Τα πιο ψαγμένα τζαζ μπαρ της Αττικής

Βολτάραμε στα πιο ψαγμένα τζαζόμπαρα της Αττικής και απολαύσαμε τις ποτάρες μας, συνοδεία υπέροχων μουσικών.
Τα πιο ψαγμένα τζαζ μπαρ της Αττικής

Μάλλον θα το έχεις καταλάβει ήδη, αλλά θα το επαναλάβουμε ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες. Έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στη μουσική και σε όλα εκείνα τα μπαρ στα πέριξ της Αττικής που τιμούν το όνομα της, αποτίνοντας καθημερινά φόρο τιμής στο αγαπημένο τους είδος. Από τη ροκ και τη heavy metal κι από την rnb στην τζαζ κάθε μουσικόφιλος μπορεί να βρει το μπαράκι που θα γίνει το επόμενο στέκι του βάσει των μουσικών του επιλογών. Θα μείνουμε λίγο παραπάνω στην αδικημένη τζαζ μιας και συνήθως απαιτεί εκπαιδευμένα αυτιά, πάνω στους αυτοσχεδιασμούς των απογόνων του Λούις Άρμστρονγκ, του Ντίζι Γκιλέσπι και του Ντιουκ Έλινγκτον.

Ευτυχώς στην Αττική υπάρχουν ακόμη μπαρ που κρατούν ψηλά τη τζαζ σημαία τους κι εμείς βρίσκουμε το κατάλληλο soundtrack για τις νύχτες μας.

Afrikana (Ιεροφαντών 13, Κεραμεικός 21 0341 0445)


Μια ανάσα από το μετρό του Κεραμεικού, η πολύχρωμη Afrikana έχει γίνει εδώ και χρόνια το αγαπημένο τζαζ στέκι μας, φιλοξενώντας άπειρα live από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, συνοδεία ποτών κι εξαιρετικών signature κοκτέιλ. Στον νοσταλγικά πανέμορφο εξωτερικό της χώρο χτυπάει αυτή την περίοδο ο παλμός της τζαζ και της μαύρης κουλτούρας της πόλης.

Η Afrikana φιλοξενεί ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει η εγχώρια σκηνή, και σου προσφέρει μαγικές κι αξέχαστες μουσικές βραδιές με μοναδικά live, τζαζ, άφρο, σόουλ, φάνκ, αλλά και φρέσκες εναλλακτικές μουσικές προτάσεις υψηλού επιπέδου, που σκοπό έχουν να αναδείξουν το ταλέντο και την ποιότητα των μουσικών μας!

Οι καλύτερες τζαζ μουσικές επιλογές της πιάτσας, συναντούν την καλύτερη εξυπηρέτηση , καθαρά ποτά, μοναδικά κοκτέιλ και την πιο εξωτική, ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα του Κεραμεικού. Το ποτό είναι στα 7€.

Καφέ Αρκούδα (Σπύρου Μερκούρη κι Εριφύλης 2, Άλσος Παγκρατίου, τηλ.: 6976895291 – 2155050730)


Το Παγκράτι είναι ξεκάθαρα μια τζαζ γειτονιά που άνετα θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε ταινία του Τζιμ Τζάρμους αν ο τιτάνας σκηνοθέτης έκανε τα κινηματογραφικά του κόλπα στα μέρη μας. Το μόνο βέβαιo είναι ότι θα σύχναζε στην Καφέ Αρκούδα. Βλέπεις, η Αρκούδα συνεχίζει να μας σερβίρει καφεδάκια από τις 10.00 το πρωί και ωραία καθαρά ποτά μέχρι αργά το βράδυ, και να παίζει εξαιρετικές κολληματικές rock και jazz μουσικές από τα 60s και τα 70s μέχρι σήμερα. Το προσωπικό πάντα ευγενέστατο και τα ποτά πάντα καθαρά. Οι τιμές των ποτών ξεκινούν από 6€.

Jazz in Jazz (Δεινοκράτους 4, Αθήνα τηλ.: 21 0722 5246)

Το Jazz In Jazz είναι ένα μπαράκι- μικρό μουσείο της jazz, ακριβώς πάνω από την πλατεία Δεξαμενής. Εδώ από το 1978, μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου και τη ζεστή ατμόσφαιρα, να ακούσεις jazz μουσική από τις δεκαετίες του '20 μέχρι και τέλη του '60 και ίσως και λίγη κλασική. Μιλάμε για ένα whisky bar βγαλμένο από ασπρόμαυρη αμερικανική νουάρ ταινία του 1950 κι αυτός μόνο καλό μπορεί να είναι όπως καταλαβαίνεις. Τα απλά ποτά κοστίζουν 6€.

Minnie the Moucher (Τσακάλοφ 6, Κολωνάκι τηλ.: 21 0364 1686)


Το Bar Minnie the Moocher δανείστηκε τον τίτλο του ομώνυμου τραγουδιού του Cab Calloway, για να προσθέσει στην ζωή της Αθήνας ένα θεματικό all day classic bistrot-bar με διαχρονική αξία. Βρίσκεται στην καρδιά του Κολωνακίου, καταμεσής του πολυσύχναστου πεζόδρομου της Τσακάλωφ και σε ταξιδεύει στον χρόνο γυρνώντας σε πίσω στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Χώρος που μυρίζει vintage και πεπαλαιωμένο ουίσκι το Minnie the Moucher διαθέτει πλήρη λίστα cocktail, ενημερωμένη κάβα κρασιών και πλήρες μενού φαγητού για κάθε ώρα της ημέρας. Στα ηχεία του θα ακούσεις ψαγμένες τζαζ μελωδίες όσο το ευγενέστατο προσωπικό θα γεμίζει τα ποτήρια σου. Μπορείς να δεις το μενού εδώ https://minniethemoocher.gr/spirits-cocktails/spirits-cocktails-menu/

Verve Music Café (Αγίων Αναργύρων 10, Ψυρρή, τηλ.: 21 1012 5750)


Στο Verve χτυπά η τζαζ καρδιά της περιοχής του Ψυρρή, σε έναν χώρο με υπέροχη διακόσμηση με άπειρες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, αφίσες κι εξώφυλλα δίσκων μαζί με διαλεχτά «μπιμπελό» που παραπέμπουν σε αμερικανικό μπαρ εποχής. Αυτή την περίοδο βγάζει τα τραπεζάκια του στον πεζόδρομο της Αγίων Αναργύρων, και μας περιμένει για υπέροχους καφέδες, smoothies, φυσικούς χυμούς και σπιτικές λεμονάδες άμα λάχει. Το βράδυ προφανώς μπορείς να πιείς και τα ποτάκια σου και να νοσταλγήσεις ελεύθερα την προ πανδημίας περίοδο που στριμωχνόσουν στην μπάρα του. Τουλάχιστον μπορείς να ακούσεις ακόμη τζαζ αλλά και λοιπές μουσικάρες από τους guest djs του. Τα απλά ποτά κοστίζουν 6€.

Σπίτι Art Bar (Ευπατρίδων 7, Κεραμεικός, τηλ.: 698 352 2217)


Με όνομα απόλυτα ταιριαστό στους σκοπούς των ιδιοκτητών του το Σπίτι Art bar στέγασε πολλές καλλιτεχνικές βραδιές που ισορροπούν στους ήχους της τζαζ αυτοσχεδιαστικής σκηνής και του αλέγρου φλαμένκο, δίνοντας το μικρόφωνο σε σπουδαίους καλλιτέχνες, που σπάνια θα ακούσουμε για αυτούς σε δημοφιλή μαγαζιά και ραδιόφωνα.

Ένα τεχνόσπιτο λοιπόν για τους μύστες της φάσης, που εδώ και χρόνια σε προσκαλεί να ακούσεις κάποιους από τους καλύτερους μουσικούς της χώρας σε οργιαστικούς τζαζ αυτοσχεδιασμούς κι όχι μόνο, όσο πίνεις τις μπύρες και τα ποτάκια σου. Αγαπημένο στέκι που ευτυχώς ακόμη βαστά αγέρωχο χωρίς να κάνει εκπτώσεις στο όραμά του. Για κρατήσεις σε κάποια από τις πολλές εκδηλώσεις του χώρου, μπορείς να επικοινωνήσεις στο 6983522217.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v