Όλα τα ωραία που θα κάνεις δωρεάν τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης και κεφάτα φεστιβάλ χωρίς εισιτήριο υπόσχονται να ξορκίσουν τη μελαγχολία της επιστροφής στην πόλη.
Όλα τα ωραία που θα κάνεις δωρεάν τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα
Ο Σεπτέμβρης είναι, κατά γενική ομολογία, ο καλύτερος μήνας της Αθήνας, καθώς η μελαγχολία του τέλους των διακοπών (ή της έλλειψής τους) δίνει την θέση της στο κέφι των συναυλιών, των θεάτρων, των φεστιβάλ και του κάθε-μέρα-κι-άλλο-πάρτι που γίνονται οι βραδιές στην πόλη. Και το καλύτερο; Για πολλά από αυτά δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ.

Our Festival στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι
Μέχρι και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

22 δράσεις και 130 καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό φιλοξενεί το 8ο φεστιβάλ αλληλέγγυων καλλιτεχνών, σε έξι μέρες γεμάτες θέατρο, μουσική, χορό, video art, performances, παιδικές παραστάσεις αλλά και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Ενδεικτικά, ξεχωρίζουμε την θεατρική παράσταση παντομίμας «Ο mπάλτερ» από την ομάδα Splish Splash την Παρασκευή 2/9 στις 21.00, και την παράσταση χορού «Αποχαιρετισμός» από την ομάδα Quo Vadis το Σάββατο 3/9 στις 20.00. Δες το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Κασσάνδρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά
Κυριακή 11 και Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 22.00

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Medea Electronique ζωντανεύει επί σκηνής τον αρχαίο μύθο της Κασσάνδρας. Η ηθοποιός Νικόλ Δημητρακοπούλου, ως Κασσάνδρα, πλαισιώνεται με διφωνίες και φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς από τη Σουζάνα και την Ελένη Βουγιουκλή, που δρουν ως χορός, καθώς ο μουσικός Μανώλης Μανουσάκης δημιουργεί σαγηνευτικούς ηχητικούς αυτοσχεδιασμούς, παρουσιάζοντας, σε ζωντανό χρόνο, τη μουσική της παράστασης.

Electric Nights στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ (στο λιμάνι του Πειραιά)
Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 22.00

Στην ατμοσφαιρική αποθήκη του λιμανιού στον Πειραιά, το Electric Nights είναι ένα ανεξάρτητο φεστιβάλ σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής, με έργα καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του αυτοσχεδιασμού, του θορύβου, της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής, των DIY μουσικών δραστηριοτήτων και της avant-garde, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Dream On στο Παλιό Καπνεργοστάσιο 
Τετάρτη έως Κυριακή 11.00-19.00, και Σάββατο 12.00-20.00 (μέχρι τις 27 Νοεμβρίου)

Μια έκθεση για την αίσθηση πληρότητας που φέρνει η πραγμάτωση ενός μεγάλου ονείρου, εξ ου και ο τίτλος της, Dream On, φιλοξενείται στο υπέροχο κτίριο του Παλιού Καπνεργοστάσιου, στη Λένορμαν. Η έκθεση περιλαμβάνει 18 έργα-εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας από διεθνείς και έλληνες δημιουργούς που προέρχονται από τη Συλλογή Δ. Δασκαλόπουλου, καθώς και μία νέα ανάθεση, ενώ συμπληρώνεται από 20 σχέδια έργων.



Οι La Femme στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος
Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 19.30

Οι Γάλλοι La Femme συναντούν δυο εξαιρετικά συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής, τους The Steams και τους Dury Dava, σε μια βραδιά με γκαζωμένες κιθάρες και κωδικό «ψυχεδέλεια». Περισσότερες λεπτομέρειες (και μουσικές για προθέρμανση) εδώ.

Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους στο Λατομείο της Πεντέλης και το Μέγαρο της Δουκίσσης Πλακεντίας
Μέχρι και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Ένα ολοκαίνουριο φεστιβάλ φέρνουν στην πόλη ο Δήμος Πεντέλης και ο Δήμος Αθηναίων, στο πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνονται συναυλίες, εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις. Ξεχωρίζουμε τον Ματωμένο Γάμο του Λόρκα σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και ενορχήστρωση Αλκίνοου Ιωαννίδη την Κυριακή 4/9 στις 20.30 στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, την συναυλία «Απ’ την Σμύρνη και την Πόλη στον Πειραιά» με ανατολίτικα ρεμπέτικα από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ και τους Κίτρινα Ποδήλατα, Μπέττυ Χαρλαύτη, Σπύρο Κλείσσα την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο Αρχαίο Λατομείο Πεντέλης. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Συναυλίες στο Φεστιβάλ Κολωνού
Τρίτη 13/9, Τετάρτη 14/9 και Τετάρτη 21/9

Το Φεστιβάλ στο Θέατρο του Κολωνού που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων με εισιτήριο, αλλά και τρεις συναυλίες με ελεύθερη είσοδο: Την Τρίτη 13/9 στις 21.00 θα ακούσουμε jazz από την Athens Big Band και την Πέννυ Μπαλτατζή, την Τετάρτη 14/9 το πρόγραμμα έχει ιταλικές καντσονέτες, τραγούδια των Rossini, Tosti, καθώς και τραγούδια της Κάτω Ιταλίας με τη σοπράνο Δέσποινα Σκαρλάτου και τον Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο, και την Τετάρτη 21/9 η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων ερμηνεύει την εισαγωγή κοντσέρτου «Στο φθινόπωρο» του Edvard Grieg, την «Σερενάτα» για έγχορδα του Josef Suk, τις «Εβρίδες» του Felix Mendelssohn και την 5η Συμφωνία του Franz Schubert.

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου των Δήμων Αττικής στο Κηποθέατρο Νίκαιας
Μέχρι και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου (καθημερινά στις 20.30)

Οκτώ θεατρικές παραστάσεις από τις ομάδες των δήμων της Αττικής, μία κάθε μέρα, θα δούμε στο ατμοσφαιρικό Κηποθέατρο της Νίκαιας (στη γωνία των οδών Κύπρου και Προύσσης). Ενδεικτικά ξεχωρίζουμε το «Καλιφόρνια Ντριμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις» την Παρασκευή 2/9 και την κωμωδία «Ποια Ελένη» των Ρέππα-Παπαθανασίου από το Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Αγίου Δημητρίου την Πέμπτη 8/9.

Enigma 2: Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στον Ελληνικό Κόσμο
Από την 1η έως τις 20 Σεπτεμβρίου

Ο διεθνώς καταξιωμένος ζωγράφος και γλύπτης Κωστής Γεωργίου επιστρέφει στην Αθήνα με την έκθεσή του Enigma 2. Η έκθεση έχει αναδρομικό χαρακτήρα και είναι εμπλουτισμένη με έργα από όλες τις περιόδους της μακρόχρονης πορείας του δημιουργού καθώς και με προσθήκη πρόσφατων έργων ζωγραφικής και γλυπτικής. Πρόκειται για μια ιστορική έκθεση, που απαρτίζεται από 160 έργα ζωγραφικής μεγάλων και μικρότερων διαστάσεων καθώς και 40 γλυπτά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v