Πού τρώμε ωραία σε Νέα Σμύρνη και Νέο Κόσμο;

Fine cooking ή ζουμερό κεμπάπ; Sushi ή μπιφτεκάρες για δάγκωμα; Νέος Κόσμος και Νέα Σμύρνη μάς υποδέχονται για τέλεια φαγοπότια.
Πού τρώμε ωραία σε Νέα Σμύρνη και Νέο Κόσμο;

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Θέλεις μεζέδες παρεΐστικους; Θες απλό, παραδοσιακό κεμπάπ; Θες πρωτότυπες γεύσεις με εκλεκτές πρώτες ύλες;

Η Νέα Σμύρνη και ο Νέος Κόσμος προσφέρουν δεκάδες επιλογές για να φας καλά και να πείς και μερικά τραγούδια.

Ιδού μερικές από τις αγαπημένες μας.

Λοστρέ κουζίνα
Πυθέου 32, Ν. Κόσμος, τηλ: 210 9226600



Από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της πόλης, το Λοστρέ βρίσκεται σε ένα ωραίο νεοκλασσικό και διαθέτει έναν όμορφο εσωτερικό χώρο, αλλά και τραπεζάκια έξω για όσες ακόμα μέρες ηλιόλουστες μας χαρίσει το φθινόπωρο. Τα πιάτα εδώ είναι όλα ένα κι ένα: δοκίμασε σαλάτα Λοστρέ με αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι, ελιές, πιπεριά και φέτα, κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα και μυρωδικά, σαγανάκι φέτας περιτυλιγμένο με φύλλο, μέλι και σουσάμι, τηγανιά μανιταριών με κρασάκι, φρέσκα μυρωδικά και σάλτσα φέτας, κριτσίνια κοτόπουλου παναρισμένα σε σουσάμι και παρμεζάνα και λαχανικά σχάρας μαριναρισμένα με βαλσάμικο και τυρί μαστέλο. Ειδική μνεία στο ρακόμελο, το οποίο είναι εξαιρετικό. Λογαριασμός στα 15€ το άτομο μαζί με αλκοόλ.

Tomas
Σαρκουδίνου 43, Ν. Κόσμος, τηλ: 210 9015981

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Eaters (@theeaters_gr)



Συνεχίζουμε με το καλύτερο κεμπάπ του ντουνιά, από τα χεράκια του Τόμας, ο οποίος φροντίζει καθημερινά να βγαίνει νόστιμο, ζουμερό και αγνό. Το απολαμβάνεις τυλιχτό με ντοματούλα και κρεμμύδι ή σε μερίδα. Ο κατάλογος στο μίνιμαλ αυτό οβελιστήριο περιλαμβάνει επίσης πίτα Καισάρειας- ήτοι παστουρμαλί, δροσερό χούμους, φαλάφελ σε μερίδα ή τυλιχτό, πιπεροσαλάτα καυτερή όπως πρέπει, σουτζούκι σε μερίδα ή τυλιχτό, γιαουρτλού στο πήλινο για μερακλήδες και μυρωδάτο λαχματζούν. Ο λογαριασμός για ένα γνήσιο ανατολίτικο γεύμα με δροσερή μπίρα, στα 10-15€/ άτομο.

Annie - Fine Cooking
Μεναίχμου 4, Ν. Κόσμος, τηλ: 21 0921 3690

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by annie (@annie_finecooking)



Το χαριτωμένο γαστρο-μπιστρό που αγαπήθηκε όσο λίγα όταν άνοιξε πέρσι, συνεχίζει με νέο σεφ στο τιμόνι. Ο Στέφανος Μιχάλης της «Μαργαρίτας» στην Ανάφη, αλλά και οινοποιός, πιλοτάρει πλέον τη κουζίνα και ετοιμάζει πιάτα που βασίζονται στο φρέσκο ψάρι και το κατσίκι, με  πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς. Το μενού αλλάζει καθημερινά, και περιλαμβάνει πιάτα όπως κατσικάκι ταλιάτα με αγκινάρες, al dente φασολάκια, πατάτες, καρότα και τραγανό αρακά, συναγρίδα με φιλέτα πορτοκαλιού, τραγανή αγκινάρα, ραπανάκι, αγουρέλαιο και ψητά λέπια και οσπριοσαλάτα με ασπρομύτικα και αποφλοιωμένο σιτάρι από τη Λήμνο, σκουμπρί στο φλόγιστρο, τσιτσίραβλα και ταραμά. Λογαριασμός στα 30-35€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Παρνασσός 1965
Μεναίχμου 2, Ν. Κόσμος, τηλ: 21 0921 5798

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Parnassos 1965 (@parnassos1965)



Για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, ο «Παρνασσός» ταΐζει με μαμαδίσια μαγειρευτά αλλά και πεντανόστιμα μεζεδάκια τους πιστούς θαμώνες που αυτόν ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται. Η ταβέρνα λειτουργεί μέχρι τις 19.00, και ο κατάλογος περιλαμβάνει μαγειρευτά ημέρας όπως γεμιστά, μπάμιες, μπριάμ, μοσχαράκι κοκκινιστό, σουτζουκάκια σμυρνέικα κ.α., αλλά και ψητά τις ώρας όπως ζουμερές μπριζόλες, μπιφτέκια και πανσέτες, δροσερές σαλάτες, κολοκυθοκεφτέδες, μανιτάρια με σάλτσα βαλσάμικου και ρόδι κ.α. Ο λογαριασμός για τρωγοπίνειν στα 15€/ άτομο.

Μυρτιά
Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 210 9370708

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Μυρτια (@myrtia_)



Απλά τραπέζια ταβέρνας, παρεΐστικη ελληνική μουσική, άψογο και ευγενικό σέρβις και λίγες επιλογές στον κατάλογο με έμφαση στα κρεατικά. Η Μυρτιά είναι το κοινό μυστικό των νεοσμυρνιωτών, που έγινε… τούμπανο και μαζεύει κόσμο και κοσμάκη από παντού. Οι μερίδες εδώ είναι χορταστικές, τα κρέατα δικά τους από το ομώνυμο χωριό, και το τσιμπούσι περιλαμβάνει μπιφτέκια γεμιστά μοσχαρίσια, μπριζόλα γάλακτος, συκώτι που μπορείς να σκεπαστείς ολόκληρος, τζατζίκι χειροποίητο και ποικιλία τηγανιτών ορεκτικών (κολοκύθια, μελιτζάνες, φλογέρες κ.α.) για να ξεκινήσεις σωστά. Μην παραγγείλεις πολλά όμως, έχει και κέρασμα λουκουμάδες με μέλι ή πραλίνα για το τέλος. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο με δικό τους κρασί.

Kenko Japanese Restaurant
Ελευθερίου Βενιζέλου 22, Νέα Σμύρνη, τηλ:  210 9350728

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kenko (@kenko_japanese_restaurant)



Σε έναν μίνιμαλ και μοντέρνο χώρο με έμφαση στο ξύλο στην πιο «ζωντανή» πλατεία των νοτίων προαστίων- της Νέας Σμύρνης ντε!- το Kenko σε υποδέχεται με special rolls, εξαιρετικές σαλάτες και ωραιότατα σεβίτσε. Κάνε την αρχή με σεβίτσε λαβράκι με πουρέ γλυκοπατάτας, καλαμπόκι, ντοματίνια, καλαμπόκι και dressing εσπεριδοειδών, συνέχισε με μια σπέσιαλ σαλάτα με τραγανή πάπια, μήλο, ρόδι και dressing hoisin βανίλιας, και μετά όρμα στα rolls: Hamachi truffle roll με ταρτάρ μαγιάτικο, φρέσκο κρεμμύδι, μαγιονέζα φρέσκιας τρούφας και toppings μαγιάτικου, σχοινόπρασο και citrus dressing και Special spicy tuna roll με γαρίδα τεμπούρα, αγγούρι, τυρί philadelphia και από πάνω spicy tuna tartare, tempura flakes, tobiko orange και teriyaki sauce. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-30€ (ανάλογα την ποσότητα) για ένα σωστό σουσογεύμα, με ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v