Πάμε για μεζεδάκια σε Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο;

Λιμπιστήκαμε μερακλήδικα μεζεδάκια για αυτό επισκεφθήκαμε τα κατάλληλα μέρη στις γειτονιές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου.
Πάμε για μεζεδάκια σε Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο;

Δεν υπάρχει εποχή που να μην είναι κατάλληλη για μεζεκλίκια για αυτό είτε έχει ζέστη, είτε κρύο, είτε φθινοπωρινά πρωτοβρόχια εμείς κρατάμε μια θέση στα τραπεζάκια των αγαπημένων μας μεζεδοπωλείων. Για αυτόν τον λόγο θα μας πετύχεις πολύ συχνά στις γειτονιές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου που έχουν κάποια από τα καλύτερα ταβερνό-μεζεδοπωλεία της Αττικής να τρωγοπίνουμε μέχρι τελικής πτώσεως. Επειδή ετοιμαζόμαστε να παραγγείλουμε, come with us για να την βρεις.

Μυρτιά

Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη τηλ.: 210 9370708



Οι κρεατολάγνοι καλοφαγάδες της Νέας Σμύρνης δίνουν πάντοτε ραντεβού στη Μυρτιά, μια τίμια μεζεδο-ταβέρνα κοντά στο γήπεδο του Πανιωνίου. Χωρίς περιττά φρου φρου κι αρώματα στην διακόσμηση και στις επιλογές του καταλόγου η Μυρτιά βλέπει τα ξύλινα τραπεζάκια της να γεμίζουν καθημερινά με κόσμο που ορέγεται τα μεζεδάκια της.

Πέρα από τις δροσερές πράσινες σαλάτες, την υπέροχη πατατοσαλάτα αλλά και το σπιτικό τζατζίκι, το μενού της Μυρτιάς παίζει μεγάλη μπάλα στα κρέατα που έρχονται στο τραπέζι σου με τη σέσουλα. Τα ψητά πολίτικα σουτζουκάκια και τα πιο=-ζουμερά-πεθαίνεις μπιφτέκια είναι ίσως το σπεσιάλ του καταστήματος, μαζί με τις τιτανοτεράστιες μπριζόλες. Για πλήρες γεύμα μαζί με τα κρασάκια σου υπολόγισε περί τα 15-20€ το άτομο, ενώ στο τέλος θα κεραστείς και μια πιατέλα λουκουμάδες με μέλι.

Μασίνα

Λεωφ. Συγγρού 133, Νέα Σμύρνη τηλ: 2109313173



Στη Νέα Σμύρνη φαίνεται πως οι κρεατομεζέδες έχουν την τιμητική τους, ειδικά σε μέρη όπως η Μασίνα. Εκεί οι δημιουργοί του μαγαζιού κατάφεραν να φτιάξουν μια μοντέρνα ψησταριά που βάζει συνέχεια λιμπιστικά κρεατο-διλήμματα στους θαμώνες της. Οι σούβλες και τα κάρβουνα παίρνουν φωτιά καλομαθαίνοντας τα ρουθούνια των πελατών που ετοιμάζονται να παραγγείλουν.

Στον κατάλογο της Μασίνας ξεχωρίζουν τα σπιτικά κοκκινιστά κεφτεδάκια της γιαγιάς, τα ρολάκια με κατσικίσιο τυρί, η σαλάτα με ντομάτα αποφλοιωμένη, baby ρόκα, baby σπανάκι, καρδιά μαρουλιού, φρέσκο κρεμμυδάκι, αγγούρι, καρότο, ελαιόλαδο και μηλόξυδο, τα ζουμερά αρνίσια παϊδάκια κι οι γαλατικές κρεατοποικιλίες που θα σε αφήσουν χορτάτο. Με 15-18€ το άτομο καλοτρώς και πίνεις και τα κρασάκια σου.

Σπόρος

Δαμασκηνού 24, Νέα Σμύρνη, τηλ.:21 0931 1973

Ο Σπόρος είναι ένα πολυαγαπημένο πολίτικο ουζερί μεζεδοπωλείο, γεμάτο αρώματα ,γεμάτο χρώμα παλαιών καφενέδων, γεμάτο μουσική, πλήρες από γεύσεις του αιγαίου και λίγο πιο ανατολικά …της Πόλης. Εδώ και χρόνια πολλοί πιστοί θαμώνες το τιμούν με την παρουσία τους παραγγέλνοντας κάποιο από τα μερακλήδικα μεζεδάκια του καταλόγου του. Η ζεστή σούπα από πατάτα είναι must επιλογή αν μας ρωτάς, όπως και τα ζουμερά συκωτάκια, αλλά και ο πουρές μελιτζάνας με το κοκκινιστό. Μια δοκιμή θα σε πείσει ενώ δεν θα χρειαστεί να δώσεις περισσότερα από 15€ για ένα πλήρες γεύμα.

Το Μικιό

Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο τηλ. 210 9855380



To Μικιό όπως μπορείς να καταλάβεις κι από το όνομά του είναι ένα παραδοσιακό κρητικό μεζεδοπωλείο στο Παλαιό Φάληρο που σε καλοταΐζει κερνώντας σε και τις απαραίτητες ρακές είτε είσαι σύντεκνος είτε όχι. Όταν καλοκαιριάσει απλώνει και τραπεζάκια έξω μιας και η ζήτηση είναι μεγάλη κι η κουζίνα του ευωδιαστή.

Από την παραγγελία μας δεν θα λείψουν ποτέ οι σφακιανές πίτες, οι μαραθόπιτες, το απάκι κλασικό και κοτόπουλο, τα τραγανά καλτσούνια με τυρί και δυόσμο, τα σκιουφιχτά μακαρόνια με στάκα και ξυνομυζήθρα και τα χειροποίητα ντολμαδάκια. Ο λογαριασμός συνοδεία ρακών δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Ο Τζίτζιρας και ο Μίτζιρας

Αλκυόνης 77, Παλαιό Φάληρο τηλ.: 210 9851473



Βλέπεις Οινοζυθεστιατόρειον, ο Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας στο Παλαιό Φάληρο, είναι καλό θα μπορούσε να λέει παραλλαγμένη μπούμερ τηλεοπτική διαφήμιση των 90s για να σε προσκαλέσει στο υπέροχο ταβερνάκι με τη νησιώτικη αυλή που όλοι αγαπούν στο Παλαιό Φάληρο. Περί περάστε είναι το μότο του Τζίτζιρα και του Μίτζιρα και ποιοι είμαστε εμείς για να αρνηθούμε την πρόσκληση, ειδικά αν φέρουν στο τραπέζι μας κάποια από τα απολαυστικά του εδέσματα. Το κρεμαστό σουβλάκι και το πολίτικο κεμπάπ είναι οι αδιαμφισβήτητες σπεσιαλιτέ του καταλόγου, ενώ αν σου προτείνουν να πάρεις γουρούνι στο σακί, δεν πρέπει να αρνηθείς σε καμία περίπτωση. Εξαιρετικές επιλογές για να ανοίξει η όρεξη είναι η μαραθόπιτα, η παστουρμαδόπιτα και το σουφλέ μελιτζάνα.

Με 17-20€ το άτομο θα φύγεις χορτάτος και θα έχεις πιεί και τα κρασάκια σου.

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9414888

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Psarades Restaurant (@psaradesresto)



Είσαι λάτρης της γκουρμέ ψαροφαγίας; Λαχταράς να φας εξεζητημένα θαλασσινά μεζεδάκια, χωρίς να τραβηχτείς σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος; Τότε μάλλον πρέπει να επισκεφθείς τους «Ψαράδες» και να δοκιμάσεις τα πιάτα τους που έρχονται στο τραπέζι με ένα εξαιρετικό και ταυτόχρονα ουσιαστικό γευστικά food styling. Στο μενού τους θα βρεις ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με σεβασμό στην παράδοση, αλλά και με δημιουργική άποψη, για ένα ευφάνταστο αρωματικό αποτέλεσμα που θα συναρπάσει τον ουρανίσκο σου. Στους Ψαράδες θα βρεις ακόμη έναν επαρκέστατο κατάλογο κρασιών και μια πολύ καλή συλλογή ελληνικών αποσταγμάτων (τσίπουρα, τσικουδιές και ούζα), από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις τον καπνιστό ταραμά, το ceviche τόνου, τις κροκέτες μπακαλιάρου, τα φιλετάκια ξιφία πάνω σε φρικασέ μανιταριών, τις ταλιατέλες καπνιστού σολωμού με σταμνοτύρι και την παέγια θαλασσινών. Αν αποφύγεις το φρέσκο ψάρι ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί θα κυμανθεί στα 25-30€ κατ΄άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v