Υπέροχα καφέ για να πας και μόνος σου άμα λάχει

Αν απολαμβάνεις να πίνεις μόνος/η σου το καφέδακι σου πού και πού, τότε βρήκαμε για σένα τα ομορφότερα καφέ της πόλης.
Υπέροχα καφέ για να πας και μόνος σου άμα λάχει

Βρισκόμαστε πλέον στο σωτήριο έτος 2022, για αυτό είναι καλό να αφήσουμε πίσω μας κάποιες κοινωνικές προκαταλήψεις. Αν λαχταράς κι απολαμβάνεις να πίνεις μόνος/η το καφεδάκι σου για παράδειγμα, καν’ το χωρίς δεύτερες σκέψεις για πιθανά καχύποπτα βλέμματα. Αδιαφόρησε πλήρως για πιθανά μουρμουρητά που θα σχολιάζουν ότι ίσως δεν έχεις φίλους και πιες το καφεδάκι σου, συνοδεία κάποιου βιβλίου ή λάπτοπ αν θες. Μάλιστα σου ετοιμάσαμε και σχετική λίστα με κάποια πανέμορφα καφέ στην πόλη που αξίζει να επισκεφθείς με παρέα την πάρτη σου και μόνο.

Menta Cafe

Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά, τηλ.: 21 0808 0193

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Menta Café (@menta_cafe_kifisia)



Μια επίσκεψη και μόνο στην Μέντα αρκεί για να γίνεις τακτικός θαμώνας στο υπέροχο καφέ που φιλοξενείται στο παλιό αρχοντικό του Άγγελου Σικελιανού. Το εσωτερικό της αποπνέει μια αρχοντιά, φέρνοντας ασυναίσθητα στον νου την παλιά Αθήνα, ενώ όταν καλοκαιριάζει η φιλόξενη αυλή της Μέντας γεμίζει με κόσμο. Το καφέ είναι πνιγμένο στα λουλούδια και τα φυτά μέσα κι έξω κι από πολύ νωρίς σερβίρει καφεδάκια αλλά και νόστιμα σνακ, αν σε πιάσει μια λιγούρα βρε αδερφέ. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

Booze Cooperativa

Κολοκοτρώνη 57, Τρίγωνο, τηλ.: 211 4053733

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Filipp Vlasov 🇺🇦 (@filipp__vlasov)


Πολλοί είναι αυτοί που έχουν δικαιολογημένα συνδέσει στο μυαλό τους το Booze με ξενύχτια και μουσικάρες. Ωστόσο το πρωί μοιάζει ιδανικός χώρος για να απολαύσεις μόνος/η το καφεδάκι σου, αράζοντας στα τεράστια τραπέζια του, ενώ δοκιμάζεις συγχρόνως κάποιο από τα υπόλοιπα καλούδια του καταλόγου του. Πρόκειται για ένα από τα hot spots του Εμπορικού Τριγώνου της πόλης που τιμά το θρυλικό όνομα της Κολοκοτρώνη. Συγχρόνως είναι κι ένας από τους πλέον φιλόξενους, χαλαρωτικούς και σούπερ κουλ χώρους για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Zatopek

Παναγή Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα, τηλ.: 21 1735 1013



Tα book café είναι δίχως άλλο η must επιλογή για όλες εκείνες τις μοναχικές και ρομαντικές ψυχές που συνδυάζουν το καφεδάκι τους με το διάβασμα ενός αγαπημένου βιβλίου. Το Zatopek στην Καλλιθέα είναι ένα από τα πιο όμορφα αθηναϊκά book café και παρότι άνοιξε πολύ πρόσφατα, μετρά ήδη πολλούς βιβλιόφιλους θαμώνες. Ο χώρος είναι τουλάχιστον κουκλίστικος με τις βιβλιοθήκες να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του café, που εκτός από μοσχομυριστά χαρμάνια, έχει μπόλικα ροφήματα στον κατάλογο του που αξίζει να δοκιμάσεις (λέμε ΝΑΙ στην λευκή σοκολάτα με μαστίχα). Οι τιμές είναι εξαιρετικά προσιτές με τον freddo espresso να κοστίζει 3€.

Little Tree

Καβαλλότι 2, Μακρυγιάννη, Αθήνα τηλ.: 210 9243762



Αν νιώθεις μπουχτισμένος/η και κουρασμένος/η με την καθημερινότητα τότε σου έχουμε τέλεια πρόταση. Ντύσου πρόχειρα και αν θες βάλε ή βγάλε και το κραγιόν σου –εμείς δεν κρίνουμε- και τράβα προς το Little Tree, στη Μακρυγιάννη. Εκεί που λες θα συναντήσεις το πιο Instagrammable book café της πιάτσας με υπέροχη vintage διακόσμηση, και τρομερά αναπαυτικές πολυθρονάρες για να βουλιάξεις την κορμάραα σου ενόσω διαβάζεις κάποιο βιβλιαράκι. Όσο εμείς γράφουμε, εσύ μην χάνεις χρόνο και παράγγειλε το καφεδάκι σου μαζί με μια γλυκά ή αλμυρή τάρτα αν ανήκεις στους «εραστές» του είδους. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 2,5€.

Ρότα Art Coffee

Σόλωνος 124, τηλ: 21 0380 1033

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by art coffee bar (@rota.art.coffee.bar)



Η πολυαγαπημένη μας Ρότα παραμένει ένα από τα πιο όμορφα κρυμμένα μυστικά café του αθηναϊκού κέντρου. Μια ανάσα χαλάρωσης μακριά από την πολύβουη πόλη, η Ροτα σε υποδέχεται σε έναν χώρο που μοιάζει με καλλιτεχνικό καταφύγιο, ενώ όταν καλοκαιριάζει απλώνει τραπεζάκια στην κουκλίστικη αυλή της. Μια βόλτα από τα μέρη της, αρκεί συνήθως για να σου ξεκλειδώσει την καρδούλα και να την κάνεις στέκι σου. Αν είσαι του καφέ τότε θα απολαύσεις τα χαρμάνια του καταλόγου, αλλά αν πάλι προτιμάς τα ροφήματα, τότε επιβάλλεται να δοκιμάσεις την σοκολάτα τους. Αν πάλι πας πεινασμένος, έχει και πεντανόστιμα τσιμπολογήματα να διαλέξεις.

Petite Fleur

Αμύντα 1, Παγκράτι, τηλ: 21 5551 9685



Mε αέρα φραντσέζικο το Petite Fleur στο Παγκράτι είναι βέβαιο πως θα γίνει το bistrot της καρδιάς σου, φέρνοντας τη Γαλλία στις κούπες και τα πιάτα σου. Ρομαντικό, κινηματογραφικό, ζεστό και πάντα μυρωδάτο το Petite Fleur έχει μια υπέροχη vintage διακόσμηση και αρκετές ροφηματό-επιλογές στον κατάλογο του για να την περάσεις και μόνος/η σου καλά στα τραπεζάκια του. Δεν ξέρουμε για σένα αλλά εμείς πάντοτε λιμπιζόμαστε τις γλυκάρες του μενού με τις οποίες συνοδεύουμε πάντοτε σχεδόν το καφεδάκι μας.

Στυλ και Καφέ

Αγ. Αναργύρων 12, Ψυρρή, τηλ.:21 0325 0373



Όπως καταλαβαίνεις κι από το όνομα του πρόκειται για ένα στυλάτο καφέ, που βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Ψυρρή. Εμάς μας βγάζει χειμωνιάτικα vibes μιας και είναι έξτρα χουχουλιαστοί οι καναπέδες και τα τραπεζάκια του, ωστόσο όταν ο καιρός το επιτρέψει μπορείς κάλλιστα να αράξεις στις καρέκλες σκηνοθέτη που στήνει πάνω στον πεζόδρομο της Αγίων Αναργύρων και να απολαύσεις την περατζάδα του. Αν βρεθείς προς τα μέρη του, είναι σίγουρο ότι θα σε πάρουν τα αρώματα από τους καφέδες, τα ροφήματα και τα τσάγια που ετοιμάζονται πίσω από την τεράστια ξύλινη μπάρα του, βάζοντάς σε, σε δίλημμα –μην σου πούμε και τρίλημμα- για το τι θα παραγγείλεις. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v