Φύγαμε για καφεδάκια στη δροσιά των βορείων προαστίων

Στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά, την Πεύκη, τη Φιλαδέλφεια και την Πεντέλη, πιάνουμε τραπεζάκι για καφέ σε δροσερές αυλές.
Φύγαμε για καφεδάκια στη δροσιά των βορείων προαστίων
Αν τις καθημερινές δε σου βγαίνει το πρόγραμμα για παραλία, αλλά εξακολουθείς να αναζητάς λίγη δροσιά –άνθρωπος είσαι– σου έχουμε τη λύση: Καφεδάκια (ή μπύρες ή κοκτέιλ) με την παρέα στη δροσιά των βορείων προαστίων, που για λίγες μέρες ακόμα, μια-δυο βδομάδες για την ακρίβεια, δεν απέχουν παραπάνω από ένα τέταρτο απ’ όποιο σημείο της Αθήνας και αν βρίσκεσαι. Θα μας λείψουν οι άδειοι δρόμοι του Αυγούστου, το είπαμε;

Menta Cafe 
Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 0193



Σαφώς μια από τις ωραιότερες, και πιο πράσινες αυλές της πόλης, θα τη βρεις στο κουκλίστικο νεοκλασικό όπου κάποτε περνούσε τα καλοκαίρια του ο Άγγελος Σικελιανός. Εδώ θα πιάσεις τραπεζάκι από τις 10.00 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, για δροσερά καφεδάκια και σπιτικές λεμονάδες, νόστιμα τσιμπολογήματα σαν την pinsa με αγκινάρα, παρμεζάνα και σως γιαουρτιού, αλλά και κρασάκια και παγωμένες μπύρες αργότερα.

Κόκκινη Σβούρα 
Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1012 5454



Στης Σβούρας την αυλή πιάνουμε χρόνια τώρα τραπεζάκι από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, όχι μόνο για καφέ αλλά και για φανταστικά κοκτέιλ το βράδυ, και για ένα από τα καλύτερα brunch εν Αθήναις στο ενδιάμεσο. Έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ποικιλίες καφέ από το Περού και την Κολομβία για να διαλέξεις, αλλά και δύο φανταστικές συνταγές για σπιτική λεμονάδα και βυσσινάδα. Στο brunch ξεχωρίζουν τα πειραγμένα αυγά Benedict με αβοκάντο και προσούτο crudo. Αναλυτικό μενού εδώ

Karamuza 
Περικλέους 42, Πεύκη, τηλ: 21 3025 4835



Θα μας επιτρέψεις να είμαστε λίγο υποκειμενικοί και να πούμε πως η Karamuza είναι το πιο κουλ στέκι που θα βρεις σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων –αν την μετέφερες κάπως μαγικά στο κέντρο δεν θα έμοιαζε παράταιρη. Στη μεγάλη, σκιερή αυλή της πιάνουμε τραπέζι από τις 8.00 το πρωί ως την άλλη μέρα το ξημέρωμα, και παραγγέλνουμε καφεδάκια για αρχή, πεντανόστιμα burger και σάντουιτς όταν μεσημεριάσει (στα οπωσδήποτε το Perfect Pastrami Sandwich, με προζυμένιο ψωμί και piccalilli sauce). Ωραία σπιτική σανγκρία και δροσερές μπυρίτσες συμπληρώνουν το μενού μόλις πάρει να βραδιάζει.

Κίτρινη Γκαζόζα 
Δεκελείας 134, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102525786



Απλώνει τα τραπεζάκια της κάτω από τις φυλλωσιές μπροστά από ένα νοσταλγικό βανάκι-καντίνα, φτιάχνοντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Ανοίγει από τις 8.00 το πρωί για να μας σερβίρει, εκτός από καφεδάκι, και φανταστικά πρωινά (ψηφίζουμε τηγανιτά αυγά με τριμμένη φέτα, ντοματίνια και τσιπς πατάτας) και συνεχίζει αργότερα με νόστιμα τσιμπολογήματα σαν τα mini hot dogs με λουκάνικο από κοτόπουλο, μπυρίτσες και κοκτέιλ. Δες το αναλυτικό μενού εδώ.

Παλιάτσος 
Πλατεία Αγίας Τριάδος, Πεντέλη, τηλ: 21 0810 0889



Αν δεν έχει πάρει το μάτι σου τις φωτογραφίες του που κυκλοφορούν κατά εκατοντάδες στα social media, ετοιμάσου να εκπλαγείς, γιατί ο Παλιάτσος είναι σίγουρα ένα από τα ομορφότερα café που έχεις δει ποτέ. Εδώ πιάνουμε τραπεζάκι στην πανέμορφη, καταπράσινη αυλή του για να απολαύσουμε τη δροσιά του βουνού μαζί με τα καφεδάκια μας, αλλά και φανταστικό κρύο τσάι σε διάφορες γεύσεις (δοκίμασε αυτό με βερίκοκο, μέλι και βανίλια, θα μας θυμηθείς) και νόστιμα τσιμπολογήματα σαν τα burger με αβοκάντο και sweet chili sauce. Αν σε βρει εδώ το βράδυ, έχει και φανταστικά κοκτέιλ σαν το Dirty Banana με ρούμι αρωματισμένο με μπανάνα και καψαλισμένο καφέ, καραμέλα με αρώματα μπαχαρικών και μπίτερ κάρδαμου και σοκολάτας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v