Οι ωραιότερες αυλές για φαγητό στο Χαλάνδρι

Αν κινείσαι στα Βόρεια και καλοτρώς τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς τις ωραιότερες αυλές για φαγητό που υπάρχουν στο Χαλάνδρι.
Οι ωραιότερες αυλές για φαγητό στο Χαλάνδρι

Αν κινείσαι στα βόρεια προάστια κι έχεις μια αγάπη παραπάνω στο Χαλάνδρι, τότε θα ξέρεις πως στη γειτονιά του μπορείς να βρεις μερικές υπέροχες αυλές και να καλοφάς. Αν δεν το ξέρεις, καλό είναι να διαβάσεις αυτό εδώ το άρθρο και να το μάθεις, όσο φωνάζουμε το παιδί για να παραγγείλουμε.

Το Βραστό (Ρόδων 3)



Στο πιο όμορφο σημείο του Χαλανδρίου, στο ρέμα Πολυδρόσου, βρίσκεται κρυμμένο μέσα στη φύση εδώ και 43 χρόνια, το Βραστό. Η ιστορία του ξεκινά το 1969, όταν λειτουργούσε με άλλο όνομα, μέχρι η σπεσιαλιτέ του (το βραστό ντε) να αναγκάσουν τους ιδιοκτήτες του, να το μετονομάσουν. Το ιδιαίτερα φιλικό προσωπικό θα σε υποδεχθεί καταλλήλως και θα σε συνοδέψει στο τραπεζάκι σου και να σε βάλει στο μεγάλο δίλημμα του τι θα πρωτοδιαλέξεις από τον κατάλογο του Βραστού. Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις το θράψαλο γεμιστό, τις ξακουστές μπακαλιαρομπουκίτσες, τα μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα σε Αγιωργίτικο κρασί, αλλά και τον κόκορα κρασάτο με λευκό Σαββατιανό κρασί, φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά.

Πέρα από το φαγητό στο Βραστό μπορείς να απολαύσεις την υπέροχη σκιά που δίνουν στην ευρύχωρη αυλή τα δέντρα του. Με 15€ το άτομο θα φας σαν άρχοντας.

Μυστικός Κήπος (Καραολή Δημητρίου 21)

Μπαίνοντας από μία είσοδο που βρίσκεται σε μία από τις πιο κεντρικές οδούς του αγαπημένου μας Χαλανδρίου, σε περιμένει μια έκπληξη... μία μεγάλη αυλή που δεν φαντάζεται κανείς πως μπορεί να είναι εκεί, ένας “Μυστικός Κήπος” με λεμονιές, μυρωδάτα γιασεμιά και άλλα αναρριχητικά φυτά. Πιο ταιριαστό όνομα δεν θα μπορούσαν να βρουν οι άνθρωποι του χώρου, που γρήγορα έγινε στέκι για πολλούς κατοίκους των Βορείων Προαστίων. Η αγάπη της κουζίνας του είναι έκδηλη για τη γαστρονομία όπως μαρτυρούν κι οι σπεσιαλιτέ του που είναι κινόα με μπρόκολο, ελιές, ρίγανη, τοματίνια &και βινεγκρέτ ταχίνι, γαύρος μαρινάτος, πάνω σε τραγανό ψωμάκι με μους ταραμά και γίγαντες τηγανιτοί με σκορδαλιά ντομάτας. Με 15-18€ το άτομο, θα φύγεις χορτάτος.

Το Παλιό Ταχυδρομείο (Σοφοκλή Βενιζέλου 9)



Αν ανήκεις στην κατηγορία των μεζεδολάγνων και κινείσαι στην ευρύτερη περιοχή Χαλανδρίου και βορείων προαστίων δεν γίνεται να μην γνωρίζεις το Παλιό Ταχυδρομείο. Λαχταριστοί μεζέδες και μερακλήδικα πιάτα συνοδεύουν τα τσιπουράκια που επιβάλλονται όσο απολαμβάνεις τη δροσιά της ολάνθιστης αυλής του. Η ρεβιθάδα, ο τραχανάς με λουκάνικο, το σουτζούκι σαγανάκι και το κολοκύθι με παστουρμά και γραβιέρα Κρήτης χαλάνε δίαιτες εδώ και χρόνια, ενώ η τιμή κατ’ άτομο δεν ξεπερνά τα 15€ με τα τσιπουράκια και τις μπύρες μαζί.  

Ηide and Seek (Λεωφόρος Κηφισίας 254)



Από το πρωί μέχρι και το βράδυ το Hide and Seek σου Χαλάνδρι, σε περιμένει στην Καταπράσινη industrial αυλή του για να ξαποστάσεις στον ίσκιο της και να δοκιμάσεις τις εκλεκτές γεύσεις του. Το προσεγμένο μενού που έχει επιμεληθεί ο εξαιρετικός chef Δημήτρης Τσώτσος έρχεται να ικανοποιήσει όλα τα γούστα με απολαυστικά πιάτα με επιρροές από τη μεσογειακή κουζίνα. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις βοδινό φιλέτο ταρτάρ με καπνιστό ελαιόλαδο, confit ντομάτα, κάπαρη, κουκουνάρι και γαλάκτωμα εστραγκόν, πατατοσαλάτα με καπνιστό χέλι, νεροκάρδαμο, φρέσκα μυρωδικά και γαλάκτωμα με γλυκό σκόρδο και Μαύρο χοίρο με ψητή μελιτζάνα με miso, chutney bacon και γιαούρτι με lime. Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες, όμως με 25 ευρώ το άτομο θα φας βασιλικά.

Mπεμπέκα (Διονύσου 16)



Η ''Μπεμπέκα'' είναι στο Χαλάνδρι και περιμένει να σου μαγειρέψει όπως παλιά. Σαν βρεθείς στη μοσχομυριστή αυλή της, θα σε τρελάνουν τα αρώματα των βασιλικών και των πορτοκαλιών της, αλλά και όσων λαχταριστών πιάτων, ετοιμάζονται στη μαμαδίστικη κουζίνα της.

Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται αποκλειστικά με ελληνικές πρώτες ύλες, όπως γραβιέρα και αυθεντική φέτα Ρούμελης , λουκάνικο Καλαμάτας , ελαιόλαδο Λαμιας και κρέατα Λακωνίας κι η σχέση τιμής και ποιότητας, βγάζει ασπροπρόσωπο εκείνον που κατεύθυνε την παρέα στη Μπεμπέκα για φαγητό. Τα στανταράκια του καταλόγου είναι φυσικά οι χοντροπατάτες τραγανές με τη φλούδα τους , τρίμμα φέτα Ρούμελης και ρίγανη, η μακαρονάδα με στήθος κοτόπουλο και ανάλαφρη λευκή σάλτσα φρέσκου δυόσμου κι η τηγανιά στο πήλινο. Δεν θα χρειαστείς πάνω από 15€ το άτομο, μαζί με τις μπύρες.

Μονοκατοικία (Φιλικής Εταιρείας 39)



Μια κλασσική μονοκατοικία του '48 στο Χαλάνδρι προσφέρει Ελληνικές γεύσεις με δημιουργικές πινελιές που λατρεύουμε. Μόλις διαβείς την αυλή της Μονοκατοικίας θα αισθανθείς μια ζεστασιά, όμοια με εκείνη που ξεπηδά όταν βλέπεις παλιές κλασικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Μυρωδιές, γέλια και μπόλικο κέφι από τις παρέες που καταβροχθίζουν τις νοστιμιές της, φτιάχνουν το ιδανικό κλίμα που θέλει κάποιος στην έξοδό του για φαγητό. Πέραν της μεγάλης ποικιλίας αποσταγμάτων, τα οποία θα γεμίσουν το ποτήρι σου , θυμήσου να παραγγείλεις την ταλιάτα από μοσχάρι με δροσερή σάλτσα μαϊντανού, τη φωλιά του κλέφτη, με χοιρινό σιγομαγειρεμένο και γραβιέρα, και το κολασμένο τηγανόψωμο με λιαστή ντομάτα, φέτα και δεντρολίβανο.

Δεν θα χρειαστείς περισσότερα από 15€ ανά άτομο.

Botrini’s (Βασιλέως Γεωργίου Β’ 24Β)



Ο Έκτορας Μποτρίνι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις μιας και μπορεί να δώσει λύση σε κάθε εφιάλτη που διαδραματίζεται στην κουζίνα. Από όταν άνοιξε το Botrini’s στο Χαλάνδρι, η συγκεκριμένη πόλη απέκτησε μια φαντασμαγορική αυλή που ζηλεύουν όλες οι γειτονιές της Αττικής. Πρόκειται για ένα εστιατόριο που έφερε τη γαστρονομία πιο κοντά στον Αθηναϊκό κόσμο, με σεβασμό στην εποχικότητα, στην ποιότητα και στην εντοπιότητα των υλικών.

Στο μενού κονταροχτυπιούνται η Κέρκυρα από τη μια πλευρά κι η Ιταλία από την άλλη και γεννά πιάτα σαν τη σουπιά που έγινε τσιγαρέλι, την αναφορά σε ένα κερκυραϊκό μπουρδέτο που ήθελε να γίνει Cacciucco alla Livornese και αρνί γάλακτος με μελιτζάνα και miso συκομαΐδας. Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες όμως θα μπορέσεις να δοκιμάσεις υπέροχα πιάτα με 60€ ανά άτομο, μαζί με το κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v