7 διευθύνσεις για φτηνά καφεδάκια στην Αθήνα

Βρήκαμε café που έχουν κάτω από 2,50€ τον freddo espresso, και είμαστε διατεθειμένοι να τους συγχωρήσουμε μέχρι και τα χάρτινα καλαμάκια.
7 διευθύνσεις για φτηνά καφεδάκια στην Αθήνα
Στο κύμα της ακρίβειας που σαρώνει τα πάντα, υπάρχουν ακόμα café που αντιστέκονται σαν άλλα γαλατικά χωριά και μας σερβίρουν καφεδάκια που δεν ξεπερνούν τα 2,50€ για το best seller κάθε αθηναϊκού café που τιμά τα (χάρτινα, φευ) καλαμάκια του, του freddo του espresso. Πιάνουμε τραπεζάκι και θα σε δούμε εκεί.


Το Cultivos της Κυψέλης (Ζακύνθου 4, τηλ.: 213 099 4738) ακριβώς δίπλα στη Δημοτική Αγορά ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της ομώνυμης αλυσίδας, την οποία αγαπάμε εκτός από τις τιμές και για τις εξαιρετικές ποικιλίες καφέ που μας σερβίρει. Κι αυτό χάρη στην φανταστική αυλίτσα του, που το αναβαθμίζει από «take away για ένα εσπρεσάκι στα γρήγορα» στο τέλειο café για να αράξεις με καφεδάκι(α) στη λιακάδα. Σερβίρει και λαχταριστό brunch, και άλλα νόστιμα τσιμπολογήματα. Ο freddo στα 2,20€.


Το εξαρχειώτικο Cusco (Κωλέττη 8, τηλ.: 21 1183 1432) απλώνει τα πολύχρωμα τραπεζάκια του στον πεζόδρομο, και μένει ανοιχτό από τις 9.00 το πρωί ως τις 3.00 το άλλο πρωί, για να μας σερβίρει μπύρες και φτηνά αλλά καθαρά ποτά το βράδυ, και φανταστικά καφεδάκια όλη μέρα. Ο freddo στα 2,50€.


Το 500 μίλια μακριά στο Μεταξουργείο (Σαλαμίνος 43-45, τηλ.: 21 0341 3563) σου έχουμε ξαναπεί πόσο το αγαπάμε, για τις μουσικάρες του, για την χειροποίητη, υπερκούλ διακόσμησή του, και για τα τραπεζάκια που απλώνει κάτω από τις φυλλωσιές στον πεζόδρομο. Για τα ωραιότατα καφεδάκια που μας σερβίρει από νωρίς κάθε πρωί, όμως, δεν σου έχουμε μιλήσει, κι αυτή ήταν μέχρι τώρα μέγιστη παράλειψη. Ο freddo του κοστίζει 2€.

Η Σβούρα στη Νεάπολη (Χαριλάου Τρικούπη 170, τηλ.: 21 0646 6615) σχεδόν γωνία με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έχει τραπεζάκια έξω στο φαρδύ πεζοδρόμιο, αλλά και μια κουκλίστικη εσωτερική αυλή, ό,τι πρέπει για τα απογεύματα εκείνα που ψάχνεις ένα ήσυχο μέρος να αράξεις και να τα πεις χαλαρά με την παρέα. Σερβίρει επίσης χειροποίητα γλυκά και νόστιμα αλμυρά τσιμπολογήματα, έχει και τον freddo στα 2€.


Το Σέλας στα Εξάρχεια (Μεθώνης 19, τηλ.: 21 1401 7760) απλώνει τραπεζάκια κάτω από τις φυλλωσιές του μικρού λουλουδιασμένου πεζόδρομου που το φιλοξενεί, φτιάχνοντας ό,τι κοντινότερο (και ομορφότερο) σε εξαρχειώτικη αυλή μπορούμε να φανταστούμε. Είναι δημοφιλέστατο και ζωηρό τα βράδια, ιδανικό για ήσυχα καφεδάκια πρωινά και μεσημέρια. Ο freddo εδώ κοστίζει 2€.

Το Συνεργατικό Καφενείο Κρίκος στο Κουκάκι (Γενναίου Κολοκοτρώνη 49, τηλ.: 21 0921 0060) είναι εδώ και χρόνια ένα από τα αγαπημένα μας στέκια για καφεδάκια από νωρίς, πεντανόστιμα τσιμπολογήματα στη συνέχεια, και εξαιρετικά οικονομικές μπύρες και αποστάγματα όσο παίρνει να βραδιάζει. Φιλοξενεί επίσης συχνά live, ανταλλακτικά παζάρια και άλλα ενδιαφέροντα. Ο freddo espresso δεν ξεπερνά τα 2€.


Το Alphaville (Σαλαμίνος και Σφακτηρίας, τηλ.: 215 5052001) είναι ένα από τα πιο κουλ στέκια του Μεταξουργείου. Απλώνει τα τραπέζια και τις καρέκλες του, που θυμίζουν παλιό θερινό σινεμά, στο σημείο που διασταυρώνονται δύο από τους ομορφότερους πεζόδρομους του Μεταξουργείου και μας σερβίρει από τις 12.00 το μεσημέρι δροσερά καφεδάκια (στα 2,50€ ο freddo espresso). Όταν πάρει να απογευματιάζει το γυρίζει σε μπυρίτσες και κοκτέιλ (από 6€).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v