Στον Πειραιά τρώμε τα καλύτερα μεζεδάκια

Σε αυλές και πεζοδρόμια τα μεζεδάκια μοσχοβολούν, τα κρασιά είναι δροσερά και ο κόσμος περνά καλά. Πού; Στον Πειραιά φυσικά!
Στον Πειραιά τρώμε τα καλύτερα μεζεδάκια

Μας αρέσει για να πιούμε το καφεδάκι μας και να βολτάρουμε με φόντο τη θάλασσα, όμως τον αγαπάμε για την ευκαιρία – ή μάλλον τις ευκαιρίες – που μας δίνει για να δοκιμάσουμε λαχταριστά μεζεδάκια σε μέρη που μας κάνουν να νιώθουμε οικεία.

Ο Πειραιάς ξέρει να τρώει μεζέδες κι εμείς πιάνουμε τραπεζάκι σε μεζεδοπωλεία και ταβερνάκια για καλοκαιρινά τσιμπούσια.

Ρεφενέ
Νοταρά 30, τηλ: 21 1410 0053

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ρεφενέ Refene (@refenemeze) on


Μικρό και παρεΐστικο, με αυτή την παλιά όμορφη ατμόσφαιρα του καφενέ που σπάνια συναντάς τη σήμερον ημέρα, αυτό το μεζεδοπωλείο βγάζει τραπεζάκια στη Νοταρά και σερβίρει παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες συνοδεία ούζου και τσίπουρου. Δοκιμάστε τα μπριζολάκια, τις φετοκροκέτες με μέλι/σουσάμι, το αρμένικο σαγανάκι, τα κεφτεδάκια, τα παστουρμαδοπιτάκια, το κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας και τα ζουμερά κεμπάπ. Ο λογαριασμός με κέρασμα γλυκάκι και δικό τους ωραίο ημίγλυκο κρασί στα 15€/ άτομο.

Κρασοκατάσταση
Ασκληπιού 43, τηλ: 21 0420 6202



Ένα τοσοδούλι ταβερνάκι με συριανό χαρακτήρα και πολύ ωραίο κρασί για όλα τα γούστα, μας σερβίρει νόστιμους μεζέδες, δροσερές σαλάτες και χειροποίητα ορεκτικά με πρώτες ύλες που έρχονται κατευθείαν από το νησί των Κυκλάδων. Εδώ δοκιμάζουμε τυρόμπαλες και ρεβιθάδα με συριανό λουκάνικο, αυγά με παστουρμά και σουτζούκι, καγιανά με παστουρμά ή λούζα, αφράτο μπιφτέκι του Μιχάλη, τηγανιά χοιρινή, μαμαδίσια κεφτεδάκια αρωματικά και ζουμερά μπριζολάκια. Συνοδεία δικών τους κρασιών, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12-15€/ άτομο.

Αρλεκίνος
Καραΐσκου 104, κέντρο, τηλ.: 210 4132555

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ (@arlekinospireas) on


Νοσταλγικές διαφημίσεις και παλιές φωτογραφίες του Πειραιά στους τοίχους, κοσμοσυρροή στα τραπέζια του και όχι αδίκως: ο Αρλεκίνος σερβίρει νοστιμότατα μεζεδάκια και ψητά στον πεζόδρομο σε ρετρό ατμόσφαιρα και καλές τιμές. Εδώ παραγγέλνουμε καλοψημένα μπριζολάκια, ζουμερά μπιφτέκια, κεμπάπ και καλαμάκια με το κομμάτι, αλλά και νοστιμότατα συνοδευτικά όπως το θρυλικό «βρώμικο της πλατείας» (αυγά μάτια με ψιλοκομμένες τηγανιτές πατάτες και απάκι), τις μελιτζάνες στο πήλινο, τα λεπτοκομμένα τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια με γιαούρτι και τις φέτες γουρουνοπούλας με μυρωδικά και χοντρό αλάτι. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο με μπυρίτσα.

Στης Φλώρας το Βεράνι
Αντ.Θεοχάρη και Φαβιέρου 57, Αγ. Νείλος, Πειραιάς, τηλ: 6983915080, 2110130169

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Στης Φλώρας το Βεράνι (@sths_flwras_to_verani) on


Ένα φιλόξενο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο στην Καλλίπολη μας υποδέχεται στο όμορφο περιβάλλον του και μας σερβίρει λαχταριστά μεζεδάκια που παντρεύουν γεύσεις και αρώματα Ελλάδας. Μπιφτέκι προβατίνας, γεμιστό με φέτα και ντομάτα, καβουρμάς με τυριά στο πήλινο, σαλάτα Φατούς, πιτάρια τηγανιτά με φέτα και σπανάκι, πικάντικο μπουγιουρντί, κεφτεδάκια Συριανά, σαγανάκι σμυρνέϊκο με αυγά μάτια και γραβιέρα, φέτα με μέλι και σουσάμι, χοιρινή τηγανιά και μελιτζάνες γεμιστές με ανθότυρο είναι μερικά από τα πιάτα του μενού. Στο τέλος, ο λογαριασμός με κρασί ή τσίπουρο στα 12-15€/ άτομο. Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο η Φλώρα έχει και ζωντανή μουσική.

Κεχριμπάρι
Αμισού 3, Κερατσίνι, τηλ: 21 0400 9166



Με ατμόσφαιρα και διακόσμηση που θυμίζει κάτι από παλιό Πειραιά, αυτό το συμπαθέστατο μεζεδοπωλείο με την πορφυρή πρόσοψη βγάζει τραπεζάκια στην μικρή αυλίτσα του και σερβίρει μερακλίδικους μεζέδες και ωραίο κρασάκι για τις καλοκαιρινές μας νύχτες. Ο καβουρμάς με ντομάτα και αυγά μάτια, η σαλάτα Πανδαισία με το χαλούμι και το κρητικό απάκι, το γιαουρτλού κεμπάπ, η προβατίνα Γιούλμπασι με γραβιέρα, το σουτζούκι με αυγά και φέτα, οι φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές και οι χορταστικές ποικιλίες συγκαταλέγονται στα must του καταλόγου. Συνοδεία κρασιού ή μπύρας ή κρητικής τσικουδιάς, ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο.

Φάρος
Ακτή Θεμιστοκλέους 234, Πειραϊκή, τηλ: 210 4518908



Απολαμβάνει ίσως την ομορφότερη θέα από τις ταβέρνες της Πειραϊκής και απλώνει τα τραπεζάκια του σε επίπεδα, χαρίζοντας απρόσκοπτα βλέμματα στη θάλασσα. Ο Φάρος αγαπά το ψαράκι και σερβίρει ωραιότατη, δροσερή χωριάτικη, τηγανιτά καλαμαράκια, μαλακό χταποδάκι στη σχάρα, ελαφρύ τζατζικι για… βούτες με ψωμάκι, τέλειο γαύρο μαρινάτο, γαρίδες σαγανάκι, μαριδάκι τηγανιτό και πλούσια μακαρονάδα θαλασσινών με γαρίδες και μύδια. Συνοδεία κρασιού, υπολογίστε περί τα 15€/ άτομο. Αν θέλετε ουζάκι, κάτι παραπάνω.

Το Ειδικόν
Ψαρών 38, τηλ:  21 0461 2674



Πίσω από τα παλιά καπνεργοστάσια του λιμανιού, στα σύνορα Πειραιά, Δραπετσώνας και Ταμπούρια, Ένα μικρό μπακάλικο του 1920 κρατά τον εσωτερικό του διάκοσμο απαράλλαχτο από τότε και ωσάν αυθεντική μπακαλοταβέρνα σερβίρει νόστιμα μεζεδάκια από τον μικρό του κατάλογο, σε ξύλινα τραπεζάκια μέσα και έξω. Εδώ δοκιμάζουμε εξαιρετική φάβα, τηγανιτά κεφτεδάκια, σαλάτα ντομάτα, γίγαντες, συκώτι, ομελέτα, πατάτες φρεσκοκομμένες τηγανιτές, μεζέ σουτζούκι και την «τούρτα», το σουξέ του μαγαζιού, ένα «βουναλάκι» με τηγανιτές πατάτες και από πάνω τηγανιτά αυγά. Μαζί με άφθονο χύμα κρασί, στο Ειδικό θα δοκιμάσετε νόστιμους μεζέδες πληρώνοντας περί τα 15€ ανά άτομο.

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v