Βρήκαμε τα πιο νόστιμα μαγειρευτά της Αθήνας

Ψάξαμε και βρήκαμε τις καλύτερες διευθύνσεις της πόλης για να φας μαμαδίσιο φαγάκι σε πολύ καλές τιμές.
Βρήκαμε τα πιο νόστιμα μαγειρευτά της Αθήνας

Το φαγάκι της μαμάς, το ελληνικό comfort food είναι κάτι που δύσκολα απαρνιέσαι. Και μπορεί να μην είσαι από τους τυχερούς που το έχουν διαθέσιμο σε καθημερινή βάση, όμως επιλογές για να το απολαύσεις στην Αθήνα υπάρχουν.

Μαγειρεία σε διάφορες περιοχές της πόλης ετοιμάζουν καθημερινά, μεσημέρια αλλά και μέχρι το βράδυ, νοστιμότατες γεύσεις σε πολύ καλές τιμές.

Και μπορεί να μην είναι ακριβώς σαν της μανούλας (σου), αλλά πλησιάζουν αρκετά. Πίστεψέ μας. 

Οινομαγειρείο Ήπειρος
Φιλοποίμενος 4, στοά Μανέτα, Κεντρική Κρεαταγορά, τηλ. 210 3240773



Κάποια πράγματα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Σταθερή αξία εδώ και δεκαετίες για ξενύχτηδες και μη της πόλης, η Ήπειρος έχει φτιάξει τη δική της ιστορία στη Βαρβάκειο, σερβίροντας εκλεκτές μαμαδίσιες γεύσεις στα τραπεζάκια της. Οι σούπες εδώ έχουν την τιμητική τους, (πατσάς, μαγειρίτσα, μοσχαρίσιο πόδι, γίδα βραστή, μοσχαρόσουπα κ.α.), ενώ στη βιτρίνα φιγουράρουν σουτζουκάκια σμυρνέικα, μπάμπιες, κοτόπουλο μπούτι φούρνου με μακαρόνια, γιουβαρλάκια, φασολάδα και άλλα τέτοια ωραία. Με 12-15€ άτομο τρως και πίνεις μια χαρά.

Το Όμορφο
Ξενοκράτους 50, Κολωνάκι, τηλ: 21 0722 6830



Σταθερή αξία για σπιτικό και καλομαγειρεμένο φαγητό στο Κολωνάκι, το Όμορφο μετρά ογδόντα χρόνια και μας ταΐζει παραδοσιακές νοστιμιές δια χειρός των συμπαθέστατων ιδιοκτητών. Κοτόπουλο κοκκινιστό, γιουβέτσι κοτόπουλο με κριθαράκι, μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας, λαχανοντολμάδες, μπριάμ, σπανακόρυζο, ρεβυθόσουπα, μπάμιες λαδερές, κολοκυθάκια αυγολέμονο, γίγαντες Καστοριάς με σπανάκι, κατσικάκι γιουβέτσι, μοσχαράκι με κολοκυθάκια αυγολέμονο, ψαρόσουπα με μπακαλιάρο και σουτζουκάκια είναι μερικά μόνο από τα πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται στον κατάλογο. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, με κρασί.

Το Σπιτικό Φαγητό
Δασκαλάκη 10, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0778 5543



Κρυμμένο σε ένα στενάκι στους Αμπελόκηπους, αυτό το συμπαθέστατο μαγειρείο βγάζει κάθε μέρα ένα νοστιμότατο μενού με μαμαδίσια πιάτα σε γενναίες μερίδες και πολύ καλές τιμές. Έχει τραπεζάκια μέσα και έξω σε έναν όμορφο χώρο και σερβίρει κάθε μεσημέρι επιλογές όπως κοτόπουλο φούρνου με πατατούλες, μοσχάρι στιφάδο, μπιφτέκι κοτόπουλο, μπιφτέκι μοσχαρίσιο γεμιστό με ζαμπόν και τυρί, λαχανοντολμάδες, παστίτσιο, χοιρινό κότσι, μανιταρόσουπα, γίγαντες φούρνου, αρακά κοκκινιστό, μελιτζάνες ιμάμ. κ.α. Ο λογαριασμός στα 10-12€/ άτομο, με κρασάκι.

Οινομαγειρείο το Τριφύλλι
Παναθηναϊκού 7, Αμπελόκηποι, τηλ: 210 6446585



Είτε είσαι «βάζελος» είτε όχι, δύσκολα θα αντισταθείς στα λαχταριστά, τραγανά κεφτεδάκια που σερβίρει εδώ και δεκαετίες ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα αυθεντικά καπηλειά στη γειτονιά του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Πίσω από μια θύρα του «Απόστολος Νικολαΐδης», το Τριφύλι σερβίρει καθημερινές από τις 19.30 στα λίγα τραπεζάκια του εκτός από τα προαναφερθέντα και ανάρπαστα κεφτεδάκια, ωραιότατα συκωτάκια-τηγανιά, μπακαλιάρο σκορδαλιά, ντολμάδες και κλασικά ορεκτικά – ήτοι χορταστική χωριάτικη και πατάτες τηγανητές. Με κρασί ή μπύρα υπολόγισε περί τα 10-12€ το άτομο.

Αναψυκτήριον του Γιώργου και της Ρίτσας
Σαρρή 22, Ψυρρή, τηλ: 21 0321 7635



Αυτό το καλτ μαγαζάκι στην πολυσύχναστη περιοχή του Ψυρρή, εκτός από πάσης φύσεως ψιλικά και λοιπά είδη περιπτέρου σερβίρει στα λιγοστά τραπεζάκια στο εσωτερικό του μαμαδίσια κουζίνα σε ατμόσφαιρα αυθεντικά σπιτική. Ένα μαγειρευτό ημέρας – κοκκινιστό, όσπρια, λαδερά, μακαρόνια με κιμά, ψάρι πλακί, κοτόπουλο στο φούρνο κ.α.- χύμα κρασί, μπύρα και μερικές σαλάτες αρκούν για να φας καλά σε μια από τις πιο ιδιαίτερες γωνιές του Ψυρρή. Ο λογαριασμός κάτι λιγότερο από 10€, με κρασί.

Μαγείρικο
Πλάτωνος 15, Αθήνα, τηλ: 21 0523 2328



Ακόμα μια κρυμμένη μαμαδίσια διεύθυνση, το Μαγείρικο ετοιμάζει κάθε μεσημέρι νόστιμο φαγάκι φτιαγμένο με μεράκι και αγνά υλικά. Στον κατάλογό του θα βρεις παστίτσιο με σπιτική μπεσαμέλ, μουσακά, μοσχαράκι κοκκινιστό, σουφλέ με λαζάνια και ζαμπόν, κεφτεδάκια της μαμάς, κανελόνια με μοσχαρίσιο κιμά, γεμιστά με πατάτες φούρνου, κόκκορα κοκκινιστό κρασάτο, αλλά και μπακαλιάρο σκορδαλιά, φρέσκο γαύρο, σαρδέλα σχάρας και καλαμαράκια με φρέσκιες τηγανιτές πατάτες. Για ένα πλήρες γεύμα, με κρασάκι υπολόγισε περί τα 12€/ άτομο.

Άτταλος
Αδριανού 9, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0321 2488



Μη σε τρομάζει το τουριστικό της περιοχής, στον Άτταλο θα φας παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και ωραία μαγειρευτά με την πιο ωραία θέα του… είδους. Ο κατάλογος αλλάζει καθημερινά, και περιλαμβάνει καλομαγειρεμένες επιλογές όπως μουσακάς, παστίτσιο, μελιτζάνα με φέτα, γεμιστά με ντομάτα και πιπεριά, γίγαντες φούρνου, κόκκορα κρασάτο, κοτόπουλο φούρνου και ρεβιθάδα, ενώ παίζουν και κάποιες επιλογές σε ψάρι (σαρδέλα, γαύρος, πέρκα κ.α.). Για ένα πλήρες γεύμα με θέα Ακρόπολη, υπολόγισε περί τα 15€/ άτομο.

Οψοποιείν
Ιπποκράτους 56, Εξάρχεια, τηλ: 21 5500 3767



Το όνομά του σημαίνει «να μαγειρεύεις» και σίγουρα το τιμά δεόντως. Αυτό το μοντέρνο μαγειρείο των Εξαρχείων ετοιμάζει τα μεσημέρια τα ταψιά του, που γεμίζουν με κάθε λογής μαμαδίσιο φαγάκι. Στα πιάτα ημέρας του θα βρεις μελιτζάνες ιμάμ, αγκινάρες α λα πολίτα, μπριάμ, σπαγγέτι μπολονέζ, παραδοσιακό παστίτσιο, μπιφτέκι κοτόπουλο στον φούρνο με πατατούλες, σμυρναίικα σουτζουκάκια, χοιρινό φρικασέ, κοτόσουπα και γίγαντες φούρνου με λαχανικά μεταξύ άλλων. Νόστιμα ορεκτικά και σαλάτες συμπληρώνουν τον κατάλογο, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 10-12€/ άτομο, με μπιρίτσα.

Εν κρυπτώ
Χαρ. Τρικούπη 5, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 8670



Ουδέν κρυπτόν από τον καλοφαγά, ιδιαίτερα αν πρόκειται για νοστιμότατο μαγειρευτό φαγητό, όπως αυτό που σερβίρει τα μεσημέρια το μαγαζί της Τρικούπη στο μοντέρνο και οικείο περιβάλλον του. Πιάσε θέση και παράγγειλε νοστιμότατα πιάτα όπως φιλέτο μπούτι στη σχάρα μαριναρισμένο με μέλι και σόγια, κοκκινιστό λαχανόρυζο, μοσχαράκι κοκκινιστό γάστρας με μακαρούνες, κοτόπουλο λεμονάτο με αρακά και πατάτες, γεμιστά με κιμά, αλλά και πατατόσουπα βελουτέ με πράσα και καυκαλήθρες και στριφτή τυρόπιτα σκοπελίτικη. Ο λογαριασμός στα 15€ με μπίρα ή κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v