Αυτά είναι τα ωραιότερα café του κέντρου

Κινείσαι στο κέντρο και θες να πιείς έναν καφέ σαν άνθρωπος σε ένα υπέροχο μέρος; Κράτα σημειώσεις γιατί αυτά είναι τα ωραιότερα café εκεί γύρω.
Αυτά είναι τα ωραιότερα café του κέντρου

Έχουν περάσει ήδη κάποιες μέρες από όταν ξανάνοιξε η εστίαση μα η χαρά μας παραμένει μεγάλη μιας και το δεύτερο λοκντάουν μας είχε κάτσει βαρύ κι ασήκωτο. Όπως εμείς έτσι κι οι περισσότεροι βγήκαμε για αυτόν τον πολυπόθητο καφέ, ο οποίος τόσο μας είχε λείψει στα αγαπημένα μας μαγαζάκια, που δεν αργήσαμε να κάνουμε στέκια. Βολτάροντας προς αθηναϊκό κέντρο μεριά, θυμηθήκαμε τα ωραιότερα café της περιοχής και ήδη κανονίσαμε τους επόμενους καφέδες του μήνα. Αν διαβάσεις τη λίστα μας, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κάνεις το ίδιο.

Γιασεμί (Μνησικλέους 23, Πλάκα)

Η Πλάκα, είναι μια ήσυχη γειτονιά της Αθήνας που βρίσκεται στον 38ο παράλληλο. Έχει παλιά σπίτια, στενούς δρόμους και σκαλάκια που ανηφορίζουν στο βράχο της Ακρόπολης. Η οδός Μνησικλέους είναι η κεντρική σκάλα κι έχει το όνομα του αρχαίου αρχιτέκτονα Μνησικλή (450π.χ.) Το καφενείο που βρίσκεται στο Νο 23, λέγεται Γιασεμί από το λουλούδι με το μεθυστικό άρωμα που το λευκό του λάμπει και μέσα στη νύχτα, στο φως της Μεσογείου, στο φως του Αιγαίου Πελάγους. Πρόκειται για ένα κουκλίστικο café με ακόμη πιο κουκλίστικη ταράτσα. Εκτός από μια μεγάλη ποικιλία καφέδων και τσαγιών, θα λιγουρευτείς σίγουρα τις σπιτικές του τάρτες και πορτοκαλόπιτες.

Λουκούμι (Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι)

Δίχως άλλο είναι από τις πρώτες και πιο αγαπημένες ταράτσες της Αθήνας. Με θέα την Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο στο πιάτο, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον πρωινό καφέ ή το βραδινό μας ποτό και φαγητό. Παράλληλα με την όμορφη ταράτσα του, ο vintage πρώτος όροφος, φιλοξενεί live μουσικές βραδιές, bazaars και εκθεσιακές δράσεις που αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας του. Όποια μέρα ξεκινά με καφέ στο Λουκούμι είναι μια ωραία μέρα (στα 3€ ο freddo).

Έχει πιθανότατα τις καλύτερες τιμές απ’ όλες τις ταράτσες της πόλης.

Little Kook (Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή)

Αν ψάχνεις ένα παραμυθένιο μέρος κοντά στο Μοναστηράκι, τότε άφησε τα βήματά σου να σε οδηγήσουν στο Little Kook. Βγαλμένο από μια άλλη εποχή που φέρνει στο νου όλους τους αγαπημένους παιδικούς ήρωες με τους οποίους μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές το Little Kook, μοιάζει κυριολεκτικά και μεταφορικά βγαλμένο από την Χώρα των Θαυμάτων. Θα το καταλάβεις από τις ουρές κόσμου που περιμένουν να βρουν ένα τραπέζι όσο φωτογραφίζουν τα πάντα γύρω τους. Πέρα από καφέ και ιδιαίτερα τσάγια, θα βρεις και μπόλικα γλυκά, με το American cheesecake τους να παραμένει σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις μας (οι καφέδες κυμαίνονται από 2 έως 4€).

Taf (Νορμανού 5, Μοναστηράκι)

Όσο περιδιαβαίνεις τα γραφικά στενά στο Μοναστηράκι να εύχεσαι να βρεις μπροστά σου τη Νορμανού. Στον αριθμό 5 της οδού στεγάζεται ένα από τα ωραιότερα μέρη για να πιείς τον καφέ σου στο κέντρο. Ισορροπώντας ανάμεσα στον χώρο τέχνης και το all day café- bar το Taf έχει μια υπέροχη εσωτερική αυλή που σου προσφέρει ίσως την καλύτερη σκιά της πόλης. Μια φορά θα χρειαστεί να πας για να γίνεις θαμώνας.

Black Duck Garden (Παπαρηγοπούλου 5-7, Αθήνα)

Κανείς δεν περίμενε ότι στην καρδία της Πλατείας Κλαυθμώνος θα φυτρώσει μια από τις πιο όμορφες αυλές της πόλης προκειμένου να πιείς το καφεδάκι σου σε ένα από τα ωραιότερα all day café bars του κέντρου. Αρχοντικό κι αριστοκρατικό, σού σερβίρει μοσχομυριστό καφέ, μαζί με κολασμένες επιλογές για brunch που θα σε κάνουν να σταματήσεις τη δίαιτα που ξεκίνησες λίγες μέρες πριν.

Πορτατίφ (Σίνα 21, Αθήνα)

Aν έχεις πάει στο Παρίσι, τότε μπορείς να ομολογήσεις ότι, πέρα από τα μουσεία, την Ιστορία και όλα όσα λένε οι κλασικοί ταξιδιωτικοί οδηγοί, εκείνο που πραγματικά θυμάσαι με νοσταλγία είναι το γαλλικό bistro με τη vintage διακόσμηση που συναντούσες κάθε τόσο στη βόλτα σου. Τώρα, αρκεί να κάνεις αυτήν τη βόλτα στο Κολωνάκι για να νιώσεις πάλι τον ρομαντισμό και την αισθητική μιας τέτοιας γωνιάς, αφού το Πορτατίφ στη Σίνα σε μεταφέρει στη Γαλλία του παρελθόντος.

Μπορείς να απολαύσεις καφέ 100% Arabica ή ροφήματα από αυθεντική λιωμένη σοκολάτα, αλλά και μια σειρά από τα πιο αρωματικά τσάγια, και θα τα συνοδεύσεις οπωσδήποτε με τα γαλλικά κρουασάν βουτύρου. Στα must try είναι το cheesecake με τη χειροποίητη μαρμελάδα από φρούτα του δάσους και το κέικ φυστίκι. Αν βρεις σταντάκι ή τραπεζάκι ελεύθερο έξω θεώρησε τον εαυτό σου τυχερό.

Anglais Athens (Κυρηκείου 6, Μοναστηράκι)

Στον 6ο όροφο ενός διατηρητέου μεγάρου επί της οδού Κυρηκείου θα βρεις άλλη μια υπέροχη ταράτσα για να πιείς τον καφέ σου με θέα Λυκαβηττό κι Ακρόπολη. Πέρα από την ασυναγώνιστη θέα, στο Anglais σε κερδίζει η ρετρό διακόσμηση που σε ταξιδεύει σε μια πιο αγνή internet-free εποχή, την ώρα που μπορείς να απολαύσεις έναν μυρωδάτο καφέ και μπόλικες γευστικές επιλογές για να τον συνοδέψεις.

The Underdog (Ηρακλειδών 8 Αθήνα)

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε λίγο στην hip πλευρά που ξέρουμε ότι κρύβεις μέσα σου και πολύ καλά κάνεις εδώ που τα λέμε. Πρόκειται για ένα υπέροχο αρχιτεκτονικό πρότζεκτ που αναδεικνύει κάθε γωνιά του κτιρίου, την ώρα που ο υπαίθριος χώρος του συγκαταλέγεται ξεκάθαρα στους ωραιότερους της πόλης. Ιδανικό στέκι για τους κατατρεγμένους της Αθηναϊκής γης το Underdog προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών σε ποικιλίες καφέ, οι οποίες καβουρδίζονται στον χώρο μαζί με ένα λαχταριστό brunch menu, που δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.

Chartreuse (Μαυροκορδάτου 2, Αθήνα)

Το όνομα "Chartreuse" είναι εμπνευσμένο από το γνωστό liqueur, που παράγεται στο μοναστήρι του τάγματος Chartreuse (ή αλλιώς του τάγματος των Καρτουσιανών Μοναχών) στην Grénoble της Γαλλίας. H συνταγή για το liqueur είχε φτάσει πρώτα στα χέρια κάποιου μοναχού σε ένα μικρότερο μοναστήρι του τάγματος των Καρτουσιανών Μοναχών γύρω στο 1605, η οποία όμως ήταν τόσο περίπλοκη που δεν μπορούσε να την αποκρυπτογραφήσει κανένας. Σύντομα, αυτή η συνταγή ονομάστηκε "Ελιξίριο της Αιώνιας Ζωής". Ταιριαστό όνομα για το υπέροχο μποέμ καφέ επί της οδού Μαυροκορδάτου. Ο χώρος θα σε γοητεύσει (μικρός, προσεγμένος και κουκλίστικος, με όμορφα τραπεζάκια έξω ξυπνά αναμνήσεις από μια αλλοτινή εποχή) κι ο ποιοτικός καφές θα σε κάνει πιστό θαμώνα.

Στην καρδιά της Αθήνας, μοιάζει ιδανικό σημείο για ραντεβουδάκι και ριλαξάρισμα.  

Couleur Locale (Νορμανού 3, Μοναστηράκι)

Όταν ανέβεις στην ταράτσα του Couleur Locale στο Μοναστηράκι είναι βέβαιο πως θα αναφωνήσεις «Πόσο όμορφη είναι τελικά η Αθήνα ρε παιδιά;». Έπειτα θα αναφωνείς πόσο όμορφο είναι το Couleur Locale, ευχαριστώντας την τύχη σου που μπόρεσες να βρεις ελεύθερο τραπέζι μιας και όλες τις μέρες, ανεξαρτήτου ώρας είναι είδος υπό εξαφάνιση. Eίσαι μόνο ένα ασανσέρ μακριά από τον πιο ωραίο ταρατσάτο καφέ του κέντρου (στα 3,5€)


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v