Θα έρθεις να φάμε και να πιούμε σε Ίλιον και Πετρούπολη;

Βολτάραμε στις αγαπημένες γειτονιές της Πετρούπολης και του Ίλιον, αφού προηγουμένως φάγαμε και ήπιαμε το κατιτίς μας.
Θα έρθεις να φάμε και να πιούμε σε Ίλιον και Πετρούπολη;

Συχνά πυκνά την βγάζουμε στα δυτικά προάστια κι αράζουμε στις γειτονιές τους. Ανάμεσα τους μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας έχουν η Πετρούπολη και το Ίλιον με τα όμορφα μαγαζάκια που ξεφυτρώνουν συνέχεια το τελευταίο διάστημα στα πέριξ τους. Εμείς λοιπόν είπαμε να βολτάρουμε προς τα εκεί τρωγοπίνοντας σαν άρχοντες.

Να ξεκινήσουμε με ένα καφεδάκι με θέα

Terra Petra

Θέατρο Πέτρας, τηλ: 21 0506 0694

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TerraPetra (@terrapetra.gr)



Το Τerra Petra θα το έχεις ακούσεις ανεξαρτήτως της περιοχής που μένεις. Ειδικά αυτή την περίοδο που έχουν ξεκινήσει οι καθημερινές εκδηλώσεις του Θεάτρου Πέτρας, ζει μεγάλες δόξες. Η θέα μαγευτική, συγκλονιστική κι όλα τα άλλα αποθεωτικά επίθετα που μπορείς να σκεφτείς. Μετά την καθιερωμένη φώτο που θα βγάλεις στο πανοραμικό καράβι, τρέξε γρήγορα να πιάσεις θέση σε κάποιο από τα ελεύθερα τραπεζάκια του, γιατί όπως καταλαβαίνεις είναι είδος υπό εξαφάνιση.

Το καλοκαιρινό μπαρ του πολυχώρου φορά αυτή την περίοδο τη Lounge διάθεση του που δρα χαλαρωτικά για τους θαμώνες του. Δίπλα του θα βρεις  ένα δροσερό κι αιθέριο ντεκ με μεγάλες μπάρες και αναπαυτικούς καναπέδες όπου θα ριλαξάρεις με τις ώρες, ξεχνώντας έγνοιες και καημούς. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

Apolis

Λόφος Αγίου Δημητρίου, τηλ.: 210 5060620

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Apolislounge@beat (@apolisloungebeat)



Λόφος Αγίου Δημητρίου, τηλ.: 210 5060620

Κάποια από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματά μας στην Αττική τα έχουμε δει στο Apolis. Η θέα του αποστομωτική φέρνει στο πιάτο σου όλη την Αθήνα. Την ίδια ώρα στο τραπέζι σου σερβίρονται καφέδες, smoothies και λοιπά γευστικά αφεψήματα. Αν πας πεινασμένος θα φύγεις χορτασμένος είναι βέβαιο καθώς ο κατάλογoς του έχει εξαιρετικές λιχουδιές.

Στο μπαρ Scherzo θα νιώσεις πως είσαι σε κυκλαδίτικο νησί κι είναι σίγουρο πως δεν θα δυσκολευτείς να το κουνήσεις μέχρι πρωίας πίνοντας τα κοκτειλάκια σου. Για ένα γεύμα υπολόγισε περί τα 25 ευρώ το άτομο, τα ποτά στα 8€, τα κοκτέιλ από 8€.

Θα φάμε τίποτα όμως;

Μιτάτο

Γεωργίου Πλίθωνος 7, Ίλιον τηλ.: 21 0576 3374

Αν είσαι φαν της κρητικής κουζίνας και τριγυρνάς στην ευρύτερη περιοχή είναι βέβαιο ότι θα έχεις κάνει μια φαγητοστάση στο παραδοσιακό Μιτάτο. Μερακλήδικο μεζεδοπωλείο που επιλέγει πάντα τα καλύτερα υλικά από τη μάνα Κρήτη. Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις απάκι με αυγά, μυζηθρόπιτες, φέτα ψητή, πατάτες τηγανιτές με στάκα, αρνί τσιγαριαστό, χοιρινό κρασάτο, γαμοπύλαφο με γίδα βραστή, συκώτι μοσχαρίσιο και σχεδόν γαλατικές κρεατοποικιλίες. Μαζί με τις ρακές υπολόγισε στα 20€ το άτομο.

Το Ρεμπελιό

28ης Οκτωβρίου 110, Πετρούπολη τηλ.: 21 0505 5200

Δεν είναι τυχαίο ότι στο Ρεμπελιό θα συναντήσεις τόσα χαμογελαστά πρόσωπα. Τόσο το προσωπικό όσο και οι θαμώνες απολαμβάνουν τη ζεστή ατμόσφαιρα του χώρου, την ξεγνοιασιά αλλά κυρίως τα μερακλήδικα μεζεκλίκια που μοσχοβολούν στην κουζίνα του.

Επειδή σε βλέπουμε πως έχεις πάρει φόρα και θες να παραγγείλεις για μας να υπολογίσεις μελιτζανοσαλάτα, κολοκυθοκεφτέδες, χοιρινή τηγανιά, μοσχαρίσιο συκώτι, πρόβατο μπούτι φιλέτο και καμία από αυτές τις τέλειες χειροποίητες σος για να την κάνουμε ταράτσα. Μαζί με κρασάκι ή μπυρίτσα για γενναίο τσιμπολόγημα υπολόγισε περί τα 15€ το άτομο.

Πυρόλιθος

Οσίου Λουκά 23, Ίλιον, τηλ.:21 0262 8383

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΠΥΡΟΛΙΘΟΣ (@pirolithos)



Ο Πυρολιθος είναι μια μοντέρνα ταβέρνα με παραδοσιακές γεύσεις με δόσεις μοντέρνας υφής επηρεασμένες από την Μεσόγειο και την Ελληνική ύπαιθρο. Το μενού έχει μια ξεκάθαρη γκουρμέ θαλασσινή κλίση, σερβίροντας εκλεπτυσμένες λιχουδιές όπως κροκέτες μπακαλιάρου σε πάνκο από μελάνι σουπιάς και αλοιφή μαύρου σκόρδου, φετουτσίνι με μελάνι σουπιάς συνοδευμένο με γαρίδες, σολομό και ανανά. πατατοσαλάτα με καβούρι και σως αγιολί και σουτζούκι. Για γλυκό, οπωσδήποτε τσουρέκι με κρέμα φυστικιού και παγωτό φράουλα. Μαζί με ένα ποτήρι κρασί υπολόγισε στα 25-30 ευρώ ανά άτομο.

Πάμε να πιούμε και κάτι όμως;

Αλχημιστής Rock n Roll Beer Bar

25ης Μαρτίου 130, Πετρούπολη, τηλ: 697 629 2604



Το πιο ροκ στέκι της Πετροπουλάρας έκλεισε πριν λίγες μέρες τα 7 του χρόνια κι εμείς ελπίζουμε να τα εκατοστήσει και να μας κερνά ψαγμένες μπύρες από τα πέρατα όλης της γης, τιμώντας ωστόσο λίγο παραπάνω την μανούλα Ελλάς που έχει μπει για τα καλά στον χορό των τίμιων μικροζυθοποιείων. Αν είσαι της κάνουλας θα την περάσεις φίνα, ενώ αν είσαι του μπουκαλιού δεν θα ξέρεις ποια ετικέτα να διαλέξεις. Όσο τα ποτήρια τσουγκρίζονται ψηλά στον αέρα, τόσο οι ροκ μουσικάρες του Αλχημιστή σε κάνουν να αναπολείς τις εποχές που είχες μαλλιά κι έκανες σωστό κι αλήτικο Headbanging.

Αν πεινάσεις μη φοβηθείς γιατί ο κατάλογος έχει τούμπανες κρεατοπικιλίες, θηριώδη μπέργκερ και λαχταριστές πίτσες

Για μια γενναία φαγητοποσία υπολόγισε στα 15-18 ευρώ κατ’ άτομο.

One Lucky Elephant

Βελισσαρίου 20 Ίλιον,τηλ.:21 0575 7187

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by One Lucky Elephant (@1lucky_elephant)



Το One Lucky Elephant είναι ένας κουκλίστικος χώρος στο Ίλιον που προσφέρεται ιδανικά για early κόκτειλ μιας και λειτουργεί σαν all day café bar. Το καλοκαιράκι ειδικά που διανύουμε αυτή την περίοδο μαζεύεται κόσμος πολύς στα λουλουδιαστά και γεμάτα πρασινάδα τραπεζάκια του, παραγγέλνοντας κάποιο από τα ευφάνταστα κοκτειλάκια του καταλόγου. Χαλαρωτικό και urban είναι το νέο hot spot του Ίλιον.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v