Πού θα ακούσεις ωραίες μουσικές στα Βόρεια;

Βαρέθηκες να ακούς τα ίδια; Μπαράκια με μουσικό χαρακτήρα σε περιμένουν στα βόρεια προάστια για νύχτες όμορφες και ανεβαστικές.
Πού θα ακούσεις ωραίες μουσικές στα Βόρεια;

Μεγάλο ζήτημα η καλή μουσική σε μπαρ. Αν είσαι από εκείνους που έχουν βαρεθεί τις ίδιες και τις ίδιες λίστες «κονσέρβα», τότε μάλλον ψάχνεις μέρη για να κρυφτείς και να ακούσεις μουσικές με ταυτότητα.

Για την Αθήνα σ’ τα έχουμε πει εδώ, αν η βραδιά όμως σε βγάλει βόρεια τι κάνεις;

Πολύ απλό, σημειώνεις τα παρακάτω και περνάς μια ωραιότατη και κεφάτη νύχτα.

The Edge Rock Cafe
Διονύσου 9, Μαρούσι



Ξύλινα τραπεζάκια και καρέκλες, πέτρινοι τοίχοι γεμάτοι αφίσες από ροκ και μέταλ μπάντες, μια μεγάλη οθόνη HD για video clips, μπίρες και καθαρά ποτά συνθέτουν τον χαρακτήρα ενός μπαρ αγαπά τους θαμώνες του και την ποιοτική μουσική. Εδώ θα ακούσεις κλασική αλλά και πιο μοντέρνα ροκ, ενώ είναι πολύ πιθανό να πετύχεις και κάποια ζωντανή εμφάνιση. To απλό ποτό ξεκινά από 5€.

Django Bar
Γεωρ. Δροσίνη 5, Κηφισιά



Το κρατάει ζωντανό και μουσικό σε έναν όμορφο πεζόδρομο της Κηφισιάς, και είναι ίσως από τα πιο ενδιαφέροντα μπαρ για να ακούσεις ωραίους ήχους στην περιοχή. Το Django με σαφείς αναφορές στον Ταραντίνο αγαπά την σύγχρονη ροκ, την punk, την indie και όλα εκείνα τα είδη που σε κάνουν να θες να τα «σπάσεις» και να λικνιστείς. Άξια αναφοράς και τα σινεφίλ κοκτέιλ του. Οι τιμές τους στα 9€, το απλό ποτό στα 7€.

White Monkey
Γυφτοπούλου Γρηγορίου 6, Χαλάνδρι, τηλ.: 697 244 6697



Δισκοθέτες της πόλης σε χορεύουν και σε διασκεδάζουν με τις μουσικές τους που αγαπούν rock ‘n’ roll, swing, bοοgaloo και northern soul, ενώ εξαιρετικά tiki cocktails και ψαγμένα ρούμια παίζουν στη μπάρα για να απογειωθεί η εμπειρία. Το White Monkey σερβίρει μουσικάρες και ποτάρες, σε έναν από τους πιο ζωντανούς πεζοδρόμους του Χαλανδρίου. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Spiti Bar
Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6833677



Κρατά ψηλά τα σκήπτρα του πιο ψαγμένου (και) μουσικά μπαρ της γειτονιάς, με εναλλακτικά DJ sets, συμμετοχές σε φεστιβάλ, stand up comedies, καταπληκτικές μουσικές και, ωραιότατα κοκτέιλ. Οι δισκοθέτες εδώ αλλάζουν σχεδόν καθημερινά, έτσι έχεις την ευκαιρία να ακούσεις κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό: από soul, disco και funk μέχρι ροκ και indie, συχνά από βινύλια. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€. 

Le Roi
Αγίας Παρασκευής 126, Χαλάνδρι



Τζούκμποξ, παλιές βέσπες, ο φωτισμός πάντα χαμηλά για την σωστή ατμόσφαιρα, οι μουσικές κλασικές ροκ ξυπνούν αναμνήσεις. Το Le Roi βρίσκεται μια ανάσα από το Μετρό της Αγίας Παρασκευής και παίζει αγαπημένα κομμάτια από τα πικάπ του, ενώ σερβίρει παγωμένες μπίρες και καθαρά ποτά σε μεγάλη ποικιλία. Για ζύθο οι τιμές ξεκινούν από 5€, αν θες ποτάκι, από 7€ το απλό.

El Rey Alobar
Θουκυδίδου 7, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6814459



Ξενυχτάει μέχρι πολύ αργά, και είναι λογικό, αφού οι μουσικές του σε κρατάνε κολλημένο εδώ. Rock, λάτιν και indie μέχρι ατμοσφαιρική εναλλακτική ποπ, swing, funk και dub, το μενού εδώ είναι χορταστικό και το κέφι χτυπάει «κόκκινο». Αν θες ψαγμένα spirits, η μπάρα του είναι επίσης άρτια εξοπλισμένα. Τα εξαιρετικά cocktails ξεκινούν από 8€, και το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Monkey Bar
Π. Τσαλδάρη 32, Μελίσσια



Παρεΐστικο κλίμα, μια μίνι καλυμμένη αυλίτσα με στάντ, παιχνιδιάρικη και σταθερά ανεβαστική διάθεση στις ξένες μουσικές επιλογές και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ συνθέτουν τον χαρακτήρα αυτού του κρυμμένου μπαρ στην off γειτονιά των Μελισσίων. Τις Κυριακές, οι φαν των ελληνικών θα βρουν εδώ το καταφύγιό τους. Οι τιμές των cocktails ξεκινούν από 7,5€ και φτάνουν μέχρι τα 12€, το απλό ποτό στα 8€.

The Azor
Ανοίξεως και Σταμάτας 3, Άνοιξη, τηλ: 2108140848



Είναι (πολύ) βόρεια, σε σημείο που θα ξενιτευτείς, αλλά αξίζει. Κυκλαδίτικου στυλ διακόσμηση με λευκές ξύλινες καρέκλες και ανοιχτά χρώματα σε τοίχους και μπάρα, νεαρόκοσμος, fun ατμόσφαιρα και ωραίες ροκ και alternative/indie μουσικές φέρνουν κόσμο και κοσμάκη στην Άνοιξη εδώ και χρόνια. Τα κοκτέιλ επίσης αξίζουν συγχαρητηρίων, και ανανεώνονται διαρκώς, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6,5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v