Πάμε για καφεδάκι Χαλάνδρι, Χολαργό και Αγία Παρασκευή

Σε ηλιόλουστες αυλές και χουχουλιάρικους καναπέδες, απολαμβάνουμε εκλεκτές ποικιλίες καφέ και νόστιμα τσιμπολογήματα, στα βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας.
Πάμε για καφεδάκι Χαλάνδρι, Χολαργό και Αγία Παρασκευή
Όμορφες αυλίτσες όσο ακόμα ο καιρός τις επιτρέπει, χουχουλιάρικα εσωτερικά για τα πρώτα αχνιστά καφεδάκια της σαιζόν, νόστιμα τσιμπολογήματα για να τα συνοδεύσουμε, κρασιά και κοκτέιλ αν πιάσουμε την κουβέντα και μας πάρει η νύχτα. Στα βορειοανατολικά προάστια είναι συγκεντρωμένα μερικά από τα αγαπημένα μας café της Αθήνας. Κράτα σημειώσεις.

Στο Χαλάνδρι…

Η Κόκκινη Σβούρα (Αγίου Γεωργίου 17) έχει ίσως το πιο χουχουλιάρικο εσωτερικό που ταιριάζει γάντι στα πρώτα μας φθινοπωρινά απογεύματα, αλλά και μια πανέμορφη αυλίτσα αν έχεις την τύχη να πετύχεις λιακάδα. Σερβίρει, εκτός από ωραία καφεδάκια, και ένα σούπερ ψαγμένο brunch με επιλογές σαν το Cuban Benedicts, αυγά ποσέ με pulled pork, καπνιστό χοιρινό και hollandaise μουστάρδας. Δες αναλυτικά το μενού εδώ.



Το Mosaic (Ρωμανού Μελωδού 7) είναι τοσοδούλι και γλυκύτατο, κρυμμένο σε ένα μυστικό πεζοδρομάκι όχι μακριά από την πλατεία του Χαλανδρίου. Ανοίγει από νωρίς για να μας σερβίρει, μεταξύ άλλων καφέδων, και μυρωδάτο ελληνικό στη χόβολη, συνοδεία χειροποίητων τσιμπολογημάτων ενώ τα Σαββατοκύριακα έχει και ένα πολύ ενδιαφέρον brunch. Πολλά βράδια τα decks αναλαμβάνουν φιλοξενούμενοι DJs, ενώ μια δοκιμή αξίζουν οπωσδήποτε και τα εξαιρετικά κοκτέιλ.

Ο Θίασος (Αριστοφάνους 10) ξεχειλίζει παριζιάνικη ατμόσφαιρα τόσο στην ζεν αυλίτσα του όσο και στο πανέμορφο εσωτερικό του. Από το μενού, τιμάμε τις εξαιρετικές ποικιλίες καφέ από το πρωί, θεϊκή πίτσα και άλλα νόστιμα τσιμπολογήματα όσο παίρνει να μεσημεριάζει, και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ υπό τους ήχους chill μουσικών το βραδάκι.



Στον Χολαργό…

Το Τζώννυ Ντέπυ (Μεσογείων 234) έχει μακράν την πιο κουλ, χειροποίητη αυλή των αθηναϊκών προαστίων, και την χαλαρή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα που το κάνει να μοιάζει σαν να τηλεμεταφέρθηκε εδώ από το κέντρο. Φτιάχνει από νωρίς εξαιρετικά καφεδάκια, τα οποία γυρνούν σε μπύρες και ποτά αργότερα, καθώς οι μουσικές δυναμώνουν και τα decks ενίοτε αναλαμβάνουν guest DJs. Αν είσαι στο ανάλογο φθινοπωρινό μουντ, σημείωσε ότι φτιάχνει και τέλειο ρακόμελο.

Το White Spoon (Βεντούρη 1 και Μεσογείων) ήταν ένα από τα πρώτα café που άνοιξαν τον χορό σε αυτό που σήμερα οι Χολαργιώτες λένε «παραλία», εννοώντας την όχθη της λεωφόρου Μεσογείων γύρω από τον σταθμό του μετρό. Έγινε διάσημο, εκτός από τα ωραία καφεδάκια, και για το καταπληκτικό brunch και τα πρωινά του, τα οποία σερβίρονται καθημερινά ως το απόγευμα. Το βράδυ το γυρνάει σε εξαιρετικά κοκτέιλ, υπό τους ήχους πιο δυνατής μουσικής.



Το Cornell (Αετιδέων 18 και Βουτσινά) είναι μια από τις πιο φρέσκιες αφίξεις της γειτονιάς, σε ένα off Broadway σημείο λίγα τετράγωνα μακριά από την πιάτσα του μετρό. Έχει μεγάλη, συμπαθέστατη αυλή, είναι ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκια και brunch ως αργά για ποτά, κοκτέιλ και τσιμπολογήματα (η pinsa με το προσούτο συνιστάται ανεπιφύλακτα). Παίζει και ωραίες μουσικές, που όσο περνά η ώρα δυναμώνουν γυρνώντας την ατμόσφαιρα από ήσυχο café σε κεφάτο μπαρ.

Στην Αγία Παρασκευή…

Το Big Spoon (Αγίου Ιωάννου 65) είναι το αδερφάκι του χολαργιώτικου White Spoon, με τα τραπεζάκια του απλωμένα σε ένα ευρύχωρο ξύλινο ντεκ, πλαισιωμένο από λουλούδια και δέντρα. Μας σερβίρει από το πρωί καφεδάκια, brunch και πρωινά, συνεχίζει με λαχταριστά burgers και ολοκληρώνει το μενού με φανταστικά κοκτέιλ σαν το ομώνυμο Big Spoon με μαστίχα, tentura, λεμόνι, πορτοκάλι και σιρόπι κανέλας.

Το Σεμεδάκι (Αγίας Τριάδος 23) από τα πιο ιδιαίτερα μαγαζιά της γειτονιάς του, ακροβατεί στο μεταίχμιο μεταξύ μπιστρό και παραδοσιακού ελληνικού καφενείου. Στολίζει τους τοίχους του με χρώμα και τον χώρο με σεμεδάκια και λουλούδια σε βάζα, διαθέτει μια μινιόν αυλίτσα και σερβίρει ωραιότατο καφέ, σπιτικά γλυκά και αργότερα δροσερά κοκτέιλ.



Το Play Πλέει (Αγίου Ιωάννου 23) είναι ένας αγιοπαρασκευιότικος θρύλος, κι αν δεν το έχεις ακουστά μάλλον δεν έχεις δεσμούς με την περιοχή. Δεν πειράζει, θα το αγαπήσεις ούτως ή άλλως, για τον όμορφο χώρο του με την παιχνιδιάρικη διακόσμηση, τα επιτραπέζια που συνοδεύουν σταθερά τα καφεδάκια σου, την παρεΐστικη ατμόσφαιρα που ενισχύει ο νεαρόκοσμος ο οποίος το γεμίζει καθημερινά, και τα guest DJ sets που εγγυώνται σούπερ μουσικές από το απόγευμα και μετά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v