+ 2Η Restaurant: To Rooftop του Εrgon Bakehouse είναι βγαλμένο από τα γευστικά σου όνειρα

To +2H Restaurant στο Σύνταγμα φορά τα γιορτινά του και σου προσφέρει καλομαγειρεμένες λιχουδιές και γευστικότατα πιάτα με το short rib cocotte να κλέβει δικαιολογημένα την καρδιά μας.

+ 2Η Restaurant: To Rooftop του Εrgon Bakehouse είναι βγαλμένο από τα γευστικά σου όνειρα

Η προχριστουγεννιάτικη περίοδος είναι πάντα μια πολύ καλή αφορμή για να κατέβεις ή να ανέβεις –αναλόγως του σημείου εκκίνησής σου- στο στολισμένο αθηναϊκό κέντρο και δη στο φωτισμένο Σύνταγμα όπου δεσπόζει ένα τεράστιο δέντρο. Πλήθος περαστικών φωτογραφίζεται προσπαθώντας να πάρει την πλέον κολακευτική πόζα ενώ άλλοι τόσοι γοργοδιαβαίνουν με τσάντες και δώρα ανά χείρας προσπαθώντας να προλάβουν τα πάντα στον περιορισμένο χρόνο που θα σου πουν ότι διαθέτουν. Όσο λοιπόν αυτό το πολύχρωμο ανθρώπινο ποτάμι έρχεται καταπάνω σου ενώ χαζεύεις την πρωτεύουσα που φορά τα γιορτινά μοιάζει να έχεις περισσότερη ανάγκη από ποτέ να βρεις ένα comfort εστιατόριο για να δειπνήσεις πατώντας λίγο pause στη φρενίτιδα των Χριστουγέννων. Κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα το rooftop του Ergon Bakehouse το οποίο λειτουργεί σαν ένα υπερυψωμένο γαστρονομικό καταφύγιο για όσους ζητούν πιάτα που θα διεγείρουν τους γευστικούς τους ορίζοντες.

Εδώ στόχος της ομάδας των σεφ του +2H Restaurant είναι μια επαναπροσέγγιση των γνώριμων γεύσεων, με τη χαρακτηριστική οξύτητα του προζυμιού ωρίμανσης 72 ωρών να διατρέχει ένα πολύχρωμο μωσαϊκό αρωμάτων. 

Mε καμβά τον αθηναϊκό ουρανό Με φόντο τον ατελείωτο ορίζοντα της Αθήνας, το +2H αναδεικνύεται σε ένα safe place γαστρονομικής δημιουργικότητας, για τους foodies που συνεχίζουν να το έχουν πολύ ψηλά στη λίστα τους. Προσηλωμένη και αφοσιωμένη στην ανάδειξη των γευστικών δυνατοτήτων μιας καλής ζύμης η μαγειρική ομάδα του +2H φτιάχνει έναν ισορροπημένο και ερωτεύσιμο με την πρώτη ματιά κατάλογο ιδανικό να καλύψει όλα τα γευστικά γούστα και κάθε δυνατή περίσταση.

Φτάσαμε στον χώρο ένα βράδυ Τρίτης και πήραμε αμέσως την κρατημένη θέση μας σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον που δεν άφηνε κανένα περιθώριο γκρίνιας στους κρυουλιάρηδες της παρέας που επιλέγουν τα rooftops μόνο για τις καλοκαιρινές τους εξόδους. Ο βασικός κατάλογος είχε εμπλουτιστεί με την προσθήκη festive drinks και εορταστικών πιάτων για την περίοδο των Χριστουγέννων. Η wine list ήταν μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα εκλεκτών κρασιών από ελληνικούς αμπελώνες, τιμώντας την ποικιλομορφία και την ποιότητα της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, ωστόσο επιλέξαμε να δοκιμάσουμε 2 χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που μίλησαν στην καρδούλα μας όταν το βλέμμα μας έπεσε πάνω τους.

Αρχικά η Xmas Edition του Old Fashiοned (12€) με bourbon Four Roses, βούτυρο κακάο, καμμένο κουκουνάρι, σιρόπι μηλόπιτας, miso κρέμας κάστανου, μαύρο καρύδι κι ένα παστελάκι πάνω από τον κύβο πάγου ήταν ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο που ανέδιδε όλες τις αγαπημένες μυρωδιές της πιο αγαπησιάρικης περιόδου του χρόνου. Το Αll I Want For Christmas is Summer (12€) με ρούμι Havana Club 3 Anos, διαυγή πυρηνόκαρπα φρούτα, κάστανο miso, απαλή καπνιστή νότα και σπόρους κολοκύθας ήταν σίγουρα πιο δροσιστικό μα κρατούσε τις έντονες χριστουγεννιάτικες νότες του που μοσχομύριζαν το ποτήρι μας.

Το μοσχαρίσιο ταρτάρ (17€) με την συγκλονιστική λαδοριγανισμένη Overproofed φοκάτσια ήταν πεντανόστιμο και με πικάντικες νότες που του έδιναν μια έξτρα ερεθιστική για τον ουρανίσκο μας γεύση. Σαν φανατικοί υποστηρικτές της βούτας που είμαστε δεν γίνοταν να μην τιμήσουμε την επιλογή του ταραμά αντζούγιας (13€) με μια καλοθρεμμένη και σφριγηλή burrata και ελαιόλαδο να το συνοδεύουν. Στο πιάτο υπήρχαν και τρεις επιλογές ψωμιού (μία λευκού ψωμιού, μία από παντζάρι και μία από κουρκουμά) για να συνταιριάξεις ανάλογα με τις γεύσεις σου και τις βούτες σου.

Η γλώσσα αχνιστή σε κατεβασμένο λαδολέμονο (21€) ήταν μια ντελικάτη εκδοχή μιας ζεστής ψαρόσουπας, σωστά μαγειρεμένης χωρίς να είναι νερουλή κρατώντας τους γευστικούς χυμούς του λαδολέμονου που ταίριαζε εξαιρετικά με το τροφαντό «κρέας» της γλώσσας. Τα μοσχαρίσια μάγουλα με κατσικίσια μπεσαμέλ και χειροποίητα paccheri ζυμαρικά (19€) θα μπορούσαν να σταθούν και σαν ένα αποδομημένο παστίτσιο αν θέλαμε να γίνουμε πολύ πιο γκουρμέ, με τις παρασκευές που χρειάστηκε το πιάτο να είναι πολύ καλά εκτελεσμένες αναδύοντας ένα υπέροχο άρωμα.

Το short rib cocotte (19€) από τα γιορτινά πιάτα ημέρας ήρθε σαν άλλος φτερωτός άγγελος πέτυχε γευστική διάνα ρίχνοντας τα βέλη του στην καρδούλα και τον ουρανίσκο μας που έζησε μεγάλες στιγμές. Το σιγομαγειρεμένο short rib κατέφθασε σε μια καυτή μαντεμένια μικρή κατσαρολίτσα σκεπασμένο με μία ζύμη flatbread ωρίμανσης. Ακολουθώντας τις οδηγίες του προσωπικού σπάσαμε με τη βοήθεια του κουταλιού τη flatbread σκέπη του κι ανακατέψαμε με το short rib για να πάρει έξτρα νοστιμιά περιμένοντας λίγα λεπτά πριν δοκιμάσουμε. Μια fine dining δημιουργική παραλλαγή με πολλή φαντασία φυσικά του κοκκινιστού μοσχαριού που πάντοτε φιγούραρε στην κορυφή των χριστουγεννιάτικων οικογενειακών μαζώξεων.

Κλείσαμε επιλέγοντας από τα επιδόρπια ένα baked αλάσκα (10€) που ήρθε σε σχήμα ευμεγέθους marshmallow με παγωτό φιστίκι και μια σάλτσα φιστικιού η οποία περιέλουσε το πιάτο δίνοντας μια έξτρα λιχούδικη γεύση. Μας θύμισε το καλύτερο σαλονικιώτικο γλυκό όλων των εποχών – το αρμενοβίλ ντε- σε μια τολμηρή εκδοχή του κι αυτό μόνο ως καλό το προσμετράμε.

 

 

+2Η Restaurant

Rooftop του Ergon Bakehouse, Μητροπόλεως 27, τηλ.: 2160006770

Facebook 

Instagram 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v