Υπέροχα καφέ για τηλεργασία στο κέντρο

Αν έχεις βαρεθεί να δουλεύεις από το σπίτι σου, έχουμε να σου προτείνουμε τα καλύτερα καφέ που παίζουν στο κέντρο και θα κάνουν την τηλεργασία σου, απόλαυση.
Υπέροχα καφέ για τηλεργασία στο κέντρο

Η τηλεργασία μπήκε για τα καλά στη ζωή μας λόγω πανδημίας και μακράς καραντίνας, ωστόσο υιοθετήθηκε και πιο μόνιμα από σημαντικό ποσοστό εταιρειών, παρότι πλέον δεν υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις κι αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Έτσι, αρκετοί εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν εξ αποστάσεως, φορώντας τις άνετες πυτζαμούλες τους και τα μποξεράκια τους, ενόσω στέλνουν reports, απαντούν σε μέιλ, ανεβάζουν posts στα social media και πάει λέγοντας. Επειδή ωστόσο άνθρωποι είμαστε και βαριόμαστε εύκολα, συχνά θέλουμε να πάρουμε το λάπτοπ μας και να πάμε σε ένα όμορφο καφέ για να πιούμε το αφέψημά μας ή το smoothie μας τέλος πάντων και να δουλέψουμε από εκεί. Πάρε μια πρόχειρη λίστα να έχεις να πορεύεσαι αναλόγως.

Κιμωλία

Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ.: 211 1848446



Η Κιμωλία είναι αναμφίβολα το πιο arty café του κέντρου, μιας και το εσωτερικό της είναι κάτι ανάμεσα στο σαλονάκι της γιαγιάς μας και το κρυφό καταφύγιο ενός καλλιτέχνη. Μπορείς να φανταστείς καλύτερο μέρος και σποτ για να δουλέψεις πίνοντας παράλληλα το καφεδάκι σου, τον χυμό σου ή το τσάι σου αν είσαι στο κατάλληλο mood. Πολύχρωμη, λουλουδάτη κι αβίαστα κουλ η Κιμωλία θα δώσει μια ρομαντική και σχεδόν κινηματογραφική essence στην τηλεργασία σου. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

UpupaEpops

Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214



Αρχικά θα επαναλάβεις όσο πιο γρήγορα μπορείς το όνομα του αγαπημένου μας Τσαλαπετεινού στα Πετράλωνα για να μάθουμε αν είσαι καλός-η, στους γλωσσοδέτες. Αφού το κάνεις αυτό θα σε παρακινήσουμε να πάρεις λάπτοπ ανά χείρας και να κατευθυνθείς στο Upupa Epops για να δεις την τηλεργασία με άλλο μάτι.

H υπέροχη αυλή αλλά κι ο instagrammable  εσωτερικός χώρος θα φτιάξουν το ιδανικό περιβάλλον για να δουλέψεις σε χαλαρωτικό mood. Αν μείνεις μέχρι αργά μπορείς να γιορτάσεις το τέλος της εργασιακής σου μέρας και με ένα κοκτεϊλάκι (σου προτείνουμε ένα Liliko’i με φρούτα του πάθους, σοκολάτα, τζίντζερ, κάρδαμο, λάιμ, ρούμι Wray & Nephew και μαστίχα Skinos). Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

TAF

Νορμανού 5, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0323 8757



Ξέρεις πολλά μέρη με τεράστια εσωτερική αυλή στο Μοναστηράκι; Αφού πάρουμε την αρνητική σου απάντηση, συνεχίζουμε με μια ακόμη ερώτηση. Ξέρεις πολλούς χώρους τέχνης, που μπορείς να πιείς το καφεδάκι σου και να δουλέψεις συγχρόνως κρυφοκοιτώντας τα εντυπωσιακά εκθέματα στις διάφορες αίθουσες. Το ΤAF συνδυάζει τους χώρους τέχνης με τα καφέ με μοναδικό κι εμπνευσμένο τρόπο, για αυτό τον λόγο μπαίνει ψηλά στη λίστα μας σαν πιθανό σποτ τηλεργασίας, εφόσον κινούμαστε στο κέντρο. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

The Place by Coco-mat bike

Τριπτολέμου 26, Γκάζι, τηλ.:210 3420290

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ThePlace (@theplace.bycocomat)



Aν κλείσεις τα μάτια και σκεφτείς το ιδανικό καφέ για να περάσεις κάποιες ώρες δουλεύοντας, τότε είναι πολύ πιθανό θα φέρεις σαν εικόνα στο μυαλό σου, έναν χώρο σαν το Place.

Βρισκόμαστε στην καρδιά της Αθήνας, στο πιο γραφικό σοκάκι του Κεραμεικού, στο Γκάζι. Ο καταπράσινος εσωτερικός χώρος καθώς και η πυκνόφυτη αυλή του The Place είναι το τέλειο μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου. Εκεί μπορείς να απολαύσεις από εξαιρετικό καφέ και πλούσιο brunch μέχρι γευστικά, ευφάνταστα πιάτα και signature cocktails, αν σε πάρει το βράδυ με τη δουλειά. Οι λάτρεις του ποδηλάτου το ξέρουν και το εμπιστεύονται ήδη μιας και η ομάδα του Place έχει ετοιμάσει για αυτούς ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές ποδηλασίας για να εξερευνήσουν την πόλη. Ο freddo espresso στα 3,30€.

Petite Fleur

Αμύντα 1, Παγκράτι, τηλ: 21 5551 9685



Ζεστός, νοσταλγικός κι έξτρα χουχουλιάρικος για όταν πέσουν οι θερμοκρασίες ο χώρος του Petit Fleur, στην Παγκρατάρα είναι ταμάμ για να δουλέψεις για λίγες ώρες. Το Petit Fleur έχει και το όνομα αλλά κυρίως τη χάρη του παραδοσιακού γαλλικού μπιστρό που θες να βγάλεις φωτογραφία σε κάθε γωνιά του, ενώ οσμίζεσαι τις υπέροχες μυρωδιές των ζεστών και κρύων ροφημάτων που σερβίρονται στους πιστούς θαμώνες του. Aν έχεις κανονίσει και κανένα ρομαντικό ραντεβουδάκι μετά τη δουλειά πιάνεις με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, εντυπωσιάζοντας το υποψήφιο ταίρι σου. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,20€.

Free Thinking Zone

Σκουφά 64, Αθήνα, τηλ.:21 0361 7461



Το Free Thinking Zone είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα μας book café της πόλης. Οι βιβλιόφιλοι το αγαπούν ιδιαίτερα και το συστήνουν ανεπιφύλακτα κι είναι βέβαιο ότι περισσότερο ξέρουν. Το γεγονός ότι λειτουργεί ως book café, δίνει έξτρα ηρεμία στον χώρο σε περίπτωση που τον επιλέξεις προκειμένου να δουλέψεις εξ αποστάσεως, απολαμβάνοντας το καφεδάκι σου σε κάποιο από τα άνετα τραπεζάκια του. Παράλληλα στηρίζεις κι ένα ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο, που έφερε μια νέα νότα καλλιτεχνικής αισιοδοξίας στην καρδιά της Αθήνας. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 3€.

Polis Art Café

Πεσματζόγλου 5, Αθήνα, τηλ.: 21 0324 9588



Στον αίθριο χώρο της Στοάς του Βιβλίου, στεγάζεται εδώ και χρόνια το πολιτιστικό καφενείο «Polis Art café», γνωστό για τις παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, μουσικές εκδηλώσεις και εκθέσεις που διοργανώνονται στον χώρο. Βιβλιόφιλοι αλλά και τηλεεργαζόμενοι το επιλέγουν πολύ συχνά για να πιούν έναν καφέ, διαβάζοντας το βιβλίο τους ή φέρνοντας εις πέρας το ημερήσιο επαγγελματικό πρότζεκτ του. Ο χώρος είναι μεγάλος, άνετος, ήσυχος και προσφέρει μια εξαιρετική ποικιλία ροφημάτων και χυμών, γιατί η δουλειά δεν τραβιέται ξεροσφύρι, ας είμαστε ειλικρινείς. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 3€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v