Τα ωραιότερα μαγαζιά για καφεδάρες στη Θεσσαλονίκη

Ανεβήκαμε προς Θεσσαλονίκη μεριά κι αράξαμε για χαλλλλαρή καφεδάρα σε κάποια από τα ωραιότερα μαγαζιά της πόλης.
Τα ωραιότερα μαγαζιά για καφεδάρες στη Θεσσαλονίκη

Καλή, χρυσή η Αθήνα δεν λέμε αλλά σαν τη Θεσσαλονίκη δεν έχει και δεν χρειάζεται να είσαι Σαλονικιός ή Βορειοελλαδίτης για να το πιστεύεις αυτό. Έτσι λοιπόν είπαμε να ανέβουμε μια βόλτα προς τη νυφούλα του Θερμαϊκού και να αράξουμε στα υπέροχα μαγαζάκια της, πίνοντας τα καφεδάκια στα πιο όμορφα μαγαζάκια της πόλης. Σε περιμένουμε να αράξουμε παρέα.

Pink Dot

Λεωφόρος Γεωργ. Σχολής 84, τηλ.: 231 080 6053

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by pinkdot.gr (@pinkdot.gr)



Το καφέ αυτό που είχε έρθει με μοναδικό του στόχο να βάλει τη ροζ πινελιά του τόσο στον καμβά του Αpollonia Politia, όσο και σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Αν είσαι λοιπόν ροζολάγνος κι έχεις μια έξτρα αδυναμία στις γοργόνες, τους μονόκερους και άλλα λατρεμένα μυθικά πλάσματα τότε το Pink Dot είναι το place to be.

Παράλληλα, η πληθώρα επιλογών σε ιδιαίτερα τσάι, πολύχρωμα smoothies, instagrammable ροφήματα και cocktail παραμένουν μερικές από τις πιο must επιλογές. Από την άλλη, ο άκρως παιχνιδιάρικος μπουφές του Pink Dot σε μαγεύει.Τα πιο tasty γλυκά, τοποθετημένα με τρόπο τέτοιο που θυμίζει ζωγραφιά, σε περιμένουν για να σου ανεβάσουν τη διάθεση. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,30€.

Donkey Garden

Σκρα 3, Θεσσαλονίκη τηλ.: 231 025 2614

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Donkey Garden (@donkey_garden)



To Donkey Garden είναι ένας υπέροχος χώρος στη Θεσσαλονίκη που τον ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Δροσερός, ανεπιτήδευτος, και ούλτρα χαλαρωτικός κήπος, είναι ξεκάθαρα ό,τι πρέπει για να περάσεις χωρίς έγνοιες και καημούς την ώρα σου. Το Donkey Garden λειτουργεί σαν all day bar και εκτός από καφεδάρες, smoothies και λοιπά γλυκόπιοτα ροφήματα προσφέρει μπόλικες φαγητοεπιλογές από brunch και burgers μέχρι healthy meals που θα σε εντυπωσιάσουν. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,50€.

Little Big House

Ανδοκίδου 24, τηλ.: 231 301 4323

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Little big house Cafe (@littlebighouse)



Στην καρδιά της Άνω Πόλης, αυτός ο σπιτίσιος ξενώνας έχει ένα πανέμορφο ταρατσάκι με υπέροχη θέα για να αγναντεύεις τις ομορφιές της πόλης.

Ο κατάλογος του καφέ είναι πλούσιος και μυρωδάτος ενώ φιλοδοξεί να επικοινωνήσει μία επιλογή από παραδοσιακά ροφήματα και τοπικά εδέσματα σε όλους τους επισκέπτες του χώρου, όπως το κουλούρι, το τσουρέκι, το γιαούρτι, το φραπέ, το τσάι του βουνού, τη βυσσινάδα, το ρακόμελο, το τσίπουρο, το ούζο και τις τοπικές ζυθοποιίες.

Παράλληλα επιθυμεί να προσφέρει οικείες, αγαπημένες γεύσεις που συνδυάζουν την παράδοση και την ποιότητα, καλοταΐζοντας όσους ξαποσταίνουν στο Little Big House. Επιπλέον, υπάρχουν καθημερινά φρεσκοψημένα σπιτικά γλυκά και κέικ για να ικανοποιήσουν το κάθε γούστο και να συνοδεύσουν ιδανικά μία κούπα αρωματικού, ποιοτικού καφέ, τσαγιού ή σοκολάτας. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 3€.

Apallou

Μητροπόλεως και Καρόλου Ντηλ 10, τηλ.: 2310 228898

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Apallou (@apallou)



Το Apallou υπερηφανεύεται ότι έχει τον καλύτερο καφέ του downtown κέντρου της Θεσσαλονίκης κι εμείς δεν έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα από ό,τι μια δοκιμή θα σε πείσει. Ο χώρος έχει εξαιρετική αισθητική, ψαγμένες ποικιλίες καφέ και λαχταριστές επιλογές από brunch. Λειτουργώντας σαν all day bar συγκεντρώνει από νωρίς μπόλικο κόσμο που αγωνία να βρει ένα ελεύθερο τραπεζάκι για να απολαύσει την καφεδάρα του σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα στέκια της πόλης. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 3,5€.

Local

Παλαιών Πατρών Γερμανού 17, τηλ.: 2310 223307

Παραμένουμε στο κέντρο της πόλης αλλά την βλέπουμε πιο Local αυτή τη φορά και μεταφερόμαστε σε ένα ντελικάτο καφέ που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει τους επισκέπτες της συμπρωτεύουσας. Το Local αποπνέει έναν σικάτο αέρα χάρη στην όμορφη διακόσμηση και στις γαστρονομικές του επιλογές που συνδυάζουν μοναδικά την παράδοση με πιο εξεζητημένες φαγητοεπιλογές. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 3,5€.

Pastaflora Darling

Ζεύξιδος 6, τηλ.:231 026 1518



Πολύχρωμο, εναλλακτικό και με ένα ούλτρα αγαπημένο κι εμπνευσμένο όνομα, το Pastaflora Darling είναι το ιδανικό μέρος για να πιείς τον πρώτο καφέ της μέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο χώρος είναι κουκλίστικος και πολύ ζεστός, ενώ τώρα που καλοκαίριασε για τα καλά  δύσκολα βρίσκεις ελεύθερο τραπεζάκι έξω. Χαλαρωτικό και με αέρα άλλης εποχής το Pastaflora Darling σερβίρει μοναδικές «πασταφλώρες» για να συνοδέψεις τον καφέ σου, ενώ το βραδάκι τα κοκτειλοτσουγκρίσματα παίρνουν φωτιά. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,30€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v