Φύγαμε για τα πρώτα μαγιάτικα ούζα σε τραπεζάκια έξω

Στο κέντρο, τον Πειραιά αλλά και πιο αναπάντεχες γειτονιές, τσουγκρίζουμε επιτέλους ποτήρια με ούζο πάνω από λαχταριστούς θαλασσινούς και μη μεζέδες.
Φύγαμε για τα πρώτα μαγιάτικα ούζα σε τραπεζάκια έξω
Μια έξτρα ημέρα στο πασχαλινό τετραήμερο μας χάρισε η μεταφορά της Πρωτομαγιάς, και φυσικά θα την τιμήσουμε όπως της αρμόζει: Με ουζάκια κάτω από τον ήλιο, κάνοντας όνειρα και σχέδια για καλοκαιρινές διακοπές και επιστροφές στην παλιά μας ζωή, που έξι μήνες τώρα μας είχε λείψει. Το πού θα πάμε, άφησέ το πάνω μας.

Ε/Γ Ταξιδεύοντας
Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 210 4324368



Μια σταλιά Κυκλάδων στο Κερατσίνι φέρνει η αυλίτσα του αγαπημένου ουζερί Ταξιδεύοντας, στρωμένη με τις χαρακτηριστικές πλάκες των νησιών και ντυμένη με γαλάζια τραπεζομάντηλα και ξύλινες καρεκλίτσες καφενείου. Ιδανικό σκηνικό για τα πρώτα διακοπο-σχέδια, που συνοδεύονται από ουζάκι στα ποτήρια και θαλασσινούς μεζέδες στα πιάτα. Δοκιμάστε μακαρονάδα με γαρίδα γάμπαρη, ρεγγοσαλάτα, γαυροντολμάδες, γαριδάκι συμιακό και μυδοπίλαφο με κρόκο Κοζάνης. Αναλυτικό μενού εδώ http://taxidevontas.com/wp-content/uploads/menu-taxidevontas.pdf και λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με τα απαραίτητα ουζάκια.

Ουζερί του Λάκη
Ελπίδος 16, Πλ. Βικτωρίας, τηλ: 210 8213776



Ποιος είπε ότι το κέντρο δεν είναι για ουζο-κατάσταση; Στην ηλιόλουστη, κρυφή πλατεΐτσα που απλώνει τα τραπέζια του ο θρυλικός Λάκης οι ψαρομεζέδες έχουν την τιμητική τους, όπως και μια από τις μεγαλύτερες ποικιλίες σε ετικέτες ούζου που έχεις δει στην Αθήνα. Στο μενού ξεχωρίζουν προτάσεις όπως η ρεγγοσαλάτα, η σαρδέλα στα κάρβουνα, το τηγανιτό καλαμάρι, ο μαρινάτος γαύρος, το σουβλάκι μπακαλιάρου και η σουπιά με τραχανά από το Δίστομο. Με τα ουζάκια τα επιούσια, ο λογαριασμός θα έρθει στα 17€ περίπου το άτομο.

Τσιπουράδικο του Λόλου
Γ. Ολυμπίου 5, Κουκάκι, τηλ.: 210 9217266



Ο απόλυτος… κουκακιώτικος πεζόδρομος της Γεωργάκη Ολυμπίου ήταν ένα από τα πράγματα που μας έλειψαν περισσότερο σε αυτό το εξάμηνο λοκντάουν. Εδώ θα ξαναπιάσουμε λοιπόν ένα από τα τραπεζάκια που απλώνει ο Λόλος, και τα φορτώνει με μερακλίδικους μεζέδες της στεριάς και της θάλασσας, όπως η φάβα Φενεού με κάππαρη, τα φρέσκα κουτσομουράκια στο τηγάνι, τα μύδια λαδολέμονο, το μακαρονοσουφλέ με μανιτάρια και οι άψογοι γίγαντες. Όπως μάλλον θα μάντεψες από το όνομα, τα συνοδεύουμε όλα με μεγάλη ποικιλία από τσίπουρα αλλά και ουζάκια, και δεν πληρώνουμε παραπάνω από 15€ το άτομο για κάθε φουλ έξτρα φαγοπότι.

Ο Γλάρος
Λεωφ. Δημοκρατίας 108, Γερμανική Σκάλα, Πέραμα, 210 4021460



Η απόσταση που σε χωρίζει από το Πέραμα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ίσως νομίζεις, ειδικά αν ξεκινάς από το κέντρο, τον Πειραιά ή τα πέριξ του. Και η υπερυψωμένη αυλίτσα του Γλάρου που αγναντεύει το βιομηχανικό τοπίο των ναυπηγείων, είναι ένας από τους λόγους για να οδηγήσεις ως εκεί. Ένας άλλος είναι οι σούπερ θαλασσινοί μεζέδες του, τα αριστοτεχνικά τηγανισμένα μικρά ψαράκια, αλλά οι στεριανές του προτάσεις, σε γενναίες μερίδες και εξαιρετικές τιμές που δύσκολα ξεπερνούν τα 15-17€ το άτομο, όσο και αν το παρακάνεις με τα ούζα.

Ραντεβού 
Καλλισθένους 85, Πλ. Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 210 3477961



Το αδερφάκι της αγαπημένης μας Ήβης του Ψυρρή απλώνει τα τραπεζάκια του απέναντι από την πλατεία Μερκούρη, και σερβίρει πεντανόστιμα μεζεδάκια σαν το ψητό σουτζούκι, το θράψαλο γιουβέτσι, την ψητή πατάτα με γιαούρτι, τα αυγά με στάκα, τη λιβανέζικη τυροσαλάτα, το ταμπουλέ και την αρμένικη ομελέτα με παστουρμά. Έχει επίσης μια από τις πιο ψαγμένες ποικιλίες ούζων της πόλης, όπως θα διαπιστώσεις με μια ματιά στο μεγάλο ξύλινο πάσο που χωρίζει την κουζίνα από το εσωτερικό του. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά ποτέ τα 15€ το άτομο, αλκοόλ περιλαμβανομένου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v