Τα πιο δροσερά ποτά της Αθήνας

Ζητάμε δροσιά το καλοκαίρι και τη βρίσκουμε σε αγαπημένα μπαρ σε δροσερούς κήπους, αυλές  ακόμα και αποβάθρες.
Τα πιο δροσερά ποτά της Αθήνας

Ο υδράργυρος παραμένει ψηλά, όμως εμείς δε μασάμε και απολαμβάνουμε τις καλοκαιρινές μας νύχτες σε οάσεις δροσιάς και καλοφτιαγμένων κοκτέιλ.

Noah
Πάρκο Ελευθερίας, τηλ: 21 0220 8176



Μια όαση δροσιάς μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, ο κήπος του bar restaurant είναι ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές μας εξόδους. Προσφέρει μπόλικο ίσκιο, δροσιστικά κοκτέιλ, αλλά και μεσογειακή κουζίνα σε φόντο πράσινο που σε κάνει να ξεχνάς για λίγο πως βρίσκεσαι στην πόλη. Το απλό ποτό στα 7,5€, τα κοκτέιλ από 8,5€, για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί υπολογίστε περί τα 35€/ άτομο.

Verde
Άλσος Παπάγου, τηλ: 21 0654 6185



Ένα άλσος εγγυάται δροσιά το καλοκαίρι, και το Verde το έχει σχεδόν όλο για… πάρτη του. Λιμνούλες, διαδρομές για περπάτημα, άφθονο πράσινο και στη μέση ένας all day χώρος για καφεδάκι, brunch, δείπνο και ποτάκι. Το μαγαζί αναμφίβολα ένα από τα πιο δροσερά σημεία της Αθήνας – γι’ αυτό και σπάνια θα το βρεις άδειο. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 8€,για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί, υπολογίστε περί τα 25-30€/άτομο.

Hide and Seek
Λεωφόρος Κηφισίας 254, τηλ: 2106776747



Στο άκρως στιλάτο all day cocktail restaurant μια ανάσα από την Κηφισίας, η αυλή προσφέρει απλόχερα δροσιά καλοκαιρινή με φοίνικες, μπουκαμβίλιες και καστανιές, και το bar βγάζει ωραιότατα signature cocktails με ιδιαίτερο χαρακτήρα και αρώματα. Δοκιμάστε το Bitter Nutty με Ketel One Vodka, Aperol, Passion fruit και μακαντάμια ή το Blue Harmony με Pampero Blanco, Umeshu, Banana + Pineapple Liquer και Blue Magic. Οι τιμές τους από 10€, το απλό ποτό στα 8€. Σερβίρει και νόστιμα πιάτα με επιρροές από τη μεσογειακή κουζίνα – στα 35€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Momo
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 2109562300



Ο πολύχρωμος κήπος του είναι must για τις καλοκαιρινές νύχτες, αλλά και για σούπερ λαχταριστό brunch, όμως εμείς τιμούμε το καλλιθεώτικο Momo και το βράδυ, γιατί ξέρουμε ότι τα κοκτέιλ του είναι εξίσου ανάρπαστα και η αυλή του ακόμα πιο όμορφη όσο νυχτώνει και η ζέστη μεγαλώνει. Δοκιμάστε μια δροσερή Per Sangria με βερμούτ, λικέρ αχλάδι, Μοσχοφίλερο και Σέρι ή ένα Αpricot Wine Spritz με βερμούτ Secco, Dru Curacao και Μαλαγουζιά για μια δροσερή καλοκαιρινή εμπειρία. Οι τιμές τους από 7€, το απλό ποτό στα 7€.

Godmama’s Yard
Βασιλέως Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι, τηλ: 2105718393



Σε αυτήν την πανέμορφη Αυλή της Νονάς στο Περιστέρι το καλοκαιράκι ζει και αναπνέει μέσα από ηλιόλουστα καφεδάκια τα πρωινά και signature κοκτειλ τα βράδια. Πιάνουμε θέση στα τραπεζάκια και με φόντο  ανθισμένο και δροσερό απολαμβάνουμε επιλογές όπως το Frida Kahlo με τεκίλα μαγειρεμένη με σίσο, μεσκάλ, μανταρίνι και γλυκάνικο, το June Carter Cash με τζιν, φουντούκι, και σιρόπι pandan, ή το Little Girl με βότκα, καρύδα, σμέουρο και λάιμ. Οι τιμές τους από 8€, το απλό ποτό στα 7€.

Τρένο στο Ρουφ
Σιδ. Σταθμός Ρουφ, λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως, τηλ: 2105298922



Η δροσερή, καταπράσινη αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου άνοιξε για ακόμα ένα καλοκαίρι και μας υποδέχεται για ρομαντικές βραδιές κάτω από τα αστέρια, αλλά και εξωτικά cocktails, νόστιμα πιάτα, ψαγμένα ακούσματα από τον DJ, εκθέσεις, video προβολές, stand up comedy, performances και αναπάντεχα μουσικά live. Δοκιμάστε ένα Cucumber Martini με τζιν, λάιμ, αγγούρι και ζάχαρη ή ένα κλασικό Mai Τhai με μαύρο και λευκό ρούμι, λικέρ αμύγδαλο, λάιμ και λικέρ πορτοκάλι. Οι τιμές τους στα 8€, το απλό ποτό στα 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v