Που θα πιείς τα καλύτερα καφεδάκια στο Εμπορικό Τρίγωνο;

Βρήκαμε τα καλύτερα μέρη για να πιείς το καφεδάκι σου στην λατρεμένη περιοχή μεταξύ Συντάγματος και Μοναστηρακίου, και με περηφάνεια στα παρουσιάζουμε.
Που θα πιείς τα καλύτερα καφεδάκια στο Εμπορικό Τρίγωνο;

Ο Οκτώβρης μπήκε φέτος με θερμοκρασίες Αυγούστου και μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας αρκεί για να καταλάβεις ότι τόσο οι τουρίστες όσο και οι περίοικοι φορούν ακόμη την καλοκαιρινή τους διάθεση. Εμείς βολτάραμε στην αγαπημένη και πολυσύχναστη γειτονιά που καλύπτει τις περιοχές ανάμεσα στο Σύνταγμα και το Μοναστήρακι, το τιμημένο εμπορικό τρίγωνο δηλαδή και ήπιαμε το καφεδάκι μας στα καλύτερα μαγαζάκια στα πέριξ του. Μάλιστα επειδή είμαστε μεγάλες καρδιές σου φτιάξαμε και λίστα για να την έχεις πρόχειρη κι εσύ για τις δικές σου βόλτες.

Βρυσάκι

Βρυσακίου 17, Πλάκα, τηλ.:21 0321 0179



Σαν βγεις στον πηγαιμό για το Βρυσάκι να εύχεσαι να βρεις τραπεζάκι ελεύθερο, γιατί πολλοί Αθηναίοι και λοιποί επισκέπτες το επιλέγουν για τον πρώτο καφέ της ημέρας. Ο κατάλογος του αγαπημένού αυτού πολυχώρου προσφέρει μια ποικιλία ροφημάτων όπως συνταγές με ελληνικά αρωματικά βότανα, φρέσκους χυμούς και σπιτικά κοκτέιλ, αν το τραβήξεις μέχρι πολύ αργά. Δίχως άλλο η ταράτσα του Βρυσακίου είναι το σπεσιάλ του καταστήματος χάρη στην υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, ωστόσο και οι εσωτερικοί του χώροι που θυμίζουν κάτι από σπίτι, είναι όσο χουχουλιάρικοι χρειαζόμαστε. Funk, Jazz και World μουσικές δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα που τόσο ανάγκη έχουμε στην πολύβουη Αθήνα. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

Verve Music Café

Αγίων Αναργύρων 10, Μοναστηράκι, τηλ.:21 1012 5750



Ο πεζόδρομος επί της Αγίων Αναργύρων στο Μοναστηράκι είναι ένας από τους πλέον όμορφους και «αραχτούς». Το Verve απλώνει από νωρίς τα τραπεζάκια του όσο ο καιρός το επιτρέπει για να λιαστούν όσο θέλουν οι πελάτες του. Όταν πιάσουν τα πρωτοβρόχια κι η θερμοκρασία πέσει, τότε μεταφερόμαστε στο εσωτερικό του και χαζεύουμε τα αφισάκια, τις παλιές φωτογραφίες, τα βινύλια και τις εντυπωσιακές μινιατούρες στην μπάρα του, που είναι βέβαιο ότι θα μιλήσουν στη μουσικολάγνα καρδούλα σου. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για να πιείς το καφεδάκι σου ή το φρεσκοστυμμένο χυμουδάκι σου; Οι τιμές στους καφέδες ξεκινούν από 3,30€.

Κιμωλία

Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ.: 211 1848446



Η Κιμωλία κερδίζει δικαίως τον τίτλο του πιο arty café του κέντρου, χάρη στο υπέροχο εσωτερικό της που μοιάζει να έχει ξεφυτρώσει από κάποια ρομαντική κινηματογραφική ανάμνηση παλαιότερων δεκαετιών. Μια επίσκεψη θα σε πείσει για του λόγου το αληθές και θα σε κάνει πιστό θαμώνα σε αυτό το πανέμορφο καλλιτεχνικό καταφύγιο του αθηναϊκού κέντρου. Δύσκολα θα βρεις καλύτερο μέρος και σποτ για να πιείς το καφεδάκι σου, τον χυμό σου ή το τσάι σου αν βρίσκεσαι στη γειτονιά της πλάκας. Πολύχρωμη, λουλουδάτη κι αβίαστα κουλ η Κιμωλία είναι ο κατάλληλος προορισμός για μια γλυκιά καφεδάτη βόλτα. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

Γιασεμί

Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ: 213 0417937

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Yiasemi (@yiasemi_bistrot)



Αν σε ρωτήσει κάποιος τι είναι η Πλάκα, μάλλον θα του πεις πως είναι οι θύμησες από τις βόλτες στα στενά της, οι καρτποσταλικές φωτογραφίες μπροστά από τα νεοκλασικά της κι οι μυρωδιές από τα αναρριχώμενα γιασεμιά της. Σε αυτές αξίζει να προσθέσεις και ένα καφέ στο πιο χουζούρικο καφέ της περιοχής που δεν είναι άλλο από το Γιασεμί. Αν είσαι τυχερός και βρεις ελεύθερο τραπεζάκι τότε επιβάλλεται να κάτσεις και να συνοδέψεις το καφεδάκι σου με κάποιο από τα σιροπιαστά γλυκά του ή μια από τις παραδοσιακές πίτες τοου βρε αδερφέ. Μην ξεχάσεις να εξερευνήσεις και το εσωτερικό του· τζάκι, μία σάλα που θυμίζει δωμάτιο του Λούβρου κι αξίζει να απαθανατίσεις με το κινητό σου. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 3,5€.

EllyzAthens

Αγίου Φιλίππου 11, Μοναστηράκι, τηλ: 21 1418 3816

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ellyz Athens (@ellyzcafe)



Aν ψάχνεις το πιο λουλουδάτο, blossom και βουκαμβιλάτο καφέ του εμπορικού τριγώνου πρέπει να κατευθυνθείς όπως και δήποτε στο EllyzAthens και θα μας θυμηθείς. Ένας χώρος εμπνευσμένος από τα Ηλύσια Πεδία που έχει δικαίως χιλιοφωτογραφηθεί και ταγκαριστεί στο Instagram χάρη στην υπέροχη διακόσμησή του και την φλοράλ αισθητική του. Οι καφέδες, τα ροφήματα (matcha latte λέμε και κλαίμε), οι χυμοί, τα λαχταριστά brunch κι οι υπόλοιπες επιλογές του καταλόγου, υπηρετούν πλήρως το όραμα των δημιουργών του, φέρνοντας την άνοιξη στην καφεδάτη βόλτα μας, ανεξαρτήτως της εποχής που θα βρεθείς στο EllyzAthens. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

Πι-Καπ

Καρύτση 3, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0321 1066



Η Πλατεία Καρύτση δεν ζει πια τις δόξες του παρελθόντος ωστόσο, έχει ακόμη υπέροχα μαγαζάκια για πιείς τον καφέ σου απολαμβάνοντας τη ζεστασιά χώρων σαν το Πι-Καπ. Με ειδίκευση σε specialty coffees το Πι-Καπ θα ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό καφεδολάγνο που θα βρεθεί στα τραπεζάκια του. Στον κατάλογό του θα βρεις εκλεκτά ροφήματα (δοκίμασε τη σοκολάτα με τζίντζερ και θα μας θυμηθείς), φυσικούς χυμούς και μπόλικες επιλογές σε τσάγια για εκείνη τη σιωπηλή μειοψηφία όσων δεν πίνουν καφέ. Οι τιμές τους ξεκινούν από 3,30€.



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v