5 ταράτσες για να χαζέψεις την Πανσέληνο

Με κοκτέιλ, με κρασί ή και με φαγητό, χαζεύουμε το σεπτεμβριάτικο φεγγάρι στις ωραιότερες ταράτσες της Αθήνας.
5 ταράτσες για να χαζέψεις την Πανσέληνο
Να σου πούμε ένα μυστικό; Η Πανσέληνος του Σεπτέμβρη είναι εξίσου εντυπωσιακή με την κατά πολύ μυθοποιημένη του Αυγούστου. Το θέμα, άλλωστε, δεν είναι ως γνωστόν το ίδιο το φεγγάρι, αλλά το από πού το βλέπεις. Και όσο γι’ αυτό το τελευταίο, έχουμε πέντε εξαιρετικές διευθύνσεις για να διαλέξεις ανάλογα με την φάση σου.

Αν είσαι φρεσκοερωτευμένος: Στο Monk
Καρόρη 4, πλ. Αγίας Ειρήνης, τηλ: 210 3211117



Aτμοσφαιρικοί φωτισμοί, χαμηλή μουσική, νοσταλγικές φερ φορζέ πολυθρόνες φτιάχνουν έξτρα ρομαντίκ ατμόσφαιρα στην ταράτσα ενός από τα πιο αγαπημένα μας wine bar του κέντρου. Εδώ έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 200 και βάλε ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, που σερβίρονται όλες και σε ποτήρι, ενώ αν είσαι από εκείνους που θεωρούν ότι ο έρωτας περνά από το στομάχι, στο μενού θα βρεις τσιμπολογήματα όπως πίτσα με προσούτο, ρόκα και flakes παρμεζάνας ή μπρουσκέτες με ξεψαχνισμένο μοσχάρι, chevre και λάδι τρούφας, αλλά και κυρίως πιάτα όπως καρπάτσιο μόσχου με μους αβοκάντο ή λουκουμάδες γαρίδας με καραμελωμένα κρεμμύδια. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από 3€, με ένα-δυο συνοδευτικά ο λογαριασμός θα βγει γύρω στα 15€ (δεδομένου ότι δεν θα μείνεις στο ένα ποτήρι) ενώ για πλήρες γεύμα θα υπολογίσεις περί τα 30€ το άτομο.

Αν ψάχνεις κάτι να ξορκίσεις τη μελαγχολία της επιστροφής: Στο Point A
Ροβέρτου Γκάλλι 4, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9236832



Θα το βρεις στην ταράτσα του ξενοδοχείου Herodion, να κοιτάζει στα μάτια την Ακρόπολη και να σερβίρει από τις 18.00 το απόγευμα ως αργά μοναδικά signature κοκτέιλ, όπως το Herodion με Μεταξά 12 ετών, ρούμι Plantation, μέλι και μαχλέπι, το Hurricane με ρούμια (πληθυντικός) passion fruit, Aperol και λεμόνι, ή το Vermouth Cup με μαστίχα, φράουλα, λευκό βερμούτ, λεμόνι και σόδα. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 11-12€. Σε ξεχωριστό χώρο, επίσης στην ταράτσα, λειτουργεί από τις 19.00 και μετά και εστιατόριο, που εμπνέεται από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα για να την κάνει… γκουρμέ –πάρε μια γεύση από το μενού εδώ

Αν είσαι για έξοδο με την μπατιροπαρέα: Στο Λουκούμι
Πλ. Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0323 4814



Κοσμαγάπητο και μη εξαιρετέο, το Λουκούμι στην Πλατεία Αβησσυνίας είναι μια από τις οικονομικότερες επιλογές για ταρατσάτο ποτό και τσιμπολόγημα, ενώ απολαμβάνει εξίσου φαντασμαγορική θέα στην Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο με τους γείτονές του. Έλα νωρίς για να πιάσεις τραπεζάκι, καθότι επικρατεί σχεδόν καθημερινά το αδιαχώρητο. Οι μπύρες ξεκινούν από 4€ και τα ποτά από 6€, ενώ αν η παρέα είναι πεινασμένη, θα βρείτε ωραιότατα burger (από 9€) και πίτσες (στα 10€) και άλλα νόστιμα τσιμπολογήματα, σαν τις μπρουσκέτες με προσούτο και μετσοβόνε ή το open sandwich με αβοκάντο και αυγό ποσέ. Αναλυτικό μενού εδώ.

Αν είσαι εναλλακτικός τύπος: Στο Bios, προφανώς 
Πειραιώς 84, Γκάζι, τηλ.: 210 3425335



Δεν είναι μόνο ότι παίζει τις πιο ψαγμένες μουσικές της πόλης. Ούτε ότι μαζεύει πολύ ενδιαφέροντα κόσμο. Είναι και αυτή η ανοιχτωσιά γύρω της, χωρίς άλλα ψηλά κτίρια να παρεμβάλλονται στην θέα: Εδώ είσαι εσύ, η Ακρόπολη, οι κόκκινες καμινάδες της Τεχνόπολης, και το φεγγάρι. Πιάνεις λοιπόν θέση σε μια από τις σαιζλόνγκ που κάνουν τέλεια αντίθεση με το βιομηχανικό design, παραγγέλνεις ποτό (στα 7€) ή κοκτέιλ (από 8€) και θυμάσαι επιτέλους πως η ζωή στην Αθήνα είναι ωραία.

Αν θέλεις τέλεια κοκτέιλ: Στο Retiré @Ergon 
Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0010 9090



Το Ergon της Μητροπόλεως είναι το πρώτο –και μοναδικό, μέχρι στιγμής– ξενοδοχείο γαστρονομίας στην Ελλάδα. Η ταράτσα του είναι μια πραγματική αποκάλυψη, βγαλμένη από τα παιδικά μας καλοκαίρια: Στρωμένη με χαλικάκι σαν παλιό θερινό σινεμά, στολισμένη με κρεμαστά φωτάκια, κούνιες και ελιές, με μια φωτισμένη καντίνα στην άκρη της και συγκλονιστική θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη απέναντί της. Εδώ τα κοκτέιλ αναλαμβάνει η φοβερή και τρομερή ομάδα του χιλιοβραβευμένου The Clumsies, που ψηφίζεται σταθερά ένα από τα καλύτερα μπαρ του πλανήτη τα τελευταία χρόνια. Δοκίμασε το Watermelon Mule, με τζιν, καρπούζι, λεμόνι και ginger beer, ή το Apple Martini #2 με βότκα, αλατισμένο μέλι, πράσινο μήλο και λεμόνι και θα καταλάβεις γιατί. Συνδυάζονται τέλεια με burger σαν το Smokey με pulled pork, ζουμερό μπιφτέκι black angus, cheddar και καπνιστή μαγιονέζα. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 9€, των burger από 8,5€. Απλό ποτό στα 7€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v