Νέες αφίξεις που πρέπει να τσεκάρεις στον Πειραιά

Το Μεξικό πιάνει… Μικρολίμανο και η Σιγκαπούρη βρίσκεται μια ανάσα από τη Μαρίνα Ζέας. Πέντε νέες αφίξεις στον Πειραιά μας καλούν ξανά στο Λιμάνι της καρδιάς μας.
Νέες αφίξεις που πρέπει να τσεκάρεις στον Πειραιά

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Έχει τέλεια μέρη για καφέ, έχει υπέροχους μεζέδες και είναι από τις αγαπημένες μας περιοχές για βόλτες ανεξαρτήτως εποχής.

Τους τελευταίους μήνες όμως, ο Πειραιάς έχει και νέες αφίξεις που μας βάζουν ξανά σε πειρασμό να πιάσουμε Λιμάνι.

Από ιδιόρρυθμα μπαρ με αέρα Σινγκαπούρης, μέχρι μοντέρνα μεζεδοπωλεία και cosy ασιατικά στέκια.

Kitschen
Κανάρη 5-7, τηλ: 2117351205

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by KITSCHEN (@kitschen.piraeus)


Μικρό και cozy, αυτό το dim sum bar από τον σεφ Δημήτρη Liem (Matsuhisa, Momo, e&o) και τον mixologist Σπύρο Μινέτο (9Βήτα) αγαπά την (παν) ασιατική κουζίνα, αλλά και τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Η tailor made διακόσμηση με θεούς και δαίμονες της Ασίας, η μίνιμαλ σάλα και η ζεστή μπάρα όπου οφείλεις να πιάσεις θέση αν θες να απολαύσεις ένα «διαδραστικό» γεύμα, κάνουν τη διαφορά. Από την κουζίνα του βγαίνουν Crispy California Rolls γεμισμένα με καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και λευκό ταραμά, dumplings ατμού με παντζάρι, miso και γλυκιά ponzu, nigiri σολομού με πράσινο τσίλι και κονφί από κουμ κουάτ, τραγανό κοτόπουλο με κρεμώδη σως από αβοκάντο και Usuzukuri με φρέσκο λευκό ψάρι ημέρας. Συνοδεύεις με ένα Kobra Kai με μείγμα από ρούμια, σιρόπι από ασιατικά μπαχαρικά, λικέρ βοτάνων και τζιτζιμπίρα και πληρώνεις περί τα 30€/ άτομο.

Uncle Tan’s Drinking House
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, τηλ: 2104510011


Παραμένουμε σε ασιατικό mood και πιάνουμε μπάρα σε αυτό το sui generis μαγαζί, το οποίο έφερε πέρσι στο λιμάνι την διακριτική γοητεία των ασιατικών κοκτέιλ στην πάντα ενδιαφέρουσα για νυχτοπερπατήματα Μαρίνα Ζέας. Έχει ως σύνθημά του το «let’s make Singapore sling great again» και θέλει να σε μυήσει στην ασιατική fine drinking κουλτούρα, μέσα από ψαγμένες επιλογές από ιαπωνικά ουίσκι που δύσκολα θα βρεις αλλού, αλλά και στο εθνικό ποτό της Κίνας, το baijiu, με ελαφρώς πικάντικη γεύση. Φυσικά εδώ θα πιείς και κλασικά spirits, καθώς και πρωτότυπα κοκτέιλ όπως το So Kiasu!, ένα παράξενο mojito με sake, γκρέιπφρουτ και βασιλικό ή το Batta, με ιαπωνικό λικέρ πεπονιού, λικέρ μέντας και κακάο. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και νοστιμότατα noodles, σε διάφορες γεύσεις. Τα κοκτέιλ από 10€.

Smash Burger
Καραΐσκου 117, τηλ: 2103000535


Από τις φωτογραφίες του στο Instagram θα σου τρέξουν τα σάλια, από κοντά θα σου τρέξουν ξανά, οπότε πιες πολύ νεράκι ή φάε μεγάλη μπουκιά. Η μόδα των Smash Burgers με το «πατημένο» και άψογα καραμελωμένο μπιφτέκι δε θα μπορούσε να μην πιάσει Λιμάνι. Το ομώνυμο λιλιπούτειο μαγαζί με τα σκουρόχρωμα πυρότουβλα και το neon “Bite Me” σε καλεί να τα απολαύσεις. Ο κατάλογος περιλαμβάνει αρκετές προτάσεις σε κολασμένα μπιφτεκόψωμα όπως το ομώνυμο με τσένταρ, μπέικον, iceberg, ντομάτα, πίκλες, κρεμμύδι, smash sauce  ή το The blue cheese smokey burger με διπλό μπέικον, blue cheese sauce, καπνιστή BBQ chili sauce, κρεμμύδι, πίκλες και iceberg. Σκέτα δεν τρώγονται, οπότε ετοιμάσου για λαχταριστά ορεκτικά όπως η κλασική Coleslaw ή οι τηγανιτές γλυκοπατάτες. Οι τιμές τους ξεκινούν από 4,80€ για ένα burger χωρίς πατάτες.

Εντελαμεζέν
Φιλελλήνων 17, τηλ: 21 0451 4935

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Entelamezen (@entelamezen)


Σε ένα εμβληματικό πετρόχτιστο κτίριο που χρονολογείται από το 1870 στην Τρούμπα, οι μοντέρνοι και παραδοσιακοί μεζέδες βρήκαν καταφύγιο σε αυτό τα σπιρτόζικο μεζεδοπωλείο του σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη. Ο εσωτερικός χώρος κρατά τον πέτρινο, παραδοσιακό χαρακτήρα του κτιρίου, ενώ βυσσινί καναπέδες, παλιά γραμμόφωνα και κάδρα στους τοίχους φτιάχνουν όμορφη ατμόσφαιρα για τσιμπολόγημα. Στον κατάλογο θα βρεις αυγά με σουτζούκι και παστουρμά, πρόβειο λουκάνικο, ντολμαδάκια με αρωματικό γιαούρτι, πατάτες τηγανιτές με κιμά, τυροκαυτερή που όντως καίει, χειροποίητες πίτες, αλλά και χοιρινό κοντοσούβλι, αρνίσιο κεμπάπ γιαουρτλού και μπιφτέκι από πρόβειο κιμά. Αν είστε μεγάλη παρέα οι ποικιλίες του είναι ωραιότατες, ενώ ο λογαριασμός μαζί με κρασί χύμα δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο.

Panchito
Ακτή Κουμουνδούρου 58, τηλ: 21 0411 7327


The Eyes and the Taste Chico. They never lie. To «αδερφάκι» του μεξικάνικου Pancho στη Μαρίνα Ζέας συνεχίζει την πικάντικη ιστορία μοναδικά, προσφέροντας αφ’ ενός όμορφη θέα στο απέραντο γαλάζιο, αφ’ ετέρου λαχταριστές επιλογές tex mex κουζίνας, σε συνδυασμό με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Στα κορυφαία καλούδια του καταλόγου συγκαταλέγονται οι γαρίδες σχάρας σε σούβλα με ψητά λαχανικά, γλυκοπατάτα, καλαμπόκι, πατάτα Περού και κρέμα αβοκάντο, τάκος με κοτόπουλο μαγειρεμένο με πιπεριές, πίκλες, μωβ λάχανο και salsa Cajun, burrito με γέμιση από σιγομαγειρεμένο χοιρινό, cheddar, καλαμπόκι και jalapenos και μοσχαρίσιο κρέας σε σούβλα (Anticuchos de carne μεξικανιστί) με πουρέ γλυκοπατάτας και salsa ψητής ντομάτας. Στη λίστα με τα… cocteles θα βρεις επιλογές όπως το Los purabenos με blend από Caribbean και American rum, σιρόπι τόνκα, λικέρ καρύδας, πουρέ από φρούτο του πάθους και μπίτερ. Ο λογαριασμός στα 20-25€, με κοκτέιλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v