Τσάι από την Κίνα στην Αθήνα

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι του καφέ, υπάρχουν και πιο φλωρ… εκλεπτυσμένοι που τους αρέσουν άλλες ντελικάτες μυρωδιές από τις Ινδίες.
Τσάι από την Κίνα στην Αθήνα
«Σου ΄φερνα στρείδια απ’ το ασπρονήσι,

Σου ‘φτιαχνα τσάι γιασεμιού, 

Μα εσένα σ’ είχαν συνηθίσει

Σε φασολάδες και τουρλού» 

Αυτά έλεγε η Μαριαννίνα Κριεζή δια στόματος  Αρλέτας στο «Τσάι γιασεμιού» και έχουμε να πούμε πως και τα στρείδια μας αρέσουν, και το τσάι γιασεμιού, και οι φασολάδες αλλά και το τουρλού. Εδώ όμως θα ασχοληθούμε με το τσάι και τα μαγαζιά της Αθήνας που το τιμούν.

Το Τσάι

Λυκαβηττού & Αλεξάνδρου Σούτσου 19, Κολωνάκι, τηλ. 210 3388941

Our Mate tea & accessories

Posted by To Tsai on Monday, 7 February 2022


Δικαιωματικά έρχεται πρώτο στον κατάλογο μόνο και μόνο λόγω ονόματος. Ξεκίνησε σαν κατάστημα πώλησης τσαγιού στην οδό Ομήρου. Μετά επεκτάθηκε και στην οδό Σούτσου, με σκοπό να φιλοξενήσει στα ρομαντικά τραπεζάκια του τους λάτρεις του τσαγιού. Τώρα στην οδό Σούτσου, σε έναν φωτεινό, στιλάτο βιομηχανικό χώρο, το «Τσάι» πουλά περί τις 400 μοναδικές ποικιλίες τσαγιού και σερβίρει δεκάδες διαφορετικά είδη από όλο τον κόσμο, σέβεται την ιεροτελεστία και τους χρόνους που χρειάζεται το καθένα για να ετοιμαστεί στην εντέλειά του στο φλιτζάνι σας, ενώ προσφέρει και μία ποικιλία λαχταριστών επιλογών όπως τάρτες, αλμυρές ή γλυκές, κέικ, μπισκότα αλλά και ζεστές βελουτέ σούπες.

Στροφές

Χάμιλτον 7, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ: 210-8833625

Posted by *Στροφές Τεϊοποτείον* on Thursday, 11 October 2012


Για να σέβεται κανείς το τσάι, και να εκτιμά κάθε νότα αρώματός του, κακά τα ψέματα, θα πρέπει να είναι και λίγο μεγάλος σε ηλικία. Οι Στροφές «Τεϊοποτείον», το πρώτο τεϊοποτείο στην Αθήνα έχει γράψει ιστορία πολλών δεκαετιών. Σαν βγεις στον πηγαιμό για το εσωτερικό του,  το περιβάλλον θα σε «αγκαλιάσει» αμέσως κάνοντάς σε να νιώσεις οικεία: φιλικό περιβάλλον με αφίσες, κεντήματα στα τραπεζάκια, παλιές καρτ ποστάλ, ραπτομηχανές Singer και φυσικά μπόλικες ποικιλίες τσαγιού (περί τις 100) για να τις πιείτε ξεφυλλίζοντας κάποιο από τα παλιά κόμιξ και περιοδικά που στολίζουν τα ράφια γύρω από τα τραπέζια. Άκρως συμπαθητική θα λέγαμε πως είναι η αφίσα της Μέριλιν Μονρόε.

Petite Fleur

Πλατεία Ελευθερωτών 16, Χαλάνδρι / Ομήρου 44, Κολωνάκι / Λεωφ. Κηφισίας 37α, Μαρούσι / Αγίων Θεοδώρων 4, Κηφισιά / Αμύντα 1, Παγκράτι

✨ Let's get the par-tea 🍵 started, it's #NationalHotTeaDay! 🎉

Posted by Petite Fleur on Wednesday, 12 January 2022


Σε πέντε διαφορετικά σημεία στην πόλη έχει εγκαταστήσει τα γαλλικά μπιστρό του το «Petite Fleur» μα καθόλου δεν μοιάζουν με μαγαζάκια-αλυσίδα. Στα βίντατζ τραπεζάκια του με τους ριγέ τοίχους, το ροζ να βασιλεύει, ακόμα και τη βίντατζ εσπρεσιέρα του, υπό τους ήχους της jazz από τα πικάπ και με την μυρωδιά των σοκολατένιων γλυκών και των κέικ που σερβίρονται, απολαμβάνουμε πέρα από την ονομαστή ζεστή σοκολάτα του Petite Fleur, και τις ωραιότατες ποικιλίες τσαγιού. Από τις αγαπημένες μας, το πράσινο τσάι με κόκκους ροζ πιπεριού. 

L’Arrêt du temps 

Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7  Παγκράτι τηλ. 210-72.53.200

Some cozy vibes☕


#larretdutemps #cafe #bistrot

Posted by L'arrêt du temps - Η παύση του χρόνου on Wednesday, 12 January 2022


Μία σχετικά νέα αθηνέζικη άφιξη, κάτι ανάμεσα σε μπιστρό και βιεννέζικο καφέ με «βαριές» βιβλιοθήκες, περσικά χαλιά και χαμηλό φωτισμό κρύβεται πίσω από το Caravel. H διακόσμηση με τους αρχοντικούς πίνακες και τη στρογγυλή σκάλα σας βάζει αμέσως στο πνεύμα να προτιμήσετε το τσάι, αντί του καφέ· αρμόζει σε ένα τέτοιον περιβάλλον. Μπορεί το Arrêt να φημίζεται για τη σοκολάτα Callebaut του, αλλά διαθέτει και μεγάλη ποικιλία εξωτικών τσαγιών για τους πιο εκλεπτυσμένους.

Bubble Tale 

Λεωφ. Κηφισίας 238, Κηφισιά/ Αιόλου 17, Αθήνα/ Σωτήρος Διός 29, Πειραιάς/ Παρ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 276/ Πανόρμου 8, Αιγάλεω/ Δ. Διαμαντίδη 6Α, Κορυδαλλός

Posted by Bubbletale on Thursday, 11 January 2018


Έσκασε στην Αθήνα σαν κάτι το διαφορετικό και λάνσαρε τη μόδα του bubble tea, ενός παγωμένου τσαγιού με μπαλίτσες που λιώνουν στο στόμα και αλλάζουν τη γεύση του, και σύντομα έγινε ένα suis generis μαγαζάκι για τους λάτρεις αυτού του πολύ συγκεκριμένου είδους. Σαφώς πιο τουριστικό και παιχνιδιάρικο από μια παραδοσιακή τσαγερί, το Bubble Tale σερβίρει αρκετές ποικιλίες ζεστού τσαγιού όπως κόκκινο decaf, με μπαχαρικά, μήλο-κανέλλα και φρούτα του δάσους, και παγωμένο τσάι με βάση το πράσινο, το μαύρο ή το κόκκινο και την προσθήκη bubbles με χυμούς φρούτων, όπως φράουλα ροδάκινο, πορτοκάλι, μάνγκο, κεράσι, κράνμπερι, βατόμουρο, passion fruit, πράσινο μήλο. Ο κατάλογος μεγάλος, και η λίστα δεν τελειώνει, τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v