Σοκολατερί για γλυκά βροχερά απογεύματα

Είναι η καταλληλότερη εποχή για ζεστές αχνιστές σοκολάτες; Σαφέστατα. Γι’ αυτό βρήκαμε τις πιο ενδιαφέρουσες σοκολατερί.
Σοκολατερί για γλυκά βροχερά απογεύματα

Υπάρχει καταλληλότερη εποχή για σοκολάτα από τον Φεβρουάριο; Βρίσκουμε μία μέρα που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχή, καθόμαστε αναπαυτικά στα τραπέζια μίας εξ αυτών των σοκολατερί, και πίνουμε αρίστης ποιότητας σοκολάτες κάνοντας χάζι το βροχερό τοπίο. Γιατί είμαστε και ρομαντικοί. 

Dark Side of Chocolate

Σόλωνος 49, Κολωνάκι, τηλ. 698 2803418



Θα υποθέσουμε ότι ο ιδιοκτήτης της εν λόγω σοκολατερί εκτός από το κακάο, αγαπά και τους Pink Floyd, κάτι που αν θέλετε, του δίνει το προβάδισμα σε αυτήν τη λίστα. Στο μικρό πλην ρομαντικό μαγαζάκι του που βρίσκεται στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας του ‘30, με την παριζιάνικη εσάνς δοκιμάζουμε εντελώς πρωτότυπες γεύσεις με βάση τη σοκολάτα. Εκτός των χειροποίητων  σοκολατακίων αρωματισμένων με ελληνικά βότανα, βρίσκουμε και ζεστά σοκολατένια ροφήματα που φτιάχνονται από την premium σοκολάτα De L’ Opera. Οι συνταγές πολλές, 15 το σύνολο, και όσοι επιθυμούν ζητούν τους δικούς τους συνδυασμούς.

Clemente VII

Βουκουρεστίου 3, Κολωνάκι, τηλ. 2103219340



Στο Κολωνάκι οι σοκολατερί έχουν την τιμητική τους και το Clement VII ξέρει πώς να σας πείσει να έρθετε. Εκεί που κάποτε έδρευε το ιστορικό Μπραζίλιαν, τώρα βρίσκεται το Clement VII, το οποίο έδωσε μία αναγεννησιακή όψη στην οροφή του, έντυσε με γιλέκα τους σερβιτόρους του και σερβίρει σοκολάτα ζεσταμένη σε μπεν μαρί -γι’ αυτό έχετε κατά νου ότι θα περιμένετε λιγάκι. Η σοκολάτα βελούδινη και πηχτή, ίσως και να έχει μία υποψία γλυκάνισου, φτιάχνεται με σοκολάτα Valrhona και σερβίρεται στην κατάλληλη θερμοκρασία, ώστε να μην αλλοιωθούν και οι νότες των γεύσεων.

Sokolata

Βουλής 35 και Απόλλωνος 7, τηλ. 2130302290



Μία όαση γλυκύτητας υπάρχει στο Σύνταγμα και ακούει στο λιτό και απέριττο όνομα Σοκολάτα. Στα μπρίκια της χρησιμοποιεί την υπέροχη ποικιλία σοκολάτας Valrhona για να μας ετοιμάσει μία από τις καλύτερες ζεστές σοκολάτες που έχουμε δοκιμάσει. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε 26 εξαιρετικές ποικιλίες της Valrhona και 13 της Chocolaterie de L’Opéra, μονοποικιλιακές ή blends, με περιεκτικότητα από 32% έως 100%, από τις πιο γλυκιές και αρωματικές μέχρι τις πιο πικρές και αυστηρές. Αν στην παρέα υπάρχουν ανωμ… άτομα που δεν αγαπούν τη σοκολάτα, εδώ βρίσκουμε επίσης τσάι KUSMI, σπιτικά γλυκά, βιολογική ρακή κ.α. 

L’Arrêt du temps 

Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7  Παγκράτι τηλ. 210-72.53.200



Κάτι ανάμεσα σε μπιστρό και βιεννέζικο καφέ με «βαριές» βιβλιοθήκες, περσικά χαλιά και χαμηλό φωτισμό κρύβεται πίσω από το Caravel. Τη διακόσμηση με τους αρχοντικούς πίνακες και τη στρογγυλή σκάλα θα τη λατρέψετε. Αλλά πιο πολύ θα λατρέψετε τη σοκολάτα Callebaut με περιεκτικότητα σε κακάο 70% που λιώνει αργά μέσα σε γάλα. Αν αγαπάτε και τον καφέ, το L’ Arrêt έχει φροντίσει να σας κακομάθει με ποικιλία της KUDU. 

Rezin

Εμμανουήλ Μπενάκη 53 και Τζαβέλλα, Εξάρχεια, τηλ. 2103846385



To κλασσικό ροκ φοιτητικό στέκι των Εξαρχείων σερβίρει την πιο διάσημη σοκολάτα της περιοχής, η οποία δεν είναι άλλη από τη «λιωμένη Lacta», την οποία μπορείτε μάλιστα να απολαύσετε και σε XL κούπα. Τα λαχταριστά του ζεστά ροφήματα φτιάχνονται από πλάκες σοκολάτας χρησιμοποιώντας τον ιδανικό συνδυασμό κουβερτούρας και γάλακτος, ενώ το cult πατάρι του είναι ό,τι πρέπει για παρεΐστικο άραγμα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v