10 μπαρ που ξέχασες και αξίζει να θυμηθείς

Έσβησε η καραντίνα μερικά μπαράκια από τη μνήμη σου; Συνέβη σε όλους μας. Εδώ είμαστε, να σε βοηθήσουμε να θυμηθείς.
10 μπαρ που ξέχασες και αξίζει να θυμηθείς
Κάποια τα μνημονεύαμε συχνά, κυρίως επειδή μας έφερναν αλκοόλ στο σπίτι. Για τα υπόλοιπα μπαράκια της Αθήνας, όμως, έξι μήνες μακριά τους ήταν πολλοί. Και κάπως έτσι, βρεθήκαμε λίγο καιρό πριν ανοίξουν να κάνουμε σχέδια και κουβέντες που ξεκίναγαν με το «πώς το λένε μωρέ εκείνο που…». Τώρα που επιστρέφουμε, σου φτιάξαμε μια λίστα με μερικά από τα πιο αγαπημένα μας, για να σε βοηθήσουμε να θυμηθείς… και μετά να πας και να τα πιείς.

42 
Κολοκοτρώνη 3, Τρίγωνο, τηλ.: 213 0052153



Οι λάτρεις του Douglas Adams αναγνωρίζουν στο όνομά του το… νόημα της ζωής. Οι υπόλοιποι, θα το βρείτε στα τραπεζάκια που απλώνει έξω στο σχεδόν μυστικό πλάτωμα της Κολοκοτρώνη, ή στην πρώτη γουλιά του απολύτως καλοκαιρινού –και βαθιά ροζ– Nutty Cherry, που φτιάχνεται με Ketel One Vodka, Citrus, Macadamia Cream και Three Cents Cherry Soda. Τα κοκτέιλ του κυμαίνονται στα 8-10€, το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Ipitou the Bar
Ηπίτου 4-6, Σύνταγμα, τηλ: 21 0325 4575



Απλώνει φερ φορζέ καρεκλίτσες σε έναν από τους ωραιότερους κρυφούς πεζόδρομους του κέντρου, και μας σερβίρει καφέ από νωρίς και φανταστικά κοκτέιλ αργότερα. Δοκίμασε οπωσδήποτε το Dolores με ιρλανδέζικο ουίσκι, βερμούτ, κράνμπερι και μοσχοκάρυδο και την πειραγμένη Μαργαρίτα με ανανά και καρύδα. Απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€.

Najbarajo 
Ανδρέα Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι, τηλ. 2106856736



Διαβάζεται «Ναϊμπαράχο», έχει μια από τις ομορφότερες –και πιο πολύχρωμες– αυλές του Χαλανδρίου, φτιάχνει και φανταστικά κοκτέιλ σαν το Najbarajo Punch, με blend ρουμιού, lime, ginger, μέλι, κανέλα και passion fruit. Οι τιμές τους ξεκινούν από το 8€, απλό ποτό στα 7€, ενώ αν πεινάσεις έχει και νόστιμα τσιμπολογήματα.

Spoiled 
Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, τηλ.: 210 9757386



Το μπαρ που έβαλε την Δάφνη στον χάρτη των μπαρ-ο-εξόδων μας, συνεχίζει ακάθεκτο να φτιάχνει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης. Στις προσωπικές μας αδυναμίες το Captain Barbossa, με ρούμι Sailor Jerry, σιρόπι κανέλας, μήλο, λεμόνι και Vinsanto, και το Candy Warhol, με βότκα αρωματισμένη με λεμόνι και πιπέρι καγιέν, εσπεριδοειδή, limoncello, μανταρίνι και αρωματικά bitters. Οι τιμές τους ξεκινούν από μόλις 7€.

Ιπποπόταμος
Δελφών 3Β, Κολωνάκι, τηλ. 2103634583



Ακριβώς πάνω στο… σύνορο ανάμεσα στο Κολωνάκι και τα Εξάρχεια, ο Ιπποπόταμος απλώνει τα τραπέζια του στο κουκλίστικο πεζοδρομάκι της Δελφών και μας σερβίρει καφέ από το πρωί, καθαρά ποτά και κλασικά κοκτέιλ (σκέψου Μοχίτο και Μαργαρίτες) αργότερα. Μια δοκιμή αξίζει οπωσδήποτε και η σπιτική σανγκρία-σήμα κατατεθέν του. Απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€.

Tiki Bar 
Φαλήρου 15, Κουκάκι, τηλ: 21 0923 6908



Μας έφτιαχνε κοκτέιλ πολύ προτού τα κοκτέιλ γίνουν η νέα αθηναϊκή μανία, και συνεχίζει ακάθεκτο, στο υπέροχα εξωτικό σκηνικό του. Οι πρωτάρηδες, δοκιμάστε το Flower Power με ρούμι, λάιμ, ανανά, eldelflower και φύλλα βασιλικού, και το Passion Waikiki με βότκα Finlandia, λικέρ τζίντζερ, πουρέ passion fruit, ανανά και λάιμ. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9€. Αναλυτικός κατάλογος εδώ

Nabokov
Ασκληπιού 41, Εξάρχεια, τηλ: 21 1111 0432



Η τελευταία χοτ πιάτσα που μας προέκυψε πριν την πανδημία, εκεί στα ψηλά της Ασκληπιού, επανήλθε δριμύτερη με το άνοιγμα της εστίασης στις απανταχού λίστες «10+1 μπαράκια για να φλερτάρεις». Άξιος εκπρόσωπός της, το Nabokov σερβίρει στα πλήθη έξω από τις κατακόκκινες πόρτες του καθαρά ποτά στα 6€. Ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και πενταντόστιμα τσιμπολογήματα.

It’s a Βιλατζ 
Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, τηλ. 21 0822 0222



Απλώνει τα τραπεζάκια του επάνω στην πλατεία της Κυψέλης, και μαζεύει νυχθημερόν κόσμο που ορκίζεται στα φτηνά ποτά του (από 6€), στην φανταστική του πίτσα και στο ότι αυτό εδώ είναι ένα από τα πιο κουλ μπαράκια του μικρού μας χωριού, της Αθήνας. Θα το βρεις ανοιχτό από νωρίς και για καφεδάκι.

Alphaville 
Σαλαμίνος και Σφακτηρίας, Μεταξουργείο, τηλ.: 21 5505 2001



Μακράν το πιο χαλαρό κι ανεπιτήδευτο από τα (ούτως ή άλλως χαλαρά κι ανεπιτήδευτα) μπαράκια του Μεταξουργείου, το Alphaville απλώνει εκείνες τις πολύχρωμες καρέκλες που είχαν παλιά τα θερινά σινεμά στα δύο πεζοδρομάκια του, και μας σερβίρει πάμφθηνα ποτά (από 5€) και παρεΐστικη ατμόσφαιρα από το πρωί ως το βράδυ.

Luxus 
Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια, τηλ: 213 0047353



Κάποια από τα καλύτερα κοκτέιλ των Εξαρχείων θα τα πιείς εδώ, στη μικρή αυτοκρατορία που έχει φτιάξει το Luxus με τα τραπεζάκια που απλώνει στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου. Δοκίμασε, ας πούμε, το Brownskin Gal, με παλαιωμένο ρούμι, τζίντζερ, passion fruit και λάιμ, και θα καταλάβεις. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη είναι happy day, με όλα τα κοκτέιλ στα 5€. Τις υπόλοιπες μέρες ξεκινούν από 7€, με το απλό ποτό στα 6€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v