Και τώρα… πίνουμε ποτά σε αυλές

Πιάνουμε τραπεζάκι στις ομορφότερες αυλές της πόλης, και τσουγκρίζουμε ποτά να πάνε κάτω τα φαρμάκια που μας κέρασε το τελευταίο εξάμηνο.
Και τώρα… πίνουμε ποτά σε αυλές
της Ηρώς Κουνάδη

I used to think that the day would never come. Το τραγούδι των New Order παίζει σαν soundtrack στο κεφάλι μας ασταμάτητα εδώ και μιάμιση εβδομάδα, κάθε φορά που ξαναπιάνουμε τραπέζι στα αγαπημένα μας μπαρ, σε κάθε πρώτη γουλιά ενός κοκτέιλ, κάθε φορά που κάνει παύση η κουβέντα και κάποιος σπεύδει να πει ότι «μοιάζει σαν όνειρο». Όντως μοιάζει. Και οι αυλές που ακολουθούν είναι το τέλειο σκηνικό για να κάνεις και να ξανακάνεις αυτή την κουβέντα –που αν οι προβλέψεις μας είναι σωστές, θα την κάνουμε για καμιά δεκαριά μέρες ακόμα.

Φάμπρικα 
Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, τηλ.: 21 0341 1651



Στρωμένη με χαλικάκι σαν παλιό θερινό σινεμά, φωτισμένη από κρεμαστά φαναράκια και στολισμένη με φερ φορζέ καρεκλίτσες και βίντατζ τραπέζια, η αυλή της Φάμπρικας θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για μια από τις πιο κουλ του Μεταξουργείου/ Κεραμεικού/ πώς προτιμάς να τη λες αυτή τη γειτονιά. Ο κατάλογος φέτος φρεσκαρίστηκε, και περιλαμβάνει εξαιρετικά κοκτέιλ σαν το Caravaggio με βότκα, φράουλα, σιρόπι allspice, λάιμ και edelflower, και το Amadeo Modigliani, με ρούμι, passion fruit και ανανά. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€, το δε απλό ποτό στα 6,50€.

Kapu 
Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ.: 210 9606760



Κάποιοι από εμάς ξεκινούν από την άλλη άκρη της Αθήνας για να πιάσουν μια από τις χρωματιστές αιώρες ή ένα από τα χτιστά πεζούλια κάτω από τα δέντρα του Kapu, κι αυτό λέει πολλά για την ωραιότερη ίσως αυλή των νοτίων προαστίων. Μετά, είναι και τα φανταστικά του κοκτέιλ λόγος από μόνα τους για να βρεθείς εδώ. Δοκίμασε ας πούμε το Hunab Ku με πικάντικο ρούμι, φράουλα, μαρμελάδα raspberry, λάιμ και σιρόπι σοκολάτας, το Kyrki με λικέρ Μαστίχα, λάιμ, mango, elderflower και peach bitters ή το Lemon Pie με τζιν, Cointreau, λάιμ, σιρόπι lemon pie, μπισκότο και σαντιγύ, και θα καταλάβεις τι εννοούμε. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.

Le Roi 
Πανόρμου 117Β, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6912095



Το αγαπάμε πρωτίστως για τις ροκ μουσικάρες που παίζει υπό κανονικές συνθήκες. Και χωρίς αυτές όμως η καταπράσινη αυλή του είναι ένα χάρμα οφθαλμών, και τα εξαιρετικά του κοκτέιλ ό,τι πρέπει για να πάνε τα φαρμάκια της απαγόρευσης μουσικής κάτω. Στα «οπωσδήποτε» σημείωσε το Jack Sparrow με ρούμι, σοκολάτα, τζίντζερ και μοσχοκάρυδο και το Strawberry Herbs με βότκα, μαστίχα, φράουλα και λεμόνι. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€ και φτάνουν ως τα 10€.

Κεραμείο 
Πλαταιών 27, Μεταξουργείο, τηλ: 210 3464223



Δεύτερο μεταξουργειώτικο entry στη λίστα μας, αλλά δε φταίμε εμείς που αυτή η γειτονιά συγκεντρώνει μερικές από τις ομορφότερες αυλές της πόλης. Το Κεραμείο μπορεί να το αγαπάμε πολύ και για την υπερ-κουλ ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του (και την ακόμα πιο κουλ γάτα-μασκότ του) όμως τα καλοκαίρια πάντα στην αυλή κατευθυνόμασταν για περισσότερο ρομάντζο και λίγο από εξωτικό vibe που εμπνέει συζητήσεις για διακοπές. Αυτό θα κάνουμε και τώρα, τσουγκρίζοντας οικονομικότατα ποτά (από 6€ τα απλά, από 7€ σπέσιλα και κοκτέιλ) αραγμένοι σε χτιστά πεζούλια πλάι σε τραπεζάκια φτιαγμένα από κορμούς δέντρων.

Hide and Seek 
Λεωφόρος Κηφισίας 254, Χαλάνδρι, τηλ: 2106776747



Αλλάζουμε τελείως ύφος εδώ, σε ένα bar restaurant από αυτά που αγαπούν πολύ τα βόρεια προάστια, και στην πανέμορφη, τεράστια αυλή του με τους φοίνικες και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, που εξασφαλίζει λόγο μεγέθους αποστάσεις σε όσους είναι ακόμα διστακτικοί στις εξόδους τους –και λογικό. Τα κοκτέιλ του είναι όλα αριστουργηματικά. Δοκίμασε, ας πούμε, το Bitter Nutty με Ketel One Vodka, Aperol, Passion Fruit και Macadamia, ή το Rose Ambrosia με τζιν Tanqueray, τζίντζερ, cordial από τριαντάφυλλο, lychee και raspberry, αφρώδες κρασί και λεμόνι. Οι τιμές τους ξεκινούν από 10€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v