, ο μοσχαρίσιος καβουρμάς Δράμας, η μπουγάτσα σε πίτα αρμένικη με κρεμώδη γέμιση γραβιέρας Ίου και Σύγκλινου Μάνης, το σαγανάκι κεφαλοτύρι με γλυκό ντοματάκι, το πεϊνιρλί με γραβιέρα Πρεβέζης και καυτερό σουτζούκι, ο μπακαλιάρος με φαβοσκορδαλιά κι η πατατοσαλάτα με ρέγγα. Για ένα πλήρες γεύμα μαζί με τα απαραίτητα ουζάκια ο λογαριασμός θα κυμανθεί περίπου στα 15 με 18€ το άτομο.

Svejk

Ρουμπέση 8, τηλ.: 210 9018389



Svejk που λες είναι ο "Καλός Στρατιώτης Σβέικ" που έδωσε το όνομά του σε μια αυθεντική γωνιά της Πράγας στην καρδιά της Αθήνας. ο Τσέχος συγγραφέας Γιάροσλαβ Χάσεκ ''χάρισε'' το όνομα Σβέικ το 1982, στο πρώτο τσεχο-σλοβάκικο εστιατόριο που άνοιξε ποτέ στην πρωτεύουσα. Έκτοτε τα πιάτα που σερβίρονται στο Svejk σου προφέρουν ένα γαστρονομικό ταξίδι γνωριμίας με την Πράγα μέσα απ' τα ήρεμα νερά του Μολδάβα. Οι μερίδες είναι έξτρα χορταστικές, συνδυάζοντας την υψηλή γαστρονομία με τη σπιτίσια μαγειρική.

Αξίζει να δοκιμάσεις το ταταρέζικο μπιφτέκι, το gulas (κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος με  πικάντικη κόκκινη σάλτσα από μανιτάρια και πιπεριά), την πάπια ψητή με σάλτσα από μυρτίλες, το Koleno (που δεν είναι άλλο από το χοιρινό κότσι) και τα γλυκά κνεντλίκι. Για ένα πλήρες γεύμα υπολόγισε περί τα 20-25 ευρώ αφού πιείς και μια τσέχικη μπύρα στην υγειά μας.

Στην υγειά μας

Λάλος

Ευρυδάμαντος 19, τηλ.: 21 0937 3987

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lalos (@lalosathens)



Το τελευταίο διάστημα πολύς νέος κόσμος (ναι επίτηδες τα γράφουμε και μπράβο μας) ψάχνει τον Λάλο στην Ευρυδάμαντος του Νέου Κόσμου γιατί έχει ακούσει πως είναι ένα από τα νέα hot spots της πόλης. Τιμώντας την έννοια του all day bar ο Λάλος ανοίγει από το πρωί και το μεσημέρι σερβίρει street food νοστιμιές σαν το Sexy Dog με λευκό ψωμί brioche, λουκάνικο χωριάτικο, coleslαw, mayo chives ή το War Dog με λευκό ψωμί brioche, λουκάνικο Φρανκφούρτης, τσένταρ sauce, καραμελωμένα κρεμμύδιa, ketchup, μουστάρδα, chives.

Μόλις βραδιάσει κόσμος πολύς θα μαζευτεί στον δρόμο με κοκτεϊλάρες ανά χείρας. Οι twist πινελιές των mixologists του Λάλου σε κλασικές επιλογές όπως τα Negroni και Campari Spritz, Margarita και Paloma αξίζουν και με το παραπάνω τα cheers μας. Tα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Τέρας

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, τηλ: 2114180653

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Teras Athens (@teras.athens)


Πρώτη φορά στη ζωή σου θα δεις τόσο όμορφο Τέρας, σ’ το υπογράφουμε. Σε μια παλιά διώροφη μονοκατοικία του ’30 που φέρνει στο νου ευρωπαϊκή γκαλερί (με τα παλιά μωσαϊκά και τα βίντατζ έπιπλα) θα πιείς τις πιο αρτιστίκ κοκτεϊλάρες της πιάτσας. Σου συνιστούμε ανεπιφύλακτα το Butter Call Saul με τεκίλα, μεσκάλ, ψημένο καλαμπόκι, εσπεριδοειδή, μπαχαρικά και βούτυρο και το Pppunch! με τζιν, μήλο, ρόδι, μαύρο τσάι, χαρούπι, χουρμά και μπαχαρικά. Αν πας νηστικός στο Τέρας, είναι βέβαιο πως θα φύγεις χορτάτος, χάρη στις εξαιρετικές Brunch-οεπιλογές που έχουν έναν λατινοαμερικάνικο αέρα που πολύ μας αρέσει. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v