5 δροσερά μπαράκια για απογευματινά κοκτέιλ

Στο κέντρο και τα προάστια, πιάνουμε τραπεζάκι σε ταράτσες, πεζόδρομους και αυλές, και απολαμβάνουμε τέλεια κοκτέιλ από νωρίς.
5 δροσερά μπαράκια για απογευματινά κοκτέιλ
Ποιος είπε ότι πρέπει να περιμένεις να βραδιάσει για να απολαύσεις ένα (ή δύο ή τρία) κοκτεϊλάκια; Τα απογεύματα του καλοκαιριού είναι φτιαγμένα για αυτό που οι Βρετανοί ονομάζουν εύγλωττα sundowner, και στα παρακάτω μπαράκια θα το απολαύσεις σε τραπεζάκια που απλώνονται έξω, σε πεζόδρομους, ταράτσες και αυλές.

Marmelada Concept 
Παναγή Τσαλδάρη 129, Καλλιθέα, τηλ.: 21 1013 2560


Φρέσκο, ολόφρεσκο all day στέκι στην Καλλιθέα, η Μαρμελάδα δεν είναι μόνο μπαρ, δεν φτιάχνει μόνο κοκτέιλ, έχει και πεντανόστιμα healthy πιάτα (δοκίμασε πλιγούρι με αβοκάντο και πέστροφα, θα μας θυμηθείς) ανοίγει και από νωρίς το πρωί για καφέδες από premium χαρμάνια. Ο βασικός λόγος, όμως, για τον οποίο την αγαπάμε είναι τα καταπληκτικά της κοκτέιλ που βασίζονται σε ελληνικά ποτά και αποστάγματα, όπως αυτό που φτιάχνεται με τζιν από την Καλαμάτα, λικέρ Σερρών περγαμόντο, ελαιοσάκχαρα λεμονιού και λεμονάδα, ή το Mediterranean Mairy με ούζο Λέσβου, λικέρ Δράμας, ελιά, ντομάτα, πιπεριά και βασιλικό. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 7€.

The Foundry Rooftop Garden
Σαρρή 40, Ψυρρή, τηλ.: 2111824604


Σου το συστήσαμε πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια, για την τέλεια ιδέα των πικνίκ στον κήπο του –έναν κήπο στην ταράτσα, με φαντασμαγορική θέα στην Ακρόπολη– τα οποία συνεχίζονται και φέτος. Δεν είναι, όμως, απαραίτητο να έρθεις πεινασμένος/η για να πιάσεις μια θέση στα τραπεζάκια του. Μπορείς κάλλιστα να θέλεις μόνο να δοκιμάσεις τα signature cocktail της Αναστασίας Τριανταφυλλίδη, που αγαπήσαμε μεταξύ άλλων στο Noel και το Λοκάλι. Δοκίμασε, ας πούμε, το Cobbler με βότκα Finlandia, βατόμουρα, φράουλες, passion fruit, σιρόπι βανίλιας και λάιμ, ή το Smoked Tomatina με Bulldog τζιν, τσίπουρο Δεκαράκι, blend από φρέσκια ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης, λεμόνι και μυρωδικά. Οι τιμές τους ξεκινούν από 10€. Αναλυτικό μενού εδώ.

Ο Παλιάτσος
Λάμπη Σουβαλιώτη και Πλ. Αγίας Τριάδας, Πεντέλη, τηλ.: 210 8100889



Αν δεν βρεις την δροσιά ψηλά πάνω στις πλαγιές της Πεντέλης, πού θα τη βρεις; Πουθενά, ερχόμαστε να απαντήσουμε, καθώς πιάνουμε ένα από τα πολύχρωμα τραπεζάκια του Παλιάτσου, για να δοκιμάσουμε μικρά αριστουργήματα όπως το Dirty Banana με ρούμι αρωματισμένο με μπανάνα και καψαλισμένο καφέ, καραμέλα με αρώματα μπαχαρικών και μπίτερ κάρδαμου και σοκολάτας, ή το Storyteller, με λικέρ μαστίχα, τζιν, αγγούρι, φρούτα του πάθους, ροζ πιπέρι, λεμόνι και τσίλι. Θα το ξέρεις, λογικά, αλλά θα υπενθυμίσουμε για καλό και για κακό πως ο Παλιάτσος είναι ανοιχτός όλη μέρα: Έρχεσαι από το πρωί για καφεδάκι, συνεχίζεις με τσιμπολογήματα, το γυρνάς σε κοκτέιλ, και η ζωή είναι ωραία. Τιμές για τα κοκτέιλ, από 8€, αναλυτικό μενού εδώ

Bootleg 
Φανερωμένης 8, Χολαργός, τηλ.: 21 0651 1288



Απλώνει τα τραπεζάκια του στην αυλή ενός από εκείνα τα εμπορικά που συναντούσες στις γειτονιές στα 90s, απέναντι από μια καταπράσινη πλατεΐτσα, και μας σερβίρει από το πρωί καφεδάκια και νόστιμα burgers, brunch και λοιπές λιχουδιές, μέχρι να πάρει να απογευματιάζει και να το γυρίσει σε φανταστικά κοκτέιλ σαν το Hump de pump με ρούμι, μάνγκο, passion fruit, καρύδα, τζίντζερ, λάιμ και μέντα, το Illusions με Befeater dry gin, πεπόνι, λάιμ, ζάχαρη, αγγούρι και cardamon bitters και το Walk on the wild side με Four Roses bourbon, apricot brandy, bluebbery, λάιμ, μέντα και αρωματικά bitters. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 7€.

Pop Up
25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 21 1213 7681



Αν έπρεπε να διαλέξουμε μία μόνο πλατεία για να την χρίσουμε απόλυτη βασίλισσα των απογευματινών κοκτέιλ μας –και γενικώς των απογευματινών εξόδων μας, τις καθημερινές του καλοκαιριού– αυτή θα ήταν σίγουρα η πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στο πλακόστρωτό της απλώνει καθημερινά από νωρίς τα τραπεζάκια του το ξακουστό και κοσμαγάπητο Pop Up, που μας κακομαθαίνει με κοκτεϊλ-ο-δημιουργίες σαν το Pussy Galore με βότκα, λικέρ πράσινο µήλο, ginger, αγγούρι και άρωµα πιπεριού, το Memento με παλαιωμένο ρούμι, φρούτα του πάθους και μαύρη σοκολάτα και το Purple Haze με τζιν, ανανά, λικέρ βιολέτας και μπαχαρικά. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€. Αναλυτικός κατάλογος εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v