Gato Mediterano: Lunch break σε βρετανική λέσχη!

Ξύλινη σκαλιστή μαύρη πρόσοψη, δερμάτινες καρέκλες, live jazz, ατμόσφαιρα βρετανικού club και καταπληκτική κουζίνα θαλασσινών. Κάτω από... τη μύτη πολλών καλοφαγάδων, ο Πειραιάς εδώ και λίγο καιρό φιλοξενεί το Gato Mediterano - το κομψό ”executive” στέκι για μεσημεριανά γεύματα και συναντήσεις.
Gato Mediterano: Lunch break σε βρετανική λέσχη!

Όσοι περνούσαν λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την άκρη του Πειραιά, στο 67 της Ακτής Μιαούλη, σίγουρα θα δυσκολεύονταν να φανταστούν ότι εκεί σήμερα θα λειτουργούσε ένα από τα πιο κομψά στέκια για μεσημεριανό φαγητό, αλλά και για επιχειρηματικές (ανεπίσημες) συναντήσεις.

Αν κυκλοφορείτε στην περιοχή, ίσως το έχετε ήδη πάρει ”χαμπάρι”. Το Gato Mediterano φιγουράρει σε μια από τις ασχημότερες περιοχές του Πειραιά, χωρίς αυτό να επηρεάζει σε καμιά περίπτωση τη δική του αισθητική. Σας βεβαιώνει για αυτό η μαύρη ξύλινη σκαλιστή του πρόσοψη με τα μικρά μπεζ κουρτινάκια που αποτρέπουν τα αδιάκριτα βλέμματα!

Η... διακριτικότητα αυτή έχει λόγο, αφού πελάτες του είναι συχνά ορισμένα τρανταχτά ονόματα του επιχειρηματικού και ιδίως του ναυτιλιακού χώρου.

Μεταξύ των άλλων, οι δερματινές καρέκλες του και το εξαιρετικό service του, παραπέμπουν σε αγγλικό private club - άποψη που τελικά δεν απέχει από την πραγματικότητα, αν εξαιρέσει κάποιος το... φαγητό.

Λόγω περιοχής, ονόματος, αλλά και φιλοσοφίας, στο Gato Mediterano θα βρείτε κυρίως θαλασσινά.

Μαριναρισμένες λιχουδιές (σφυρίδα, γαρίδα, μπακαλιάρος, μπαρμπουνάκι της πέτρας και πολλά ακόμα), αλλά και φρέσκα ψάρια. Μια πολύ γευστική σούπα πεσκανδρίτσας ανοίγει το χορό των γεύσεων και υποδέχεται και σας προετοιμάζει για ό,τι ακολουθήσει.

Θα συμβουλεύαμε να μην παραλείψετε τη δοκιμή των άγριων στρειδιών, αλλιευμένων από τον δύτη του μαγαζιού (!). Ακόμη, δοκιμάστε μία από τις γευστικότατες σαλάτες θαλασσινών ή/και τις πράσινες σαλάτες που σερβίρονται με τη συνοδεία σολωμού και μυδιών.

Όσοι το προτιμήσουν τις απογευματινές ώρες μπορούν σε λίγες ημέρες να απολαμβάνουν το φαγητό τους υπό τη συνοδεία live Jazz ακουσμάτων από το παρακείμενο πιάνο.

Οι τιμές κυμαίνονται περί τα 40 ευρώ το άτομο, μαζί με το κρασί.

Το Gato είναι ανοικτό από τις 9 πρωί, οπότε προσφέρει πρωινό στην τιμή των 10-12 ευρώ, ενώ κλείνει νωρίς το βράδυ (10:30- 11:00).

Δημήτρης Γλύστρας

Gato Mediterano

τηλ. 210 4599713

Διεύθυνση: Ακτή Μιαούλη 67

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v