Τρώμε Νέα Σμύρνη απόψε;

Στη λεβεντογέννα Νέα Σμύρνη θέλουμε να βολτάρουμε και από τη μεγάλη μάσα να κλατάρουμε.
Τρώμε Νέα Σμύρνη απόψε;

Ίσως έχετε υποτιμήσει τη Ν. Σμύρνη. ΟΚ, δεχόμαστε ότι δεν είναι και η πιο δημοφιλής γειτονιά. Θα θέλατε όμως να είναι δημοφιλής; Αν ήταν, θα είχε πολύ κόσμο, δε θα βρίσκατε να παρκάρετε και η ευρωπαϊκών προτύπων πλατεία της δε θα είχε παγκάκι να κάτσετε. Κι αυτό ακριβώς είναι που την καθιστά κουλ. Στη βρετανική Γκάρντιαν η Νέα Σμύρνη μεσουρανεί στο τοπ τεν γειτονιών στην Ευρώπη, μεταξύ γειτονιών που βρίσκονται στην Ουτρέχτη, στη Μαδρίτη, και στην παραμυθένια Βιέννη και τη ρομαντική Μασσαλία. 

Για αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους (βλ. άλσος), απόψε λέμε να μη φάμε στη γειτονιά μας, αλλά στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης.

Bar.B.Q

Ελ. Βενιζέλου 46, Νέα Σμύρνη, τηλ: 210 9319675



Σε έναν εκ των κεντρικότερων δρόμων της Νέας Σμύρνης θα βρείτε το Bar.B.Q, ένα εστιατόριο που πίνει νερό στο όνομα της κρεατοφαγίας. Ενδιαφέρουσες επιλογές θα βρείτε και από θαλασσινά ή ορεκτικά, όπως τα παναρισμένα αυγά ή τα τρία είδη λουκάνικου, αλλά και χορταστικές σαλάτες που σερβίρονται και σε μέγεθος κυρίως γεύματος. Μαντί ζυμαρικά γεμιστά με κιμά black angus βρασμένα σε ζωμό, σερβιρισμένα με γιαούρτι και τσίλι όιλ , αργεντίνικη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα χωρίς κόκκαλο φυσικής ωρίμανσης, κι αν έχετε στην παρέα κάποιον που αποφεύγει το κρέας, το εστιατόριο διαθέτει το plant burger με φυτικό μπιφτέκι, τσένταρ, μαρούλι, τομάτα, μουστάρδα, dijon αγιολί και πατάτες τηγανητές. Υπολογίστε μαζί με κρασί περί τα 20-25€ κατ’ άτομο.

Σε περίπτωση που δεν ψηθήκατε, παραθέτουμε την ποιητική περιγραφή του: 

«Όλα φτιαγμένα ώστε να ξυπνούν γευστικές μνήμες

και να ξαναπροσδιορίσουν τη λέξη Φαγητό και

κυρίως τη λέξη ΚΡΕΑΣ…»

Μασίνα

Λεωφ. Συγγρού 133, τηλ: 2109313173



Μια μεγάλη παραδοσιακή αλλά συνάμα και μοντέρνα ψησταριά φιλοξενεί πάνω της μεγάλη ποικιλία κρεατικών, που το λιπάκι τους τσουρουφλίζεται αργά για χάρη μας στα κάρβουνα, και συνοδεύονται με ορεκτικά και παραδοσιακές γεύσεις από την καρδιά της Πελοποννήσου. Στον φιλόξενο χώρο της Μασίνα, που παντεύει παραδοσιακά στοιχεία με σύγχρονο design -στη μέση του καταστήματος ορθώνεται ένα περήφανο δεντράκι- θα απολαύσετε εκλεκτό σουβλάκι, μπιφτέκι μοσχαρίσιο ή γαλοπούλας, χοιρινά κοψίδια, χορταστικές ποικιλίες δύο ατόμων και δροσερές σαλάτες, όλα συνοδευμένα με ζυμωτά πιτάκια – λευκά ή σικάλεως. Ολοκληρώστε το γεύμα σας με εκμέκ, καρυδόπιτα ή φρέσκο χειροποίητο παγωτό και ανακουφιστείτε με τον λογαριασμό που δύσκολα θα ξεπεράσει τα 12€ κατ’ άτομο.

Amigos All Day Mexican Restaurant Bar 

Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, τηλ: 2109332220



Αν μισοκλείσεις στα μάτια σου ενώ βρίσκεσαι στη Μεγάλου Αλεξάνδρου θα σου έρθουν στη μύτη γαργαλιστικές μυρωδιές ψημένου κρέατος, διαφορετικές όμως από όπως τις ξέρεις. Έρχονται από τη «Vamos Amigos», η μεξικάνικη γωνιά της Νέας Σμύρνης η οποία μυρίζει κρεατάκι σε καυτό μαντέμι, ήτοι fajitas και σερβίρει χειροποίητα burritos μέχρι καυτερό chili con carne και γενναιόδωρες μερίδες συνταγών με tex mex και ευρωπαϊκές επιρροές. Κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι στο μπροστινό μέρος λειτουργεί tequila bar με ξεχωριστές μαργαρίτες. Για πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Μυρτιά

Αϊδινίου 55, τηλ.: 210 9370708



Ένας γνήσιος νεοσμυρνιώτης καλοφαγάς και κρεατοφάγος δε χρειάζεται φρου φρου κι αρώματα στο κρεατάκι του. Θέλει την κλασική τη δοκιμασμένη συνταγή του παραδοσιακού. Απλά τραπέζια ταβέρνας, παρεΐστικη ελληνική μουσική, άψογο και ευγενικό σέρβις και λίγες επιλογές στον κατάλογο με έμφαση στα κρεατικά. Στα συν της ταβέρνας οι μεγάλες μερίδες: τα παϊδάκια μερίδα έρχονται με τη σέσουλα, ενώ υπερ-χορταστικά είναι και τα μπιφτέκια και οι μπριζόλες της Μυρτιάς. Κρατήστε λίγο χώρο για τους κερασμένους λουκουμάδες με σοκολάτα ή μέλι στο τέλος. Να σημειώσουμε ότι το τζατζίκι είναι φονικό και από τα καλύτερα που θα δοκιμάσετε στην Αθήνα. Ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο με ωραίο, δικό τους κρασί.

Η Ρούμελη

Θράκης 1, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0934 1748

Είπαμε, η Νέα Σμύρνη είναι λεβεντογέννα, οπότε είναι πιο πιθανό να βρείτε οικογενειακές παραδοσιακές ταβερνούλες. Στη Ρούμελη, ή αλλιώς στου Σπύρου, μια οικογενειακή, χαλαρή ταβέρνα που συνορεύει με το άλσος της Νέας Σμύρνης, έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους απανταχού λάτρεις του ποιοτικού, πεντανόστιμου κρεάτος. Η Ρούμελη σε πάει χρόνια πίσω με τις γεύσεις της που θυμίζουν χωριό: ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια με κιμά που κόβεται και πλάθεται επί τόπου, άψογη μοσχαρίσια μπριζόλα με τρυφερό κρέας, αλλά «από άλλο σύμπαν» σαρδέλα, όπως λέει ένας ντόπιος νεοσμυρνιώτης. Το ψωμάκι έρχεται ψητό με λαδορίγανη, ενώ οι πατάτες γιαγιαδίστικα χοντροκομμένες. Ο λογαριασμός στα 15-20€/  άτομο, με ελαφρύ κρασάκι που κατεβαίνει ευχάριστα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v