Τα μπαρ που θα ξεκαλοκαιριάσουμε φέτος

Παλιές αγάπες και νέες αφίξεις, μικρά μυστικά ή κοσμαγάπητα στέκια. Έξι υπέροχα μπαράκια που θα (ξαν)αγαπήσουμε φέτος το καλοκαίρι.
Τα μπαρ που θα ξεκαλοκαιριάσουμε φέτος
Η μουσική επέστρεψε στις ζωές μας, τα τραπεζάκια απλώθηκαν σε πλατείες και πεζόδρομους, τα shaker έχουν πάρει φωτιά. Κι εμείς επιστρέφουμε –ή πιάνουμε τραπεζάκι για πρώτη φορά– σε έξι από τα ωραιότερα μπαράκια που θα είναι χοτ-χοτ-χοτ φέτος το καλοκαίρι.

BackdooR Athens 
Σαρρρή 39, Ψυρρή, τηλ.: 694 506 2979



Μια από τις πρώτες, ολοκαίνουριες μετα-λοκντάουν αφίξεις, το έξτρα ατμοσφαιρικό Backdoor είναι δημιουργία του Άλεξ Πετράκη (των 7 Jokers και Juan Rodriguez). Σου βάζουμε ό,τι στοίχημα θες, πως φέτος το καλοκαίρι θα είναι ένα από αυτά τα μπαράκια για τα οποία μιλά όλη η πόλη. Στην κάβα του βρίσκουμε εκλεκτές ετικέτες ποτών, τα δε κοκτέιλ είναι όλα ένα κι ένα. Οι τιμές για το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€.

Λάλος 
Ευρυδάμαντος 19, Νέος Κόσμος, τηλ.: 21 0937 3987


Στην πιάτσα που έχει αρχίσει να δημιουργείται πίσω από την Στέγη, ο Λάλος είναι ένα μικρό, πολύχρωμο στέκι που μας υποδέχεται με έναν στίχο των Poison από τα τιμημένα 80s, και μας σερβίρει καφεδάκια και πεντανόστιμα τσιμπολογήματα από το πρωί ώσπου να πάρει να βραδιάζει και να το γυρίσει σε κλασικά κοκτέιλ (Μοχίτο, Νεγκρόνι, Παλόμα, Μαργαρίτα) πάντα με ένα ενδιαφέρον twist. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Nabokov 
Ασκληπιού 41, Εξάρχεια, τηλ: 21 1111 0432



Ίσως το πρώτο μπαράκι που μας έρχεται στο μυαλό όταν φτιάχνουμε λίστες τύπου «10+1 μπαράκια για φλερτάκια» το Nabokov συγκεντρώνει έξω από τις κατακόκκινες πόρτες του, στο φαρδύ πεζοδρόμιο της Ασκληπιού, τα πλήθη που το αγαπάνε εξίσου για τα φτηνά, καθαρά ποτά του (στα 6€) και για το… παιχνίδι που συμβαίνει πάντα εδώ. Ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι, έχει και νόστιμα τσιμπολογήματα αν έρθεις πεινασμένος.

It’s a Βιλατζ 
Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, τηλ. 21 0822 0222



Είναι μακράν ένα από τα πιο κουλ στέκια αυτής της πόλης: Χαλαρό κι ανεπιτήδευτο χωρίς όμως να γίνεται «χύμα» με την κακή έννοια. Παρεΐστικο και μονίμως κεφάτο, μαζεύει πρωί-βράδυ στα τραπεζάκια που απλώνει επάνω στην πλατεία της Κυψέλης κόσμο που ορκίζεται στα φτηνά ποτά του (από 6€) και στην φανταστική του πίτσα. Φτιάχνει κι ωραίο καφέ από νωρίς, παίζει και ψαγμένες μουσικές τώρα που επέστρεψε η μουσική στη ζωή μας.

Dude 
Καλαμιώτου 14, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 322713



Σου το έχουμε ξαναπεί πολλάκις, θα το πούμε ακόμα μία φορά: Το Dude είναι ένα από τα αγαπημένα μας μπαράκια στο κέντρο/ Μοναστηράκι/ Τρίγωνο/ πώς προτιμάς να τη λες αυτή την περιοχή. Γιατί παίζει τέλειες μουσικές, γιατί έχει σούπερ παρεΐστικη ατμόσφαιρα, γιατί είναι αυτό που λέμε «μπαρ για νέες γνωριμίες», γιατί δεν είναι καθόλου στημένο, γιατί στα τραπεζάκια που απλώνει έξω στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου παρελαύνουν με την ίδια ευκολία μπύρες, ποτά και μπεργκεράκια. Το απλό ποτό στα 7€.

Hippy 3 
Σπύρου Μερκούρη 22Α & Στράβωνος, Παγκράτι



Μιλώντας για μπαρ που… κάνουν παιχνίδι, το κοσμαγάπητο Hippy 3 στην ανεβασμένη τα τελευταία χρόνια πιάτσα του Παγκρατίου δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Με τα φωτάκια του που ντύνουν τα δέντρα μπροστά του φτιάχνοντας ατμόσφαιρα, τα εξαιρετικά κοκτέιλ και τα πεντανόστιμα τσιμπολογήματα που μας σερβίρει (αν δεν έχεις δοκιμάσει πεϊνιρλί με κιμά, χάνεις) μας φτιάχνει σταθερά τις καλοκαιρινές μας νύχτες –και μέρες. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, κοκτέιλ από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v