Τέλεια μπαράκια σε πεζόδρομους

Τα καλύτερα μπαράκια της Αττικής έχουν απλώσει τραπεζάκια στους πεζόδρομούς τους και σε περιμένουν να πιείς τις ποτάρες σου.
Τέλεια μπαράκια σε πεζόδρομους
Καλοκαίριασε πια και μοιάζει ο ιδανικός καιρός για μπαρότσαρκες και σεργιάνι στους πιο δημοφιλείς κι όμορφους πεζοδρόμους της Αττικής. Ντύσου πρόχειρα, ή φόρα και τα καλά σου, (με ό,τι βολεύεσαι, εμείς δεν κρίνουμε), πάρε φίλους και γνωστούς α λα μπρατσέτα και έλα μαζί μας στα καλύτερα μπαράκια που βρήκαμε για σένα. Τα τραπεζάκια είναι ήδη απλωμένα και σε περιμένουν.

Baba Au Rum (Κλειτίου 6, Μοναστηράκι)



Ξέρεις πολλά μπαράκια που απλώνουν τραπεζάκια σε πεζόδρομο, που να έχουν μπει στη λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου; Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο τα παιδιά του Baba Au Rum, μαζεύουν τα πιο ψαγμένα υλικά και τα φέρνουν στο ποτήρι σου, σκαρώνοντας κάποια από τα καλύτερα κοκτέιλ της πιάτσας. Κλασικό κι αγαπημένο το  Bohemian Like You με παλαιωμένα αμερικανικά αποστάγματα, ελληνική μπύρα pils, βανίλια, καπνό, μαχλέπι, χαμομήλι, αμύγδαλο και λεμόνι. Αν βρεθείς στα μέρη του, μην ξεχάσεις να πιείς και την νεοσύστατη Tropical Fruit Pale Ale μπύρα του μαγαζιού. Τα πάντα άλλωστε εδώ, έχουν μια ιστορία να πουν. Το ίδιο και οι άνθρωποι. Οι τιμές στα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9 ευρώ.

Beauty Killed the Beast (Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο τηλ.: 698 004 9924)



Στον πεζόδρομο της Παραμυθίας, ήταν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή θα ανοίξει το παραμυθένιο κοκτέιλ μπαρ που όλοι είχαμε ανάγκη. Έτσι λοιπόν, λίγα χρόνια πριν το Beauty Killed the Beast ήρθε για να γίνει ένα αγαπημένο στέκι για πολλούς Αθηναίους, που ταγκάρονται ο ένας μετά τον άλλον συνοδεία κάποιου από τα ιδιαίτερα signature κοκτέιλ του μαγαζιού. Όλα μας αρέσουν αλλά αν μας πιέσεις να διαλέξουμε θα σου πούμε το Money Won’t Pay με δύο ιρλανδέζικα ουίσκι, γιαπωνέζικο λικέρ φρούτων και σπιτική λεμονάδα, ή το Salty Terrier, με βότκα αρωματισμένη με δεντρολίβανο, sherry, σπιτική λεμονάδα και σιρόπι ντομάτας. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.

Αν σε πιάσει καμία λιγούρα να θυμάσαι πως έχει κι εξαιρετική κουζίνα.

Barμπας the Bar (Μάρκου Μπότσαρη 21, Αιγάλεω)



Το Barμπας πέρα από το σένιο ονοματάκι του έφερε στην πολυσύχναστη Μάρκου Μπότσαρη το κοκτέιλ μπαρ που χρειαζόταν, σερβίροντας εκλεκτές ετικέτες και μπόλικα δροσιστικά κοκτέιλ. O μικρός πεζόδρομος έξω από το μαγαζί έχει στρωθεί με βοτσαλάκι ενώ απλωμένα γύρω του υπάρχουν αρκετά τραπεζάκια που πάντα έχουν κόσμο. Αξίζει να δοκιμάσεις το γλυκόπιοτο Plantation ρούμι με κομμάτια ανανά και την Black Cow Vodka (τη μοναδική βότκα που παράγεται εξ ολοκλήρου από γάλα).

Τα απλά ποτά ξεκινούν από τα 6,5€.

42 Barstronomy (Κολοκοτρώνη 3, κέντρο, τηλ.:21 3005 2153)



Σε ένα μικρό πεζοδρομάκι κάθετο στην Κολοκοτρώνη θα βρεις το 42 Barstronomy, ένα υπέροχο all day bar, με τραπεζάκια στη σκιά των δέντρων του εξωτερικού χώρου. Στο μπαρ οι επιλογές του 42 Barstronomy Athens σε κοκτέιλ, αποστάγματα, μπίρες, κρασιά και ροφήματα καλύπτουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Αν σε φέρει ο δρόμος προς τα εκεί μην ξεχάσεις να πιείς ένα Banana Daιquiry στην υγειά μας. Τα κοκτέιλ ξεκινάνε από τα 10€.

Ρίζα Ρίζα (Δράκου 19, Κουκάκι, τηλ.: 21 0922 7267)



Η Ρίζα Ρίζα με έμφαση στον ποιοτικό καφέ, το φαγητό και τα cocktails με ελληνικά αποστάγματα, δίνει εδώ και χρόνια τη δική της ξεχωριστή πινελιά στο πολυαγαπημένο μας Κουκάκι. Πρόκειται για ένα all day bar που απλώνει τα αναπαυτικά καθίσματά του στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Δράκου και μαζεύει την hip φουρνιά της πόλης και όχι μόνο. Ντύσου πρόχειρα και βγάλε το κραγιόν σου κι έλα να το γιορτάσουμε με ένα Dracula (με ελληνικό brandy με σαγκουίνι, λικέρ εσπεριδοειδών, μανταρίνι, φρέσκο λεμόνι & σιρόπι pink grapefruit) Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 5 ευρώ.

Blue Bird (Ηπίτου 4, Σύνταγμα)



Τo Blue Bird έχει μετατρέψει τον πεζόδρομο της Ηπίτου σε έναν από τους πιο πολύβουους της πόλης, μιας και δεκάδες θαμώνες συρρέουν στο μικροσκοπικό μπαρ για να γεμίσουν τα ποτήρια τους με τις ιδιαίτερες ετικέτες της ενημερωμένης κάβας του. Με τα ποτά ανά χείρας είτε στο καθιστό είτε στο όρθιο (όταν αυτό επιτραπεί) το Blue Bird παραμένει αγαπημένο στέκι μιας και όλοι οι δρόμοι της αθηναϊκής νύχτας οδηγούν στο παραδεισένιο πουλί για μια γρήγορη Mojicana με vodka, mango, φρούτα του πάθους, lime, δυόσμο και ροδόνερο. Τα ποτά ξεκινούν από τα 7€.

Barrus (Αιόλου 27, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, 21 5551 3004)



Στον πεζόδρομο της Αιόλου, φάτσα φόρα στην λατρεμένη Πλατεία Αγίας Ειρήνης βρίσκεται το Barrus, λειτουργώντας από το πρωί σαν all day bar. Mε ιταλική φινετσάτη αισθητική, μοιάζει το ιδανικό στέκι προκειμένου να απολαύσεις την περατζάδα της Αιόλου, μαζί με ψαγμένα πιάτα από την κουζίνα του, αλλά και signature απολαυστικές επιλογές στα κοκτέιλ του καταλόγου του μαγαζιού. Τα ποτά ξεκινούν από τα 7€.

Πάροτ (Πεζόδρομος Τιμοθέου 7, Παγκράτι, τηλ.: 21 0821 1800)

Τη γειτονιά του Παγκρατίου την έχουμε στην καρδούλα μας, κυρίως λόγω μαγαζιών σαν το Πάροτ. Πολύχρωμα ξύλινα τραπεζάκια γεμίζουν ανεξαρτήτου ώρας με κόσμο που απολαμβάνει κάποιες από τις ευφάνταστες ποτοεπιλογές του καταλόγου του. Αν μας ρωτήσεις, δεν θα σου κρύψουμε ότι δεν θα βαρεθούμε ποτέ να πίνουμε Negra Libre με φρέσκα limes, δύοσμο, coca-cola και ρούμι Barcelo Blanco. Αλλά και Cantaritos με φρεσκοστυμμένα λάιμ, πορτοκάλια, ροζ γκρέιπφρουτ ... και τεκίλα. Τα ποτά ξεκινάνε από τα 6€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v