Φύγαμε για καφεδάκι(α) σε Παγκράτι και Μετς

Βολτάρουμε σε δύο από τις πιο κουλ γειτονιές της Αθήνας, και πιάνουμε τραπεζάκι για καφέ, πρωινό και brunch.
Φύγαμε για καφεδάκι(α) σε Παγκράτι και Μετς
Αν έπρεπε να απονείμουμε τον τίτλο της απόλυτης αθηναϊκής καφεδο-γειτονιάς, το Παγκράτι και το γειτονικό του Μετς θα έθεταν σοβαρή υποψηφιότητα για την πρώτη θέση. Χαλαρά και παρεΐστικα, γεμάτα στέκια που τιμούν την κουλτούρα του καφέ –και το γυρίζουν σε ποτάκια και κοκτέιλ όσο πέφτει το σκοτάδι– είναι δύο από τους αγαπημένους μας προορισμούς για καφεδοσυνάξεις μετά τη δουλειά, όπως και τα Σαββατοκύριακα. Κι αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις τους.

Στο Παγκράτι…

Το Petite Fleur (Αμύντα 1, πλατεία Προσκόπων, τηλ: 2155519685) απλώνει τα τραπεζάκια του πάνω στην πλατεία και φτιάχνει ατμόσφαιρα γαλλικού μπιστρό, με χαριτωμένα σερβίτσια, τζαζ μουσικές, λαχταριστά γλυκίσματα, και μια ζεστή σοκολάτα τόσο φανταστική που σχεδόν εύχεσαι να φθινοπωριάσει πριν της ώρας του. Θα το βρεις ανοιχτό και βράδυ για χαλαρά ποτάκια σε ρομαντική ατμόσφαιρα.



Στο Superfly (Εμπεδοκλέους 28, τηλ: 2114046076) ο καφές συνοδεύεται από μια γερή δόση νοσταλγίας, καθώς τον απολαμβάνεις καθισμένος/η σε παλιά σχολικά θρανία, ανάμεσα σε ποδοσφαιράκια, φλιπεράκια, περιοδικά των 80s, πιγκουίνους που ανεβοκατεβαίνουν τη γνωστή τσουλήθρα και αφίσες βγαλμένες από το εφηβικό σου δωμάτιο. Με δυο λόγια, αν δεν ήταν café, θα ήταν χρονομηχανή.

Το Κουνούπι (Τιμοθέου 7-13, τηλ: 21 5540 1923) κι αν είναι ροκ… μην το φοβάσαι. Απλώνει τις χρωματιστές του καρεκλίτσες στον πολύβουο πεζόδρομο της Τιμοθέου, παίζει πάντα ενδιαφέρουσες μουσικές που δε λειτουργούν απλά ως χαλί αλλά εμπνέουν και συζητήσεις, και μένει ανοιχτό ως αργά, δίνοντας τον πρώτο λόγο στις μπύρες όσο παίρνει να απογευματιάζει.



Το Καφέ Βαρνάβα (Πλατεία Βαρνάβα 1, τηλ: 2107017008) παντρεύει τη νοσταλγική διακόσμηση καφενείου –παραδοσιακό μωσαϊκό στο πάτωμα, σκούρες καφετί καρέκλες– με τον νεοτερισμό ενός μενού για πρωινό και brunch που περιλαμβάνει pancakes, σπιτικές λεμονάδες με σοκολατένια κέικ και ομελέτες φούρνου ή μάφιν. Ωραιότατο και για ποτάκι, με πληθωρική κάβα από καθαρά και φτηνά ποτά.

Το Medez (Φρύνης 2, τηλ: 21 0751 3925) είναι θρύλος για τους παλιούς παγκρατιώτες, καθότι βρίσκεται στις επάλξεις από τα 90s. Γουστόζικο και ήσυχο, ό,τι πρέπει για να αράξεις και μόνος/η με καφεδάκι και βιβλίο, παίζει ωραίες feelgood μουσικές, το γυρνάει και το βράδυ σε μπύρες και ποτάκια.



Η Πάπια (Αυτομέδοντος 4, τηλ.: 2111119558) είναι ένα από τα πιο κουλ café bar της γειτονιάς της, με μωσαϊκό στο πάτωμα και ατμόσφαιρα σαν να έχεις πάει για καφέ στο σπίτι του κολλητού σου. Είναι ξακουστή για τα κοκτέιλ της, φτιάχνει όμως από τις 9.00 το πρωί και φανταστικό εσπρέσο που περνάει το τεστ Ιταλού στην Αθήνα, έχει και νόστιμα σαντουιτσάκια, χοτ ντογκ και λοιπά τσιμπολογήματα αν έρθεις πεινασμένος/η.

Το Γκαζάκι (Αστυδάμαντος 15, τηλ: 21 1013 7070) απλώνει τραπεζάκια ανάμεσα στις φυλλωσιές της πλατείας Μεσολογγίου και σερβίρει specialty καφέδες, γλυκά και αλμυρά σνακ (δοκίμασε τα pancakes του και στις δύο εκδοχές, θα μας θυμηθείς), smoothies και milkshakes. Μένει ανοιχτό ως αργά, για να το γυρίσεις σε ποτάκια ή μπύρες αν δεν σου κάνει καρδιά να φύγεις.

Στο Μετς

Το… ομώνυμο Metz (Μάρκου Μουσούρου 63, τηλ.: 210 7515557) εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά στο πιο αγαπημένο μας τζαζ café της Αθήνας –την Κυριακή 11/9, όπως και άλλες Κυριακές, έχει live Sunday Morning Jazz από τις 11.30. Έχει ένα υπέροχο, σχεδόν θεατρικό σκηνικό στον εσωτερικό του χώρο, αλλά και τραπεζάκια έξω που φορτώνονται από το πρωί με καφεδάκια και όσο παίρνει να σκοτεινιάζει με καθαρά ποτά και ωραία, κλασικά κοκτέιλ.



Το Odeon (Μάρκου Μουσούρου 19, τηλ.: 210 9223414) είναι από τα παλαιότερα –και πιο αγαπημένα μας– στέκια του Μετς. Ένα γλυκύτατο υβρίδιο καφενείου, café και μπαρ, που ταιριάζει γάντι στην αριστίκ γειτονιά του, φιλοξενεί κι αυτό κατά καιρούς live jazz βραδιές. Στα μαρμάρινα τραπεζάκια του απολαμβάνουμε ωραία καφεδάκια και καθαρά ποτά από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ.

Το Κάιν (Αναπαύσεως 22 και Τιμολέοντος, τηλ.: 210 9227616) είναι ίσως η δημοφιλέστερη διεύθυνση της γειτονιάς τα τελευταία χρόνια. Απλώνει τραπεζάκια έξω, μπροστά από τις μεγάλες τζαμαρίες του, και μας σερβίρει από νωρίς ωραία καφεδάκια και λαχταριστά γλυκίσματα, υπό τους ήχους ακουσμάτων που συχνά παρεκκλίνουν από την πεπατημένη της funk-o-jazz προς πιο ροκ μονοπάτια. Συνεχίζει, βέβαια, και ως αργά με καθαρά ποτά και ευφάνταστα κοκτέιλ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v