Τέλεια μπαράκια για δροσιά στη Θεσσαλονίκη

Εν μέσω καύσωνα, αναζητούμε τις πιο δροσερές διευθύνσεις σε ταράτσες και αυλές της αγαπημένης μας Θεσσαλονίκης.
Τέλεια μπαράκια για δροσιά στη Θεσσαλονίκη

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ο ήλιος καίει στην όμορφη Θεσσαλονίκη, όμως όπως και στην Αθήνα, υπάρχουν διευθύνσεις για να μας δώσουν μερικές ανάσες δροσιάς, που τόσο χρειαζόμαστε.

Μάλιστα σερβίρουν καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, παίζουν ωραίες μουσικές και είναι ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές μας βραδινές βόλτες.

Fragile
Βαλαωρίτου 29, τηλ: 231 054 7443

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Σουρτούκια. (@soortukia)



Ο πρώτος διδάξας του hip roof bar, το Fragile στην πιάτσα της Βαλαωρίτου αγκαλιάστηκε αμέσως από τον κόσμο, και πλέον οι Θεσσαλονικείς το αποκαλούν «στην ταράτσα». Στον τέταρτο όροφο ενός γωνιακού κτιρίου, το συμπαθέστατο αυτό μπαράκι σερβίρει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, παίζει τζαζ και χορευτικές μουσικές, διοργανώνει συχνά πάρτι ή και προβολές και ανοίγει αργά το απόγευμα. Τα απλά κοκτέιλ στα 8€, τα signature από 9€. Το απλό ποτό στα 7€.

BEYOND The Walls
Φράγκων 2, τηλ: 231 054 5400

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BEYOND the Walls (@beyondthessaloniki)



Προσφέρει κάτι για κάθε στιγμή της ημέρας – από καφεδάκι και brunch μέχρι δείπνο – και η αυλή του είναι μια ανάσα δροσιάς για τις βραδινές νύχτες. Με θέα τα αρχαία τείχη και ατμοσφαιρικό φωτισμό, στο BEYOND The Walls θα απολαύσεις καλοφτιαγμένα signature κοκτέιλ όπως το Positano με ρούμι, αλατισμένη καραμέλα, ποπ κορν και λάιμ ή το Butterfly Sour με Butterfly Pea Infused Gin, τζίντζερ, αγγούρι, λάιμ και ασπράδι αυγού. Οι μουσικές κινούνται σε lounge μονοπάτια, ενώ συχνά έχει και λάιβ με σαξόφωνο. Το απλό ποτό στα 7,5€, τα απλά κοκτέιλ από 9€, τα signature στα 10€.

Cloud Bar
Hotel Onoma, Μοναστηρίου 24, τηλ: 2314 423 300

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ONOMA Hotel (@onoma_hotel)



Νέα άφιξη στην πόλη, στα όρια της ιστορικής πλατείας Βαρδαρίου, το rooftop του ξενοδοχείου Onoma είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι και κάτι παραπάνω. Προσφέρει απλόχερα θέα στη φωτισμένη πόλη και το λιμάνι, παίζει ωραίες μουσικές και ετοιμάζει signature αλλά και κλασικά κοκτέιλ, ενώ το μενού του διαθέτει και εκλεκτές ετικέτες κρασιών. Δοκίμασε το Kauai με βότκα, elderflower, blue water και pop corn cordial ή ένα Who am I με τζιν, μαστίχα, μανταρίνι και καραμέλα. Οι τιμές τους από 8€.

Little Big House
Ανδοκίδου 24, Άνω Πόλη, τηλ: 2313014323

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Little big house Cafe (@littlebighouse)



Το «Μικρό Μεγάλο Σπίτι» είναι ένα hostel – έκπληξη στην Άνω Πόλη, το οποίο διαθέτει μια κουκλίστικη, νοσταλγική ταράτσα ό,τι πρέπει για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια. Εδώ θα βρεις φερ φορζέ καρεκλίτσες, ατμοσφαιρικά λαμπατέρ και αίσθηση παλιάς γειτονιάς, θα ακούσεις ωραίες θερινές μελωδίες και θα πιεις ποτάκια και κοκτέιλ. Συχνά, διοργανώνει και μίνι συναυλίες στην ταράτσα, σε μια σειρά από live που ονομάζει «ταρατσοσυναυλίες», αλλά και βραδιές όπου τα κοκτέιλ έχουν την τιμητική τους. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

WonderWall Fun Bar
Αιγύπτου 15Α, τηλ: 2311242492

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by WonderWall Fun Bar (@wonderwallfunbar)



Στα λαδάδικα δεν έχει μόνο μαγαζάκια στη Γη, έχει και σούπερ ταρατσούλες που αγαπούν την καλή μουσική και σερβίρουν δροσερά ποτά με φόντο τα αστέρια. Το Wonderwall είναι μία από αυτές και απλώνει τα μοντέρνα σκαμπό του στους πάγκους για να απολαύσεις ωραία κοκτέιλ και να τα συνοδεύσεις με DJ sets, swing και rock’n’roll ήχους, αλλά και εκθέσεις τέχνης. Δοκίμασε το Kyoto με τζιν, φρούτο του πάθους, λεμόνι, ζάχαρη και μέντα και το StrippersGum με Tequila gold, bubblegum, pink grapefruit, λεμόνι και Μοσχάτο. Οι τιμές τους από 7€, τα απλά ποτά από 7€.

Villa Bianca
Θεμιστοκλή Σοφούλη 3, τηλ: 231 400 6444

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Villa Bianca (@villabianca_thessaloniki)



Στην αυλή του εμβληματικού κτιρίου της Συνοικίας των Εξοχών γνωστό ως Casa Bianca, το οποίο χτίστηκε τη διετία 1911-1913 σε σχέδια του Ιταλού αρχιτέκτονα Πιέτρο Αρριγκόνι, το σκηνικό θυμίζει εξοχή. Πολύχρωμα λουλούδια, μπόλικο πράσινο και chick αέρας συνοδεύουν ιδανικά καφεδάκια, φαγητό αλλά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ συνοδεία χαλαρών μουσικών επιλογών: δοκίμασε για παράδειγμα το Artemisia με μαύρο ρούμι, φρέσκες φράουλες, λάιμ και εστραγκόν ή το Αρωμα Μεσογείου με μεσογειακό gin, βασιλικό, φρέσκο λεμόνι και ελληνικό τόνικ με γεύση αγγουριού και βασιλικού. Το απλό ποτό στα 8€ και τα κοκτέιλ στα 9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v