Αυτά τα νέα καφέ τα δοκίμασες;

Μοσχοβολούν φρεσκάδα και καβουρδισμένα χαρμάνια. Είναι μικρά και όμορφα και σε περιμένουν να πιάσεις τραπεζάκι για γουλιές καφεΐνης.
Αυτά τα νέα καφέ τα δοκίμασες;

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τι θα ήταν ο άνθρωπος χωρίς καφέ; Μεγάλη κουβέντα. Σίγουρα λιγότερο ευτυχισμένος, για να δώσουμε μια σύντομη απάντηση.

Ε λοιπόν, αυτές οι νέες διευθύνσεις μοσχοβολάνε φρεσκάδα και φρεσκο-καβουρδισμένα χαρμάνια από διάφορα μέρη του κόσμου και σε προσκαλούν να πιάσεις τραπεζάκι για να ζήσεις την απόλυτη καφεΐνική εμπειρία.

The Ro(a)sters
25ης Μαρτίου 7 και Κώστα Βάρναλη, Περιστέρι, τηλ: 210574626

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TheRoosters.co (@theroosters.co)

Κάτι νέο και ωραίο καβουρδίζεται στο Περιστέρι, σε αυτό το ολόφρεσκο γωνιακό μαγαζάκι πίσω από το οποίο βρίσκουμε την ομάδα του δημοφιλούς Mind the Cup. Το The Roosters είναι ένα μικρο-roastery ήτοι εργαστήρι παρασκευής καφέ, στο οποίο θα βρεις και θα δοκιμάσεις επιλογές από κάθε γωνιά του κόσμου που καβουρδίζουν οι ίδιοι στο μαγαζί και θα πάρεις και για το σπίτι αν σου αρέσουν. Αυτήν την περίοδο σερβίρουν Da`Gabo Bajawa από την Ινδονησία, Sheka Farm από την Αιθιοπία και τον Lerida Estate από τον Παναμά, ενώ διαθέτουν και νοστιμότατα κρουασάν, choco rolls, bagels, sandos, red velvet με σταφίδες αλλά και vegan επιλογές, καθώς και σάντουιτς για να μην πιεις… ξεροσφύρι.

Huggamag
Λεωφόρος Μεσογείων 99, τηλ. 2106926389

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by HUGGAMAG (@huggamag)

Απέναντι από το πάρκο της Σχολής της Χωροφυλακής στους Αμπελόκηπους, στους δύσκολους μήνες της καραντίνας γεννήθηκε ένα χαριτωμένο coffee shop από ανθρώπους  που αγαπάνε τον καλό καφέ και δεν σταματούν να πειραματίζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο λιλιπούτειο αυτό μαγαζάκι θα απολαύσεις υπέροχα χαρμάνια από εκλεκτούς καφέδες, αλλά και single origin επιλογές από την Αιθιοπία και τις Ονδούρες. Άξιος αναφοράς και ο Huggamag microlot limited που παίζει αυτήν την περίοδο, ένας Pink bourbon ultra specialty καφές που εγγυάται δυνατές συγκινήσεις.

BRIO Bistro

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BRIO (@brio_greece)


Μετά την briocherie του στο Ψυχικό, ο βραβευμένος Jean-Charles Métayer άνοιξε δύο εξίσου όμορφα bistro στα βόρεια προάστια για να απολαύσεις καφεδάκι και άφθονη δροσιά σε τραπεζάκια έξω. Στα δύο BRIO Bistro σε Χαλάνδρι και Νέα Ερυθραία, ο καφές απολαμβάνεται σε τραπεζάκια απλωμένα στο πεζοδρόμιο και στον κήπο (στο Χαλάνδρι) και σε ένα εξίσου όμορφο χώρο στην πολυσύχναστη Χ. Τρικούπη στη Νέα Ερυθραία, και είναι από συνδυασμό καφέδων του Περού, της Βραζιλίας, της Αιθιοπίας και της Ονδούρας. Απολαμβάνεται ιδανικά, μαζί με το διάσημο briossant στην απλή αλλά και στη σοκολατένια του εκδοχή, αλλά και με πληθωρικές επιλογές brunch (croque madame, αυγά Benedict κ.α.).

Kapu
Ζακύνθου 9, Αθήνα, τηλ: 21 1013 4307

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 𝗞𝗔𝗣𝗨 (@kapu.kypseli)


Δυσκολάκι να βρεις (πολύ) καλό καφέ στην Κυψέλη, όμως όλο και Kapu θα τα καταφέρεις. Στον αριθμό 9 της οδού Ζακύνθου, συγκεκριμένα, εκεί όπου ξεφύτρωσε αυτό το συμπαθέστατο μαγαζάκι, το οποίο σερβίρει το άκρως ψαγμένο 3 sips blend της Mister Bean, μια ποικιλία με προέλευση από Βραζιλία και Αιθιοπία που εντυπωσιάζει. Σύντομα ο κατάλογός του θα εμπλουτιστεί με μονοποικιλιακούς καφέδες από διάφορες προελεύσεις, ενώ το ρόφημα σου συνοδεύεται αρμονικά με πάσης φύσεως γλυκά και αλμυρά σνακ όπως μπισκότα σοκολάτας με σοκολάτα υγείας ή μαλακά μπισκότα με λευκή σοκολάτα, μάφινς με σοκολάτα και βανίλια, κέικ, σουφλέ σοκολάτας, τορτίγιες με γαλοπούλα και σος ανθότυρου και βετζετέριαν τσιαπάτα με σουσάμι και λινάρι, αβοκάντο και χειροποίητο πέστο.

Plegma coffee & living
Ευφράνορος 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7018219 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Plegma Shop (@plegmashop)


Θες να ψωνίσεις; Θες να πιείς το καφεδάκι σου; Στο νέο κόνσεπτ μαγαζί του Παγκρατίου μπορείς να κάνεις και τα δύο και να περάσεις υπέροχα. Ο χώρος θυμίζει έκθεση interior design με μικροέπιπλα και κάθε λογής οικιακά είδη για να χαζέψεις, ενώ στα της καφεΐνης, ο καφές τους είναι Area51, ντελικάτος και αρωματικός ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα σου. Πέρα από τον καφέ έχουν κάθε μέρα διαφορετικά φρέσκα χειροποίητα σνακ, όπως αφράτα cinnamon rolls, caramel rolls,  γλυκές τάρτες και άλλα τέτοια ωραία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v